Економски факултет (reloaded)

Член од
18 март 2011
Мислења
172
Поени од реакции
30
Колегии колку е сигурно дека основи на менаџмент сите со презиме на буквата М се од 8 и 15 а сите после буквата М се од 10 ???

Член од
27 август 2010
Мислења
105
Поени од реакции
5
Колегии колку е сигурно дека основи на менаџмент сите со презиме на буквата М се од 8 и 15 а сите после буквата М се од 10 ???
Не е точно, јас сум со презиме на М и сум од 10,30.

M

Mario Gómez

Гостин
Не е точно, јас сум со презиме на Ч и сум во 8.15.

Најубо сите да одите во 7.30 таму.

Член од
13 јули 2010
Мислења
1.373
Поени од реакции
1.596
Не е точно, јас сум со презиме на М и сум од 10,30.
Јас се немам видено кога полагам , ама сите викаат дека после Мемети се од 10:30

Ако не е точно ова тогаш у пм нека иде све , треба да идам од 8 и пол таму ...

Член од
27 август 2010
Мислења
105
Поени од реакции
5
Јас се немам видено кога полагам , ама сите викаат дека после Мемети се од 10:30

Ако не е точно ова тогаш у пм нека иде све , треба да идам од 8 и пол таму ...
Без нервози колега, ако го полагаш прв пат би требало да си од 10:30. Гледај на позитивната страна, имаме 2 саати повеќе за учење. :tapp:

Член од
30 јуни 2011
Мислења
322
Поени од реакции
196
Дали асистенткава кажа дека трговско право сите ќе бидат со заокружување,или ми се причини само:eek::D

Член од
13 јули 2010
Мислења
1.373
Поени од реакции
1.596
Без нервози колега, ако го полагаш прв пат би требало да си од 10:30. Гледај на позитивната страна, имаме 2 саати повеќе за учење. :tapp:
Прв пат го полагам , и на С ми почнува презимето ... хахаха иначе колешке ако досега не сме научиле , тие 2 саати не ни прават разлика

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.853
Поени од реакции
1.606
Дали асистенткава кажа дека трговско право сите ќе бидат со заокружување,или ми се причини само:eek::D
Ти се причинило сигурно 300 и кусур рачно ќе ги прегледуваат

Член од
31 мај 2011
Мислења
5
Поени од реакции
0
moze li nekoj da mi kaze nesto za mikro???na sto treba da obrnam najveke vnimanie?sto e so predmetov nikoj nisto neznae ima najmalku informacii...prasanja nesto?

Член од
26 септември 2010
Мислења
29
Поени од реакции
10
Ај ве молам кажете ми нешто за кејсовите Основи на менаџмент.Вонреден сум па појма немам за што станува збор- каде се наоѓаат, како се решаваат,има ли негде точни одг и така..и технички како се одвива испитот(кол) колку време, колку прашања...Фалааа ви мнооогуу:)
Кејсовите или студија на случај по нашки или case study на англиски се текстови што се наоѓаат на крајот на секоја глава во учебникот.
Колоквиумот / испитот почнува со тоа што ти даваат прво лист со две прашања за две студии на случај, и двете се со повеќекратен избор. За тоа имаш 30 минути за решавање, со тоа што ја земаш книгата (мора да биде оригинал, не смее копија), го читаш текстот и одговараш во зависност од прашањата, а одговорите ги пренесуваш во шифрарникот (обично под прашање 1 и 2, но не мора да биде). Овие прашања обично носат најмногу поени, по 10 поена.
Потоа, книгите ги тргате настрана и ви го даваат остатокот од тестот, најчесто трае еден час овој дел. Го дополнуваш шифрарникот и тоа е тоа.
Отприлика има 40 прашања, може и повеќе.

M

Mario Gómez

Гостин
Шо му објаснуваш толку комплицирано... ако некогаш играла у кладилница ќе го сфати принципот на кејсот... тоа ти е као у кладилница шуклев да се клади на нас со хендикеп -20...

X

xtazy

Гостин
Во врска со прашањата од Трговско право ме интересира дали на колоквиум ќе имаме понудени одговори со заокружување или пак нешто со дополнување или ќе треба сами да ги одговараме ?

Sawyer

Only God can judge me!!!
Член од
26 август 2009
Мислења
723
Поени од реакции
154
Во врска со прашањата од Трговско право ме интересира дали на колоквиум ќе имаме понудени одговори со заокружување или пак нешто со дополнување или ќе треба сами да ги одговараме ?
Jas polagav pred 2 godini,i ako ne e nisto smeneto od togas,se ke bide na zaokruzuvanje i so po eden tocen odgovor,nema sto da se plasite od trgovsko,toj e najlesniot predmet so koj sum se soocil vo izminative 3 godini :D ,se uci za 1 den ako ne te mrzi :D

M

Mario Gómez

Гостин
Сега е питање колку ќе ја спушти границата Шуклев??
--- надополнето: Oct 31, 2011 12:36 PM ---
Сега е питање колку ќе ја спушти границата Шуклев??

Kajgana Shop

На врв Bottom