Економски факултет (reloaded)

• Креатор на темата Креатор на темата The Mummy
  • Време на започнување Време на започнување
-1.Klasata 2 e rezervirana za materijali, zalihi...(tocno/netocno)
2.Na klasata 9 se iskazani kapitalot, obvrskite sprema sopstvenicite na kapitalot
3.Izdatokot e sekakov odliv na pari nadvor od p-to
4.Potrosok se smeta trosenjeto na emenetite nap-vo izrazeni vrednosno
5.Trosoci pretstavuvaat potrosen trud izrazen vo natura
6Rahodite imaat tekovno izmeren pridonest vo periodicnite....(celata definicija za rashodi)
7.Totalen rezultat e razlika polegu vk.ph i vk.rh
8.Prihodi(definicija)
9.Bruto imot vk iznost na sredstvata iskazani na levata strana, vo aktivata na bilansot
10.Tekovni sretstav:a) pobaruvanja B)zalihi V)Danoci g)devizi d)site pogore naveseni
11.Izdvboenite paricni strestva se evidentiraat spored:Zakon, drzavna regulativa,statud na drzavata, site pogore navedeni
12.materijalkite na pat se evidentiraat po...
13.Zadacata: Za nabavska na materijali izdvoeni se paricni s-va 10000 od devizna smetka po kurs od 62den za evro_Od devznite stretsva se otvara akreditiv za 8000evra po 63 den. Materijalite se primeni na dorabotka za 7000evra po 64den. Platen e prevoz 5000 i carini 11000(ne sum sigurnaza poslednive dva iznosi dali bese 50000 ili 5000)
-Da se presmeta nb od ovoj stav
-Otvoren akreditiv
-Materijali na zalika po nabavna i po planska
-Kolku devizi ima na deviznata smetka

Ова ли беше втора група??????
Да , и ништо не излегуваше од резултатите што беа понудени , не збуни сите и најмногу имаше под Д одговори па незнам сега дали се точни тие или не .... прашањата кои беа поврзани скоро сите да беа под Д .

може некој да ми го прати линкот за макроекономија од оксфорд

Ќе сака некој ми каже за колоквиумов Маркетинг?:pipi: Колку прашања по колку точни може да има и такви работи :D

Колеги, има шанси банкарски менаџмент да ги даде истите групи на колоквиум од лани?:D

Колеги Меѓународни финансии освен 3те глави од скриптата и 5те презентации од групата треба ли уште некоја глава и презентација да се учи?

Знае ли некој дали Политика на Технолошки развој се полага на
пишување или Заокружување?

Kolegi ajde ako moze nekoj podetalno da mi objasni se sto znae okolu Departmanot MENADZMENT prednosti slabosti da ostanam ili da go menuvam vo 2 godina posto sum brucos ako moze podetalni informacii
Ако не те бидува за учење цртички префрлај се што побрзо :D Makар и на други смерови можеш да сретнеш такви предмети.
Помош! Од Прилеп сум, а незнам дали да се запишам на Економски факултет кај нас, или во Скопје?
Ја би избрал Скопје, ама изборот останува на тебе.

Ако не те бидува за учење цртички префрлај се што побрзо :D Makар и на други смерови можеш да сретнеш такви предмети.

Ја би избрал Скопје, ама изборот останува на тебе.
Боже сачувај, какво Скопје!Овие од тука идат за Прилеп и Струга :) уствари зависи од тебе што сакаш да студираш- издржливост или знаење?;)

Ова се сите предмети на Марина (според страната на факултетот:

Анализа на финансиски извештаи
Државно сметководство и сметководство на непрофитни организации
Интерна ревизија
Корпоративно финансиско известување
Меѓународно финансиско известување
Основи на сметководството
Ревизија
Сметководствени информациони системи
Сметководствени контролни системи
Сметководство на банки и други финансиски институции
Сметководство на јавен сектор
Сметководство на трошоци
Стратегиско сметководство на менаџментот
Управувачко сметководство

Финансиско сметководство

Некои од овие предмети од сега ги има превземено,јас кога ги полагав не беа тешки,според мене најтешки се:
Ревизија
Интерна Ревизија
Управувачко сметководство
Сметководство на трошоци
Меѓународно финансиско известување
--- надополнето: Nov 4, 2011 10:44 AM ---

Скриптата ја има во Либро (Мавровка) а за презентации побарај членство во групата megunarodnifinansii2011 на Google
Стигнати се до 4та глава+вежби.
Јас ги имам сите презентации од лани (до сега се исти) ако сакаш ке ти ги пратам по емаил.

Ај те молам испрати ми ги презентациите на sofija@svip.org.mk. Фала на информацијата

-1.Klasata 2 e rezervirana za materijali, zalihi...(tocno/netocno)
2.Na klasata 9 se iskazani kapitalot, obvrskite sprema sopstvenicite na kapitalot
3.Izdatokot e sekakov odliv na pari nadvor od p-to
4.Potrosok se smeta trosenjeto na emenetite nap-vo izrazeni vrednosno
5.Trosoci pretstavuvaat potrosen trud izrazen vo natura
6Rahodite imaat tekovno izmeren pridonest vo periodicnite....(celata definicija za rashodi)
7.Totalen rezultat e razlika polegu vk.ph i vk.rh
8.Prihodi(definicija)
9.Bruto imot vk iznost na sredstvata iskazani na levata strana, vo aktivata na bilansot
10.Tekovni sretstav:a) pobaruvanja B)zalihi V)Danoci g)devizi d)site pogore naveseni
11.Izdvboenite paricni strestva se evidentiraat spored:Zakon, drzavna regulativa,statud na drzavata, site pogore navedeni
12.materijalkite na pat se evidentiraat po...
13.Zadacata: Za nabavska na materijali izdvoeni se paricni s-va 10000 od devizna smetka po kurs od 62den za evro_Od devznite stretsva se otvara akreditiv za 8000evra po 63 den. Materijalite se primeni na dorabotka za 7000evra po 64den. Platen e prevoz 5000 i carini 11000(ne sum sigurnaza poslednive dva iznosi dali bese 50000 ili 5000)
-Da se presmeta nb od ovoj stav
-Otvoren akreditiv
-Materijali na zalika po nabavna i po planska
-Kolku devizi ima na deviznata smetka

Ова ли беше втора група??????

Да, таа беше. Јас бев 2ра група... А што одговоривте на 11, од тука? И на тоа последно беше во втора група, средени конта со салдо претставува дневник, пробен бруто биланс, спецификација на конта или контен план? И да мнооооооогу имаше под д, да не речам скоро сите хаха :) А да и ако имавте што НЕспаѓа во Биланс на успех ве молам кажете што сте заокружиле... Толку од мене... п.с. Резултати кога? :)

Да, таа беше. Јас бев 2ра група... А што одговоривте на 11, од тука? И на тоа последно беше во втора група, средени конта со салдо претставува дневник, пробен бруто биланс, спецификација на конта или контен план? И да мнооооооогу имаше под д, да не речам скоро сите хаха :) А да и ако имавте што НЕспаѓа во Биланс на успех ве молам кажете што сте заокружиле... Толку од мене... п.с. Резултати кога? :)
Последното 37 беше дека е контен план ,11. мислам дека и во кнјига пишува дека е со закон и плус владини органи ако не се лажам а за БУ не се сеќавам многу .... и да и мене ме интересира резултати кога и колку поени вкупно носииии ???:D

Последното 37 беше дека е контен план ,11. мислам дека и во кнјига пишува дека е со закон и плус владини органи ако не се лажам а за БУ не се сеќавам многу .... и да и мене ме интересира резултати кога и колку поени вкупн носииии ???:D

37)дневник беше ова од сигурни извори:), A 11 законски акт, така пишува во книгата

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom