Економски факултет (reloaded)

• Креатор на темата Креатор на темата The Mummy
  • Време на започнување Време на започнување
Moжеби не оваа година,ама другата можно е да има вакви некои измени, пошо одборот за акредитација ќе го менувале и уште не било одлучено кој ќе се таму,а за одлуката за усно треба 6 месеци да поминат.
Шо е за право ако наумат тоа веднаш ќе го направат,ама не се знае. Наеднаш многу студенти дипломирани,многу невработени и им сметаме

Најсрање предмет. Годинава на испитот, од 250 души- положија едвај 40. Минатите испитни сесии, поминувале многу повеќе студенти. Па кај озлогласениот Шуклев има поголема пролазност !
Не знам шо се филмаат професориве бе ? Па срање предмет е, треба да научиш 300 поделби на памет, кои 2 дена после испитот ги забораваш. Јебем ти глупите предмети.

Kako be 250 dusi? Ne e toa predmet sto go imaat site od prva godina? Sega sme negde okolu 1000+ dusi..,

Продава ли некој книга Деловно планирање?

Kako be 250 dusi? Ne e toa predmet sto go imaat site od prva godina? Sega sme negde okolu 1000+ dusi..,
na ispit ti kazhuva 250, drugite na kol sigurno si polozile :D[DOUBLEPOST=1423088796][/DOUBLEPOST]EKONOMIKA moras da odis napredavanje za dapolozis ? mora da te ima na spisok za ako polozis nakolokviumi da te pushti ? :/

Последно уредено:
Продавам книга Управување со системи (оригинал), презентации некои и прашањата што ги дава професорот за колоквиум одговорени

Колку уплатници треба да се уплатат се на се? Мене ми дадоа 4 од книжара,ама нели само за втора рата,за книжевен фонд и административна такса?

Колку уплатници треба да се уплатат се на се? Мене ми дадоа 4 од книжара,ама нели само за втора рата,за книжевен фонд и административна такса?
2*50 - TM (edna za obrazecot za zaverka na semestar I edna za o. za upis), administrativna tax 1100, rata 205*br na krediti shto zapishuvash (ova ti e za drzhavna kvota, a privatna mislam beshe 305* br na kr) i ako imash siten dolg(po nivni presmetki skoro cela generacija dolzheshe po 400~den) od prethodniot semestar plati so go odma, zoshto kje te vratat nazad. Od iskustvo..

2*50 - TM (edna za obrazecot za zaverka na semestar I edna za o. za upis), administrativna tax 1100, rata 205*br na krediti shto zapishuvash (ova ti e za drzhavna kvota, a privatna mislam beshe 305* br na kr) i ako imash siten dolg(po nivni presmetki skoro cela generacija dolzheshe po 400~den) od prethodniot semestar plati so go odma, zoshto kje te vratat nazad. Od iskustvo..
Аха,така значи...океј а шо да пишам цел на дознака кај овие другите две? Таа за втора рата и за шифрарници?

Аха,така значи...океј а шо да пишам цел на дознака кај овие другите две? Таа за втора рата и за шифрарници?
На првата: Втора рата, бр на предмети * кредити * по цена на кр. (држ или коф)
(пр. 3*8*205/305)
На втората: адм такса: осигурување, интернет, шифрарници, тетратки.. (чистачки за вецињата).. :)

Јавни финансии може некој да ми каже кој метод е најдобар за учење. дали од книгата да се уче повеќе а да се читат презентациите или презентациите да се учат а да се прочита само од книгата?

Јавни финансии може некој да ми каже кој метод е најдобар за учење. дали од книгата да се уче повеќе а да се читат презентациите или презентациите да се учат а да се прочита само од книгата?
Па јас искрено од книга учев, ама имаше и доста што учеа од презентации и положија со висока оценка, така да можеш презентации да учиш и да ја прочиташ книгата.. Е сега, мој НАЈИСКРЕН совет ти е да одиш на предавање ( или да прашаш некој што оди ) и да ги запишуваш прашањата што ги кажува Михаил. Он секој час на почетокот поставуваше по 5-6 прашања од предходните предавања и верувај дека од вкупно 50 на колоквиум 45 беа од нив. Е сега пример имаше он кажал еден одговор а на колоквиум треба два да се заокружат ама и да е помагаат мноогу во насока што да учиш :)

Sovet za izboren: upravuvanje so rezultati, upravuvanje so rizik, ekoloski menadjment

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom