Економски факултет (reloaded)

• Креатор на темата Креатор на темата The Mummy
  • Време на започнување Време на започнување
Moже некој да ги пише одг по трговско право?:noze:

Колегии колку е сигурно дека основи на менаџмент сите со презиме на буквата М се од 8 и 15 а сите после буквата М се од 10 ???

Колегии колку е сигурно дека основи на менаџмент сите со презиме на буквата М се од 8 и 15 а сите после буквата М се од 10 ???

Не е точно, јас сум со презиме на М и сум од 10,30.

Не е точно, јас сум со презиме на Ч и сум во 8.15.

Најубо сите да одите во 7.30 таму.

Не е точно, јас сум со презиме на М и сум од 10,30.
Јас се немам видено кога полагам , ама сите викаат дека после Мемети се од 10:30

Ако не е точно ова тогаш у пм нека иде све , треба да идам од 8 и пол таму ...

Јас се немам видено кога полагам , ама сите викаат дека после Мемети се од 10:30

Ако не е точно ова тогаш у пм нека иде све , треба да идам од 8 и пол таму ...

Без нервози колега, ако го полагаш прв пат би требало да си од 10:30. Гледај на позитивната страна, имаме 2 саати повеќе за учење. :tapp:

Дали асистенткава кажа дека трговско право сите ќе бидат со заокружување,или ми се причини само:eek::D

Без нервози колега, ако го полагаш прв пат би требало да си од 10:30. Гледај на позитивната страна, имаме 2 саати повеќе за учење. :tapp:

Прв пат го полагам , и на С ми почнува презимето ... хахаха иначе колешке ако досега не сме научиле , тие 2 саати не ни прават разлика

Дали асистенткава кажа дека трговско право сите ќе бидат со заокружување,или ми се причини само:eek::D
Ти се причинило сигурно 300 и кусур рачно ќе ги прегледуваат

moze li nekoj da mi kaze nesto za mikro???na sto treba da obrnam najveke vnimanie?sto e so predmetov nikoj nisto neznae ima najmalku informacii...prasanja nesto?

Ај ве молам кажете ми нешто за кејсовите Основи на менаџмент.Вонреден сум па појма немам за што станува збор- каде се наоѓаат, како се решаваат,има ли негде точни одг и така..и технички како се одвива испитот(кол) колку време, колку прашања...Фалааа ви мнооогуу:)

Кејсовите или студија на случај по нашки или case study на англиски се текстови што се наоѓаат на крајот на секоја глава во учебникот.
Колоквиумот / испитот почнува со тоа што ти даваат прво лист со две прашања за две студии на случај, и двете се со повеќекратен избор. За тоа имаш 30 минути за решавање, со тоа што ја земаш книгата (мора да биде оригинал, не смее копија), го читаш текстот и одговараш во зависност од прашањата, а одговорите ги пренесуваш во шифрарникот (обично под прашање 1 и 2, но не мора да биде). Овие прашања обично носат најмногу поени, по 10 поена.
Потоа, книгите ги тргате настрана и ви го даваат остатокот од тестот, најчесто трае еден час овој дел. Го дополнуваш шифрарникот и тоа е тоа.
Отприлика има 40 прашања, може и повеќе.

Шо му објаснуваш толку комплицирано... ако некогаш играла у кладилница ќе го сфати принципот на кејсот... тоа ти е као у кладилница шуклев да се клади на нас со хендикеп -20...

Во врска со прашањата од Трговско право ме интересира дали на колоквиум ќе имаме понудени одговори со заокружување или пак нешто со дополнување или ќе треба сами да ги одговараме ?

Во врска со прашањата од Трговско право ме интересира дали на колоквиум ќе имаме понудени одговори со заокружување или пак нешто со дополнување или ќе треба сами да ги одговараме ?
Jas polagav pred 2 godini,i ako ne e nisto smeneto od togas,se ke bide na zaokruzuvanje i so po eden tocen odgovor,nema sto da se plasite od trgovsko,toj e najlesniot predmet so koj sum se soocil vo izminative 3 godini :D ,se uci za 1 den ako ne te mrzi :D

Сега е питање колку ќе ја спушти границата Шуклев??
--- надополнето: Oct 31, 2011 12:36 PM ---
Сега е питање колку ќе ја спушти границата Шуклев??

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom