Економски факултет (reloaded)

• Креатор на темата Креатор на темата The Mummy
  • Време на започнување Време на започнување
Ај нек ми кажит некој,зш ко ќе се изјаснам дека иам деловна етика изборен предмет 1 година 1 семестар,сите ми викет : Кај го одбра,кај се запусти ? :)

Ај нек ми кажит некој,зш ко ќе се изјаснам дека иам деловна етика изборен предмет 1 година 1 семестар,сите ми викет : Кај го одбра,кај се запусти ? :)

Друже ова е напишано од еден член погоре, ако не си го видел еве го повторно.

Стандард изборни што се земаат се ТРГОВСКИ ПРАВО или АНГЛИСКИ ЈАЗИК 1. И двата се многу лесни големи шанси со малку учење да извадиш 9 или 10 (за положување само нема проблем).
ДЕЛОВНА ЕТИКА -убер досаден , напамет учење не се разбира ништо ама пак имаш малку материјал .
ОСНОВИ НА Е-БИЗНИС- доста интересен предмет , имаш вежби секоја недела кои се интересни и плус пола оценка ти е од нив. Матрејалот е многу лесен и не е многу обемен , е сеа дали ти оде англиски...
ДЕМОГРАФИЈА-исто така многу лесен , 70 страни колоквиум, само мислам дека за да имаш добра оценка по овој предмет треба да си редовен на предевања.

ЕКОЛОШКИ МЕНАЏМЕНТ-иако го сметаат за лесен имам колеги кои ептен заглавија со него и им беше доста тежок за разлика од другиве изборни кои без проблем им беа положени.
Углавном тоа е тоа.

Друже ова е напишано од еден член погоре, ако не си го видел еве го повторно.

Стандард изборни што се земаат се ТРГОВСКИ ПРАВО или АНГЛИСКИ ЈАЗИК 1. И двата се многу лесни големи шанси со малку учење да извадиш 9 или 10 (за положување само нема проблем).
ДЕЛОВНА ЕТИКА -убер досаден , напамет учење не се разбира ништо ама пак имаш малку материјал .
ОСНОВИ НА Е-БИЗНИС- доста интересен предмет , имаш вежби секоја недела кои се интересни и плус пола оценка ти е од нив. Матрејалот е многу лесен и не е многу обемен , е сеа дали ти оде англиски...
ДЕМОГРАФИЈА-исто така многу лесен , 70 страни колоквиум, само мислам дека за да имаш добра оценка по овој предмет треба да си редовен на предевања.

ЕКОЛОШКИ МЕНАЏМЕНТ-иако го сметаат за лесен имам колеги кои ептен заглавија со него и им беше доста тежок за разлика од другиве изборни кои без проблем им беа положени.
Углавном тоа е тоа.
Еквивалентен на мене,ќе неам гајле :P хаха.....не,ми беше зборот,не за предметот,него многу ми кењаја за професорот...ај да беше еден,двајца...ама 40 души ми го рекоја то,па рекоф да видам вака,поискусниве шо мнение имет по то прашање.Фала во секој случај :)

Здраво дечки имам јас едно прашање :D

Имено, сакам да ве прашам кога ги даваат индексите ?
Средив се и ми дадоа бројче, е сега ми рекоа ќе бидете навремено известени, но само сакам да знам ако може некој од вас да ми каже минатата година кој период ги земавте вие ?

Благодарам однапред.

Здраво дечки имам јас едно прашање :D

Имено, сакам да ве прашам кога ги даваат индексите ?
Средив се и ми дадоа бројче, е сега ми рекоа ќе бидете навремено известени, но само сакам да знам ако може некој од вас да ми каже минатата година кој период ги земавте вие ?

Благодарам однапред.

Лани ги земавме на 15.

Некој да ми даде некое бројче од студентски на кое сигурно ќе ми кренат слушалка? Два сати звонам, ми се чини им го прегорев телефонот таму и никој не крева.

@Epics

Индексите најверојатно ќе ги добиеме на 17-ти. Него што е во врска со книгите, кога ќе ни кажат авторите или од каде треба да се купат, и дали сите книги треба да бидат нови. Поздрав.

@Epics

Индексите најверојатно ќе ги добиеме на 17-ти. Него што е во врска со книгите, кога ќе ни кажат авторите или од каде треба да се купат, и дали сите книги треба да бидат нови. Поздрав.

Незнам ништо во врска со тоа :/

Дали постои опција да бидеш преместен од приватна квота во државна доколку имаш направено просек повисок од 8.5 или сеедно колку просек имаш до крај треба да останеш во квотата во која си примен.?

Колеги некоја информација плус за Однесување на потрошувачи и Аграрна политика или предмети на кои не е битно присуство а се лесни за изборен :)) Благодариме
--- надополнето: 5 септември 2012 во 21:06 ---
Колеги некоја информација плус за Однесување на потрошувачи и Аграрна политика или предмети на кои не е битно присуство а се лесни за изборен :)) Благодариме

Колеги,дали без пракса остварено ке ми дозволат да записам трет семестар?

Вака сеа...може ќе ми речете дека уште ми е рано,ама јас се си планирам. Годинава тргнав 4 година средно...Изборни сум ОХА и планирам догодина да се запишувам на економски. Може да добијам ваши препораки? :) Иначе размислувам да се запишам на менаџмент,маркетинг илии општа економија :)

Германски 1 како е ?

Јас го имав Германски 2 пред две години и ми беше прелесно. Значи предавањата се како да одиш на курс, најмногу до десет студенти, професорката е супер, се договараш како ќе биде тестот и кои задачи ќе бидат составени, се полага тест кој го составува проф. без шифрарник, има читање на час и решавање вежби. Воглавно многу лесно и се добиваат одлични оценки.

Плус, ко божем тоа беше двојка, за единицата очекувам уште полесно.

за едно прасанје не полозив економија и на дополнителен сум во петок мозе некој да казе какви прашанја се паѓаат на дополнителна дали попрости работи и дали во претходните години попуштале бидејки е задна шанса сеа и да не пуштат :)

Колеги ке ми дозволат ли на студентски да записам 3 семестар ако немам пракса? Овој семестар го презаписувам математика,ме интересира како ке полагам,само на испит ке одам или имам право да полагам и по колоквиуми и дали треба да одам на слушање бидејки ми е пресапишан? фала однапред

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom