Едноставен e-commerc

• Креатор на темата Креатор на темата tomsaso
  • Време на започнување Време на започнување

tomsaso

Пемпере
Член од
10 септември 2005
Мислења
1.387
Поени од реакции
339
Дали има тука некој што може да изработи е-комерц по нарачка ?

Ако има сакам понуда за следното.

1. Само три таба, About Us, FAQ, Home
3. Административен панел каде што се внесува, имиња на производи, или се изменува количина на производите што веќе ги има. Едноставноста е најбитна во админ панелот. Сите производи прикажани во една табела каде што можеш да им го сменеш името и количината. Тоа е се што треба за еден производ. Име и количина.
2. На Home, најгоре има краток текст од неколку реченици.Home на средина има една табела, табелата има 15 реда, прва колона е име на производ, односно во случајов ке биди Server Name, втора колона залиха(stock), трерта колона ќе биди drop-down мени од кое ќе може да се избере 500,1000,1500,2000,.....максимум колку што е stock бројката.Ако stockot e 0 тогаш и дроп-даун менито е 0. четврта колона е цена дадена во админ панелот. петтаколона ќе биди Total (тоа ќе биде цена по количина, треба да се пресметува динамички во зависност од селекцијата на мениито, цената како параметар е дадена во административен панел). шеста колона ќе биди копче кое води до чекоут панелот каде што се избира за почеток 2 алтернативни метода на плаќање, PayPal i Moneybookers.
3. Едноставна црна позадина, место најгоре за едноставен банер.
4. Вкллучете во цената монтажа на хостинг што би го купил кога би го изработиле
Ништо фенси, ништо што свети,дава одсјај и слично.

Значи чекам понуди. Земете во предвид дека најбитна ми е цената, и тоа дека знаам дека ова што го барам не е голема работа.

заборавив, уште еден таб, feedback каде што може да се остава коментар. Ако може само од тие што веќе купиле, т.е платиле преку пејпал или манибукерс или ако веќе тоа е мн комплицирано, можи слободни коментари од сите со спам филтери и администратоски пристап за бришеење изменување и сл..
сигурен сум дека има еден куп готови модули за ова

Ако ова не е голема работа...
Ова Е голема работа. Ако не си спремен убаво да го платиш секој ред код, најдобро ти е да отвориш ноутпад и сам да си пишуваш редови кодови и да го правиш како што сакаш.
Сакаш некој да ти искуца стотици редови код, и уште на старт го потценуваш со непотребен коментар "знам дека ова што го барам не е голема работа".

Не потценувам ништо.Туку едноставно 99% од работиве се базираат на готови модули. Исто така во однос на сите останати екомерц сајтови со зилиони производи, промоции, промотивни алатки, и банери ова е 0.

Потценуваш со тоа што велиш "знам дека ова што го барам не е голема работа".
За да знаеш дека не е голема работа, треба да знаеш да ја направиш. Па после даваш таков коментар. Ти ако знаеш да го направиш и не ти е голема работа, направи го. Никој нема да ти го даде тоа што го бараш за ефтини пари, а капак на тоа и потценувања.
И не, 99% од модулите не се готови туку некој треба да ги напише. Се имаш прочитано што се бараш?
Јас сепак би ти препорачал да земеш некој готов шопинг карт, кога веќе до толку си ограничен со средства па и се расфрлаш со коментари. Овде имаш листа на 8 најдобри, а бесплатни. Одбери нешто па шминкај, крпи, средувај... како што сакаш. Не е голема работа.

Не е сигурно уште чекам понуди. Немам простор за 5 цифрени суми.

Фактички она што ми треба е како што кажа принц. На готов е-комерц едно добро кастрење да се тргнат сите опции што се одпоќе. Можеби и воопшто нема потреба од код пишење

да .. мислам се што е над 10.000 не би го разгледувал.

Дури сме на муабетов. Дали има некаде продавници хостирани од провајдерот ? Во смисла комплетно решение како ибеј стор и амазон стор. Само да не е ибеј стор и амазон стор.

И да не се со астрономски суми како јаху 40$/mesec...

Мислам ибеј е префектна ама wow gold не е дозволено таму да се продава

Што сметаш колку време би му требало на еден програмер да кастамизира готово e-commerce решение?
Да речеме дека би му требало 100 часа (тука спаѓа регистрацијата на домаинот наоѓање на готово e-commerce решение,css твикување,фотошоп,кодирање на модулите,тестирање на paypal
модулот,твикување негово, постојано аплодирање на измените,тестирање на модулот со вистински пари,аплоадирање па пак твиковање па косултирање со тебе па пак твикување,па аплоадирање.. ) тоа е 100 денари од саат не ли сметаш
дека тоа е навреда за нашата професија?
Еден молер заработува 150 на саат повеќе од еден програмер кој за да стигне до некое ниво треба да помине стотици
саати во ѕверење на мониторот, ако не дај најубаво ние програмерите да им ја дадеме работата на молерите
пошто очигледно незнаеме да си го цениме трудот.

Пред некое време правев муабет со програмер од Британија за цените во IT-секторот таму, човеков ми кажува дека
неговата фирма наплаќа 7000 евра за електронска продавница јас на тоа
-"Вие тачни сте, aj 4000 до 5000 евра ама 7000"??
-"Зошто бе, клиентот за месец дена од кога ќе се разработи сајтот ќе ја врати инвестицијата
па затоа не мислиме дека цената е превисока"
Така функционираат работите на запад додека кај нас ми доаѓа клиент со
400 евра и ми вика сакам VBulletin форум интегриран со facebook акаунти да
комуницира преку xml сервис со сајтови за спортски резултати,апдејтувањето да биде автоматско,кога ќе се постира пост да се прати нотификејшн,кога ќе се отвори трид да се прати топикот на wall-овите на корисниците,и на крај да имам админ дел каде што ќе правам ситни измени и ќе додавам нови квизови??
Боље ќе купам мерцедес и ќе возам такси наместо да се расправам со секакви будали.
Затоа не работам повеќе со клиенти од Македонија.

Што сметаш колку време би му требало на еден програмер да кастамизира готово e-commerce решение?
Да речеме дека би му требало 100 часа (тука спаѓа регистрацијата на домаинот наоѓање на готово e-commerce решение,css твикување,фотошоп,кодирање на модулите,тестирање на paypal
модулот,твиковање негово, постојано аплодирање на измените,тестирање на модулот со вистински пари,аплоадирање па пак твиковање па косултирање со тебе па пак твикување,па аплоадирање.. ) тоа е 100 денари од саат не ли сметаш
Еден молер заработува 150 на саат повеќе од еден програмер кој за да стигне до некое ниво треба да помине стотици
саати во ѕверење на мониторот, ако не дај најубаво ние програмерите да им ја дадеме работата на молерите

Пред некое време правев муабет со програмер Британија за цените во IT-секторот таму, човеков ми кажува дека
-"Зошто бе, клиентот за месец дена од кога ќе се разработи сајтот ќе ја врати инвестицијата
комуницира преку xml сервис со сајтови за спортски резултати,апдејтувањето да биде автоматско,кога ќе се постира пост да се прати нотификејшн,кога ќе се отвори трид да се прати топикот на wall-овите на корисниците,и на крај да имам админ дел каде што ќе правам ситни измени и ќе додавам нови квизови??
Боље ќе купам мерцедес и ќе возам такси наместо да се расправам со секакви будали.
Ok.
Ќе си најдам индиец.
А не ти викам да не си ја цениш професијата. И не е 100 сати, туку треба да е еден ден работа онака како што го имам замислено. Практично све сам можам да направам со исклучок на една работа, после плаќање на производот автоматски да се намалува количината достапна за купување од страна на другите купувачи. т.е да се намалува залихата.. толку.. сето друго обичен хтмл во фронт пејџ ќе го напрам.Само залихата треба да е динамична и еден модул за плаќање... толку
Инаку многу логично да знаев дека за еден месец ќе си ја вратам инвестцијата од 5000 евра без двоумење ќе ги дадев. Ама пошто знам дека тие пари нема да ги видам во години, не можам да си дозволам.

ке ризикувам да звучам како smart ass :) aама човекот си праша дали има некој што ке му го изработи тоа што го бара за цена испод 5 цифри. а не предавање како е надвор како кај нас.:toe: си одам сега :pipi:

модулот,твикување негово, постојано аплодирање на измените,тестирање на модулот со вистински пари,аплоадирање па пак твиковање па косултирање со тебе па пак твикување,па аплоадирање.. ) тоа е 100 денари од саат не ли сметаш

Пред некое време правев муабет со програмер Британија за цените во IT-секторот таму, човеков ми кажува дека

хахах катастрофа со ова шо го кажа играчки за мали деца ццц
па сето тоа ја го правам и сам го учам

да .. мислам се што е над 10.000 не би го разгледувал.

Еј супер. Значи ќе научиш да програмираш сам. :)

Ok.
Ќе си најдам индиец.
А не ти викам да не си ја цениш професијата. И не е 100 сати, туку треба да е еден ден работа онака како што го имам замислено. Практично све сам можам да направам со исклучок на една работа, после плаќање на производот автоматски да се намалува количината достапна за купување од страна на другите купувачи. т.е да се намалува залихата.. толку.. сето друго обичен хтмл во фронт пејџ ќе го напрам.Само залихата треба да е динамична и еден модул за плаќање... толку
Инаку многу логично да знаев дека за еден месец ќе си ја вратам инвестцијата од 5000 евра без двоумење ќе ги дадев. Ама пошто знам дека тие пари нема да ги видам во години, не можам да си дозволам.

Хаха....
Хахахахаха....

... претпоставуваш понатака нели.

Туку, доста заебанции. Имаш еден ден. Утре вечер во ова време сакам линк да видам овде на темата. Иначе, не важиш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom