Економски факултет (reloaded)

• Креатор на темата Креатор на темата The Mummy
  • Време на започнување Време на започнување
Не сум безгрешен, ама не сум ни толку неписмен. Значи никој не знае да прими основана критика во општествово наше :icon_mrgr:
Не е исто да направиш некоја грешка во посложен збор, ама втор да го замениш со ФТОР? Тоа е веќе немање врска од Македонскиот јазик. Ќе завршиш факултет, ќе станеш сметководител и кога ќе треба да даваш податоци ќе пишуваш ФТОРИОТ квартал, ФТОРИОТ семестар итн. Учете си со време, оставате лоша слика за себе, а богами и за факултетот.
Имаше една колешка пред месец дена на форумов, на истава тема, имаше прашање:
Ме фатија како препишувам, ми стигна писмо за на дисциплинска комисија од факултет од асистентката(по истиот предмет). Зошто? Како? Каде? :eek: Дали е можно да е поврзано со тоа што сум препишувала? :eek: :vozbud:
И некој се спрдаваше со неа дека може ја викале зошто фрлала пикавци пред факултет, и оваа се растревожи целата и вика ама не јас не пушам, како е можно... :pos::pos::pos:

А на фб групата за Стипендии, една се обрука и со цел памет праша како да пресметам ПРОСЕК на положени предмети? :oleee:
Ја утепаа човече, дури и жал ми падна:icon_mrgr:, кај си го остаи постот, па уште имаше образ да се кара со тие што и тераа сеир, немала она математика на факултет, не учела за тоа :vozbud::vozbud:

Јас сфаќам и збунка и се, ама дајте бе луѓе, вакви работи... :sramezliv:

Абе фтор или втор, сватив или сфатив, и тие и вие ќе дипломирате, па утре сите на исто ниво ќе ве гледаат. Сум видела и поглупи и понеписмени кои денес ми се колеги со диплома, па никому ништо.

Никој не го спори тоа,туку не личи академски граѓанин да пишува незнам и неможе

Не личи што не личи.
Исто не личи и професор на предавање да ти зборува на охридски/битолски/скопски дијалект. Зошто студентите да бидат поразлични?
И мене ми пречело и сум викала како можат, ау-бау, неписмени, ропаци, но џабе е. Факт е дека сме полуписмена државичка од било кој аспект, од најмало до најголемо. Ако треба на секој да го потенцираш тоа, многу време ќе изгубиш залудно. :D

Некое инфо за предметот инвестиционен менаџмент кај Методија и за каков професор се работи?

Не личи што не личи.
Исто не личи и професор на предавање да ти зборува на охридски/битолски/скопски дијалект. Зошто студентите да бидат поразлични?
И мене ми пречело и сум викала како можат, ау-бау, неписмени, ропаци, но џабе е. Факт е дека сме полуписмена државичка од било кој аспект, од најмало до најголемо. Ако треба на секој да го потенцираш тоа, многу време ќе изгубиш залудно. :D
Не мора да значи дека ние треба да се тешиме со „чим професорот се однесува некултурно, можеме и ние“. Поради вакви попримања на некултурни однесувања „стануваме полуписмени“, место да шириме култура и примерно однесување... ова може да биде поттик за сите оние кои се околу нас;).

Daj be kazete za vtor kolok.po osnovi na smetk.ako ne pagjaat prasanjata od libro dali pagjaat prasanjata od zbirkata?
I tabelite pagjaat od libro ili ne?

Да не ја знае некој скалата за оценување менаџмент кај Шуклев? И како да пресметам колку бода имам...? Фала.

Da ne znae nekoj slucajno so kolku bodovi se pominuva na vtor kolokvium ekonomija i dali isto bodovi nosat site prasanja?
I ako moze da mi preporacate nekoj za matematika casovi

Иначе кога сме кај грешките,да се надоврзам на @Коњаникот Сабја и @TheWhiteMamba ...се можам да разберам,ама на тие на групите шо пишуваат во кој аНфитеатар КОЈ ЌЕ МУ СУДИ?? :facepalm:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom