Едо Маајка

• Креатор на темата Креатор на темата betogrozdanov45
  • Време на започнување Време на започнување

Екстра спот и приказна само некако рибата на спотот ми е малку чудна
:zver::zver::zver:

Edo Maajka ... рулз.. 2005 бев на таксират и на неговиот настап останав таму за да вида како звучи у живо.. претерано беше добро ... задоволен сум од неговиот сценски настап .. :)

Edo Maajka ќе има концерт у Колосеум на 9.04.2010

иначе некој на рапид да ги стави албумите ?:helou:

Убедливо еден од најдобрите рапери на Балканот,а можеби и најдобриот. Обожавам кога слушам негови песни. А најомилени/оние што можам да ги одвојам се: Trpaj,Prikaze,Saletova osveta.:smir:

Edo Maajka ќе има концерт у Колосеум на 9.04.2010

иначе некој на рапид да ги стави албумите ?:helou:
Може малку повеќе информации за овој настан?
Од колку часот ќе биде , колку е влезница.... линк некој:smir:

Може малку повеќе информации за овој настан?
Од колку часот ќе биде , колку е влезница.... линк некој:smir:

Па информации точни уште нема, ама според мене би требало да почне накај 10часот, карта 200-300.

http://www.edomaajka.com/

На Едо делот е супер! И крајниот дел кога се крева адреналин ама малку ми е тапа додека пеат дечкиве на почетокот :toe:
Сепак во целост добра трака :smir: ( Спомната е Македонија- “Дал сам Македонац?“)

Спот на една од моите омилени траки од него!!!

Ај ако некој има линк за download на албумот на Френки "Противотров" од 2009 нека ми прати

Едо Маајка е единствениот балкански музичар од овој жанр кој потполно го респектирам и со право си го носи епитетот рапер. Текстовите му се огледало на општеството. Доста напатен човек, кој ја има истргано војната во Босна на најтежок можен начин. Еднаш гледав интервју со него во кое зборуваше за тоа што го прошол, кажуваше како од прегладнетост во војната кога дошол во Хрватска не личел на човек од што бил слаб. Како врв на сета лоша судбина, мајка му се самоуби пред година дена.
Рапува од душа, и создава квалитет. Кога можеа американците да му го препознаат квалитетот и да ја искористат Бомба за серијата 24, што останало да се каже. Другиве се светлосни години зад него. Јас не го сакам рапот нешто премногу, ама Едо ми е еден од ретките исклучоци кои повремено ги слушам, а и би отишла да ги слушам во живо.

Едо Маајка е единствениот балкански музичар од овој жанр кој потполно го респектирам и со право си го носи епитетот рапер. Текстовите му се огледало на општеството. Доста напатен човек, кој ја има истргано војната во Босна на најтежок можен начин. Еднаш гледав интервју со него во кое зборуваше за тоа што го прошол, кажуваше како од прегладнетост во војната кога дошол во Хрватска не личел на човек од што бил слаб. Како врв на сета лоша судбина, мајка му се самоуби пред година дена.
Рапува од душа, и создава квалитет. Кога можеа американците да му го препознаат квалитетот и да ја искористат Бомба за серијата 24, што останало да се каже. Другиве се светлосни години зад него. Јас не го сакам рапот нешто премногу, ама Едо ми е еден од ретките исклучоци кои повремено ги слушам, а и би отишла да ги слушам во живо.
само да ти го поправам болдот....исфрустриран
рап е американско клише,а сите останати се копија на тоа клише(а Едо Мајка не е искучок да се расзбериме)...а кога збораме за креативност повеќе ове нашиве ќе ги слушам него тој едо
еве наа

П.С запази на 3:50 дечкото ми е покреативен од вашиот Едо

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom