Економски факултет (reloaded)

• Креатор на темата Креатор на темата The Mummy
  • Време на започнување Време на започнување
Уписот на зимскиот семестар во учебната 2011/2012 ке се одвива на шалтерите на Службата за студентски прашања од 11-14,00 ч. според следниот распоред:
ВТОРА година - 5-7.09.2011
ТРЕТА година - 9-13.09.2011
ЧЕТВРТА година - 14-16.09.2011
Се молат студентите да се придржуваат до објавениот распоред

http://www.eccf.ukim.edu.mk/studiranje/oglasna-tabla/sluchuvanja/146

дечки знае ли некој да ми објасни што има везе за изборните предмети дали ќе земеш изборен предмет од 6 или оф 9 кредити, може ли повеќе од 60 кредити да имаш и ако може дали е тоа голема предност

дечки знае ли некој да ми објасни што има везе за изборните предмети дали ќе земеш изборен предмет од 6 или оф 9 кредити, може ли повеќе од 60 кредити да имаш и ако може дали е тоа голема предност

Па, и нема некоја врска дали ќе земеш изборен од 6, 8, или девет.
Може да се има повеќе кредити од 60.
Некоја предност и нема, освен тоа дека ако имаш доволно кредтити 4-та ќе можеш да запишеш 7 наместо 8 предмети, дека за дипломирање ти требаат 240 кредити, а не број на положени испити.

Kolegi da ve prasam Osnovi na Menadzment (znam deka treba site nabrojuvanki na pamet) dali ima nekoi temi na koi bi trebalo da se obrne poveke vnimanie? kakvo e ispitnoto iskustvo na drugite kolegi?

Kolegi da ve prasam Osnovi na Menadzment (znam deka treba site nabrojuvanki na pamet) dali ima nekoi temi na koi bi trebalo da se obrne poveke vnimanie? kakvo e ispitnoto iskustvo na drugite kolegi?
Најмногу би требало да обрнеш внимание на следниве теми : 1,2,3,4,5,13 i 15 набројувањата значи си знаеш :D држи се детално до книгата како е напишано така го бара пример: ако има сврзник и се бара и не или до ситни детали мора да внимаваш :)

Да не некој има прашања (или памти нешто) од испитот јавни финансии од јунска сесија?

Англиски 2 , дали е задолжително присуство за потписи и тие такви работи , имам доста чекање...... или можеби ќе може да се договорам со професорката ? :D

Англиски 2 , дали е задолжително присуство за потписи и тие такви работи , имам доста чекање...... или можеби ќе може да се договорам со професорката ? :D

Јас кога одев...пошто прилично многу души...не водеше евиденција. Чат-пат ќе пуштеше некој список за редовност, као демек...ако ти треба поен-два за оценка плус, ама ништо од тоа. Мене два бода ми фалеа за деветка...и одев на предавања, и ништо не попушти.

Иначе, Англиски 1 утре во 11 ќе дава оценки (само не се сеќавам во кој амфи/предавална...ќе си видите тоа на огласна).

Eдит: Финансикси менаџмент, менаџмент, маркетинг...треба ли учебници да се купуваат? И ќе се има ли по некои од овие предмети вежби?

Eдит: Финансикси менаџмент, менаџмент, маркетинг...треба ли учебници да се купуваат? И ќе се има ли по некои од овие предмети вежби?

Нема вежби по тие предмети. Учебник само Менаџмент пошо ќе ти треба за на колоквиуми, другите копии си ги земи :)

Треба да презапишам еден предмет сега семестаров и кој предмет треба да отфрлам, некој задолжителен или изборниот?

Бидејќи ми се чини дека си бруцош, ќе се обидам да објаснам како стои работата со кредитите. (за тебе и за сите бруцоши кои не ја сфаќаат финтата со кредитите)

Не, не си во кој знае колкава предност ако имаш некој кредит плус. Имено, треба секоја година да земаш по 60 кредити, што би значело 240 кредити во текот на студиите. Ако прва година запишеш 59 кредити, тоа би значело дека во некоја од наредните години би требало да имаш 61 или повеќе кредити. Никој не ти прави проблем ако завршиш со некој кредит повеќе, ама ако имаш помалку од 240 кредити, не можеш да дипломираш. Патем, во текот на семестарот можеш да запишеш максимум 35 кредити, освен ако не си студент со просек од 8.5 и повеќе - тогаш можеш да запишеш и до 40 кредити.
Обично, задолжителните предмети носат по 8 кредити, а изборните по 6. Во превод, 3 задолжителни предмети + еден изборен = 30 кредити семестрално = 60 кредити годишно (6 задолжителни * 8 кредити + 2 изборни * 6 кредити = 60 кредити)
Така стои работата со кредитите. Се надевам дека сега ти е појасно. :rolleyes:

Треба да презапишам еден предмет сега семестаров и кој предмет треба да отфрлам, некој задолжителен или изборниот?
Отвори неколку страни поназад, повеќе пати се прашуваше и објаснуваше за ваква ситуација.

дали денес бил некој на факултет и видел со колку се поминува економија, а и ако има некој сликнато ако може да стае слика

дали денес бил некој на факултет и видел со колку се поминува економија, а и ако има некој сликнато ако може да стае слика

Повели колешке, од Фб групата.

293215_2362171172829_1206810403_2882168_4836015_n.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom