Економски факултет (reloaded)

• Креатор на темата Креатор на темата The Mummy
  • Време на започнување Време на започнување
Колеги ај некој нека сподели искуство од предметите : управување со системите , јавни финансии и применета економија .:)

Дали некој од вас ги има слушано Монетарна економија и Јавни финансии, овој семестар ми се редовни па сакам повеќе за нив доколку може некој да ми каже, дали треба редовност, како се учи што се учи и кој е потежок за повеќе внимание да му обрнам... :)

Колеги ке може ли повеке информации за предметиве:
1.Ревизија
2.Управувачко сметководство
3. Сметководствени контролни системи
Дали се лесни/тешки,на кои е задолжително да се иде на предавања,за кои требаат оригинал книги да се купат и сл??
--- надополнето: 29 јануари 2012 во 21:12 ---
1.Ревизија
Дали се лесни/тешки,на кои е задолжително да се иде на предавања,за кои требаат оригинал книги да се купат и сл??

Дали некој од вас ги има слушано Монетарна економија и Јавни финансии, овој семестар ми се редовни па сакам повеќе за нив доколку може некој да ми каже, дали треба редовност, како се учи што се учи и кој е потежок за повеќе внимание да му обрнам... :)
Супер се предметите, монетарна на предавања се се учи..Јавни не знам не одев на предавања, а се учи од презентации :)))) Супер се, не се тешки, интересни се!
--- надополнето: 29 јануари 2012 во 22:07 ---
А, ОСИГУРУВАЊЕ искуство?!

1.Ревизија
1.Ревизија

Ова и мене ме интересира, само да прашаме на фб, овде потешко да добиеме одговор :)

Управувачко нели е предмет од претходниот семестар? Многу тежок по она што кажуваат :) Ја треба да го полагам, ама сеуште немам време да го спремам :)

Супер се предметите, монетарна на предавања се се учи..Јавни не знам не одев на предавања, а се учи од презентации :)))) Супер се, не се тешки, интересни се!
--- надополнето: 29 јануари 2012 во 22:07 ---
А, ОСИГУРУВАЊЕ искуство?!

А колешке бидејќи си ги слушала и ми велиш лесни се, кој ми е полесен семестар овој или во трета вториот семестар, за да знам за изборните, планирав да земам сега англиски 2 и правни и етички аспекти на интернет, ама ако ми е сега овој полесен да земам сега потешки предмети, за 3та да оставам полесен... Твое мислење? Кој семестар е потежок?

П.С. За осигурување, јас бидејќи за математика земав приватни часови кај Милан, тој ни рече дека бил боза, дека Драге не бил ни третина тоа што е на Математика за економисти, он држел 4 часа за колоквиум и 10ки ваделе студентите, така да не би требало да е тежок :)

Некој да сподели искуство за предметите Менаџмент на Е-бизнис 1 и Основи на интернет архитектура, тешки се се наоѓаат материјали во Либро или Зоки за спремање и сл. ?

Прашање до постарите колеги кои полагале економика на претпријатие на испит, дали се паѓаат истите прашања или ги менува постојано секоја испитна сесија?! Однапред благодарам :)

А колешке бидејќи си ги слушала и ми велиш лесни се, кој ми е полесен семестар овој или во трета вториот семестар, за да знам за изборните, планирав да земам сега англиски 2 и правни и етички аспекти на интернет, ама ако ми е сега овој полесен да земам сега потешки предмети, за 3та да оставам полесен... Твое мислење? Кој семестар е потежок?

П.С. За осигурување, јас бидејќи за математика земав приватни часови кај Милан, тој ни рече дека бил боза, дека Драге не бил ни третина тоа што е на Математика за економисти, он држел 4 часа за колоквиум и 10ки ваделе студентите, така да не би требало да е тежок :)

Јас сум на ист смер, лани ги имав и монетарна и јавни :)))) За нареден семестар не можам да зборам знам само дека кај Шуклев и Јанев имам задолжителни, така што остави некој полесен за догодина : ))) Семестаров ти е топ..Лани се изнауживавме, предметите се логични, нема да имаш проблеми (нешто како принцип на ФПИ).

1.Ревизија
1.Ревизија
Управувачко сметководство е во зимски - Не ги гледај испитите од брошурата,има грешки во неа.Гледај ги на сајтот.

Па изгледа повеќе такви предмети има, Сметководство на трошоци/Управувачко сметководство беше зимски семестар, сега има валда Управувачко сметководство 2ка е тој предмет, предмет од летен семестар е, има распоред на страната.

Па изгледа повеќе такви предмети има, Сметководство на трошоци/Управувачко сметководство беше зимски семестар, сега има валда Управувачко сметководство 2ка е тој предмет, предмет од летен семестар е, има распоред на страната.
Да...Сега приметив. Ама изгледа само ке им се предава на тие што се сметководство и ревизија.И кај останатите смерови каде е понуден како изборен ,е понуден за во зимски семестар.

Kolegi nesto okolu polaganjeto Upravuvacko smet. kako e , na prasanja ili lekcii?

Колеги да ве прашав нешто. Имам земено упатница за на пракса, ама некако сега не ми се оди...нема врска ако не ја искористам упатницата или?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom