Економски факултет (reloaded)

• Креатор на темата Креатор на темата The Mummy
  • Време на започнување Време на започнување
My bad. Лошо сум напишал мислев подобро би ми било на финансиски :P :pos:

А колку поени треба да имам за да можам да влезам во државна квота ?
А колку за во приватна ?

Онака грубо кажано :D

Може ли некој да каже во врска со Е-Бизнис(Онака од околу :D)? Има ли тешка математика? Дали се исплаќа да се запишам на тој смер..

Јас мислам со моиве 93.78 поени влегувам во државна квота на надворешна трговија.
:P

Колеги ако некој се сеќава што прашања имаше по финансискосметководство во мај-јуни сесијата Ве молам пишете ми на форумов.;)

Имам едно прашање, значи кога ќе се запишуваме ги подредуваме смеровите онака како што сакаме. На пример прв избор ми е финансиски менаџмент, но немам доволно бодови да влезам, тогаш ме ставаат во вториот смер што сум го одбрал или пак на финансиски ама во приватна квота?
Или пак вака дали има можност да одбереш да бидеш запишан единствено во државна квота?

Извинете за пост врз пост, но дојдов до одговорот на мојата дилема. Ја пополнував електронската пријава и да има можност да одбереш да бидеш само во државна квота, во случај некој друг да го интересира ова.

Извинете за пост врз пост, но дојдов до одговорот на мојата дилема. Ја пополнував електронската пријава и да има можност да одбереш да бидеш само во државна квота, во случај некој друг да го интересира ова.

Немам одговор на прашањево твое, но мора да се пополнува таа електронска пријава ?

Па одговорот го најдов како што кажав.
А за пријавата не сум сигурен навистина, но најверојатно треба. Можеби некој друг со сигурност ќе ни каже.

Еве и ова, најверојатно треба да испратиме електронска пријава и на денот на уписите да го носиме бројот на пријавата. Инаку не е ништо комплицирано, за неколку минути ќе ја пополниш, а за праќање по 24 јули откако ќе излезат конечните резултати од матурата.

http://www.eccf.ukim.edu.mk/za-fakultetot/novosti/196

Тоа се однесува за Факултетот во Прилеп, но најверојатно е исто и за во Скопје.
Ќе може некој да потврди дали тоа се документите кои што се потребни при упис или мора и електронската пријава ?

Еве и ова, најверојатно треба да испратиме електронска пријава и на денот на уписите да го носиме бројот на пријавата. Инаку не е ништо комплицирано, за неколку минути ќе ја пополниш, а за праќање по 24 јули откако ќе излезат конечните резултати од матурата.

http://www.eccf.ukim.edu.mk/za-fakultetot/novosti/196

Јас мислам дека таму не е нагласено дека сето мора да се одвива преку електронска пријава. Значи ти можеш и на 16 август тоа да го пополниш, и ги имаш еднаквите права зар не?

Имам и уште едно прашање. Не ми е јасен начинот на плаќање. Еве доколку влезам во државна квота на надворешна трговија, плаќам 200 евра од семестар, или 200 евра ми е цела година?

Колеги, дали некој има праќано мејл до студентски прашања да ми каже дали одговараат, да не праќам залудно, зашто знам дека се на одмор?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom