Економски факултет (reloaded)

• Креатор на темата Креатор на темата The Mummy
  • Време на започнување Време на започнување
А има ли некој искуство со пишување семинарски, преводи кај Љубиша, Финансиско сметководство...? Имам просек 71 поен од двата колоквиуми, ама слаби се резултатите верувам дека ќе симне граница, плус немам ниедна 8ца, кај него ли да ми биде првата? Можам ли некако да конкурирам за 9ка? Фала однапред :)

Ќе симне граница, тоа да, а лани знам дека даваше семинарски, само треба едно добри 3-4 пати да му се маткаш по канцеларија, пошто може да ти каже дојди во среда, ај во петок, па дојди во понеделник ќе ти дадам, па да ти даде нареден петок. Лани имавме и едно домашно скроз на почетокот (некаде почеток на октомври беше) и од тоа дадоа по некој поен, кому 3, кому 6... Ако и вие такво нешто сте имале, и од тоа ќе ви даде... така да, имаш шанси за 9ка.

Некоја инфор. за државно смет. во колку се полага?

Ќе симне граница, тоа да, а лани знам дека даваше семинарски, само треба едно добри 3-4 пати да му се маткаш по канцеларија, пошто може да ти каже дојди во среда, ај во петок, па дојди во понеделник ќе ти дадам, па да ти даде нареден петок. Лани имавме и едно домашно скроз на почетокот (некаде почеток на октомври беше) и од тоа дадоа по некој поен, кому 3, кому 6... Ако и вие такво нешто сте имале, и од тоа ќе ви даде... така да, имаш шанси за 9ка.
А дали има шанса со стручен труд да ме пушти да поминам , не за повисока оценка туку само да не полагам пак кај него да го откачам предметот да одам да ме влечка само ке има ли корист или ке ми го троши времето напразно ?

А дали има шанса со стручен труд да ме пушти да поминам , не за повисока оценка туку само да не полагам пак кај него да го откачам предметот да одам да ме влечка само ке има ли корист или ке ми го троши времето напразно ?

Најарно ќе биде него да си го прашаш. Ако е за малку поени, побарај му семинарска (иако чисто се сомневам) можеби и ќе те пушти, со него ништо не се знае.

Немало кај нас такво нешто... На почеток кажа само за повисока оценка кој сака после втори колоквиуми кај него во канцеларија, ќе ни дал он... Ајде се надевам дека ќе успеам да се изборам... Криво ќе ми е кај Љубиша прва 8ца... :/

ПЛС кажете нешто за однесување на потрошувачите(n)

На страната на економски сменет е датумот за Логистика првин беше 20 сега 26 да не има некој информација во врска со ова дефинитивно на 26 се полага ?

Колеги како се викаат професорите по трговско право, англиски јазик и германски? И ако може некој да пише каде може да ги најдам.. т.е дали се од нашиот факултет или не? Фала
Profesorkata po germanski lani bese Ruza Nicevska, ama predava na Filoloski i ne e sekad na faks....iam mob ako sakas

Па
Profesorkata po germanski lani bese Ruza Nicevska, ama predava na Filoloski i ne e sekad na faks....iam mob ako sakas

Фалаа ти..може да ми го пишеш бројот во порака. :)
--- надополнето: 8 јануари 2012 во 22:44 ---
Па

Фалаа ти..може да ми го пишеш бројот во порака. :)

Може некој да ми каже кој е асистент за предметот државно сметк. или нема таков?

Колеги, извинете што поставувам прашање вон темата на која овие денови дискутираме. Ако може краток одговор/објаснение за условите за запишување постдипломски студии? Зашто во последно време слушнав од некои дека ќе го врателе стариот услов за запишување магистерски, просек над 8.5 или тоа е само глупава гласина.

Ве молам ќе може ли некој да ми објасни во врска со дипломската, кога може да се пријави, дали постојат некои критериуми или квоти кај професори и сл.? Благодарам

Колеги, извинете што поставувам прашање вон темата на која овие денови дискутираме. Ако може краток одговор/објаснение за условите за запишување постдипломски студии? Зашто во последно време слушнав од некои дека ќе го врателе стариот услов за запишување магистерски, просек над 8.5 или тоа е само глупава гласина.
Не им одговара тоа... како поинаку ќе се запишуваат по 500 постдипломци секоја година.

Нема шанса тоа да го направат. Не е тоа по Болоња.А ако во краен случај го направат, тогаш на сите оние пред нас нека им ги поништат магистерските.(бидејки нема логика некој со 6,7 просек да има магистратура а некој на пр. со 7,2 да нема и неможе да запише)..Инаку имаме во соседството факултети колку сакаш. Само за пример, имам другар кој годинава се запиша на постдипломски студии по француски јазик на државниот факултет во Белград и тоа сум сигурен дека имаше (6,нешто) просек... а таму врие од студенти за разлика од кај нас (мислам во поглед на поставување услови со цел да се намали хиперпродукција).... и тоа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom