Еден сончев колектор може да заштеди 8.400 денари за струја

• Креатор на темата Креатор на темата Network
  • Време на започнување Време на започнување
Абе се убаво... ама еве пр.. живееш на 3ти спрат во зграда ... и шо праиме?? како јас да го инсталирам тоа?

види дали ќе можеш преку отворот за вентилација во ВЦ-то

Мислам дека е добра работа, плус и некое агреаготрче или како се вика за складирање на струја :) Гледав во Македонија незнам во кој град беше човеков има 3 колектори 1 за користење 2 за складирање, и не ни плаќа струја на државата, секогаш има :) Плус има и систем ако опадне напонот да земе струја како и сите други од далеководи или трансворматори :) Не ме фаќајте за збор незнам тоно како му одеше процесот но ног пари заштедуваше со тоа колекторите :)
--- надополнето: 3 август 2012 во 00:18 ---

Брат на покриовот на зградата :)

а сестро како мислиш ти до 3ти да ги спуштам цевките или.. нз како оди сето тоа.. али мора да биде поврзано со станот.. нема телепатски да го добивам ваљда :D

ова е претеризам... прво ајвар ни забранија да праиме по дворови, после гаќите да не сме ги сушеле на тераса... сега и ова со струјата... :facepalm: значи стварно бетер од ѓупци не направија.... многу сум им благодарна за реформиве... се чуствувам преродена... :tapp:

а сестро како мислиш ти до 3ти да ги спуштам цевките или.. нз како оди сето тоа.. али мора да биде поврзано со станот.. нема телепатски да го добивам ваљда :D

ова е претеризам... прво ајвар ни забранија да праиме по дворови, после гаќите да не сме ги сушеле на тераса... сега и ова со струјата... :facepalm: значи стварно бетер од ѓупци не направија.... многу сум им благодарна за реформиве... се чуствувам преродена... :tapp:
Слабо си ги измешавме половите ама не ти го прочитав никот сори, неќна така и со мацедалиен направив :P Иначе па за цефки не е проблем, исто како со парното :) Сеа што ке треба повеќе цефки..ама ако се договорите со повеќе станари можете да онадите главна цефка и после од таа цефка споредни да испаѓаат/излегуваат :)

Абе се убаво... ама еве пр.. живееш на 3ти спрат во зграда ... и шо праиме?? како јас да го инсталирам тоа?
Никако што има да инсталираш, фино лепо крпата на рамо и ке звониш кај комшијата и ке му речиш...
Извини комши дали можи да се истуширам.
Не вервам дека би те одбил, барем јас нема;)

Никако што има да инсталираш, фино лепо крпата на рамо и ке звониш кај комшијата и ке му речиш...
Еј да а што правиме со маживе, они кај комшивките ли ке одат ? :D
Иначе чоек ја би и рекол дека нема топла вода :D (Да ја зафркнам малце а и да си почека да се стопли :sneaky:) :D

ахах абе нема ни кајче бесплатно.. а камоли туширање.. :D
а богами да плаќам секој втор ден кај комшијата... не е на арно...

Зошто да не ? Ако е некој онака ептен мх мх..ем ке си уживаш ем ке штедиш само да не си зафатена оти тоа ке биде многу голем проблем :D

Еј да а што правиме со маживе, они кај комшивките ли ке одат ? :D
Иначе чоек ја би и рекол дека нема топла вода :D (Да ја зафркнам малце а и да си почека да се стопли :sneaky:) :D
Е мажите нека се челичат со ладна вода, битно е понежниот пол да ни е среден и чист;).
Инаку колку ти знај и тебе газотттт, куче едно:LOL:
--- надополнето: 3 август 2012 во 00:53 ---
Кој рече за плаќање нешто, ке си се префатите па и ти колку си чудна. Сега гледај комшијата да е помлад, мислам онака таман:D

Е мажите нека се челичат со ладна вода, битно е понежниот пол да ни е среден и чист;).
Инаку колку ти знај и тебе газотттт, куче едно:LOL:
Хх, досеа ми се нема прикажано ваква шанса ама и да ми се пружи ке знам како да постапам :D
Само да не биде некоја грда или стара :unsure:

Зошто да не ? Ако е некој онака ептен мх мх..ем ке си уживаш ем ке штедиш само да не си зафатена оти тоа ке биде многу голем проблем :D
уфф да ти кажам комшииве ми се срцки... ептен се сехи... се е над 60... абе да ти е мерак да отидеш и да прашаш за туширање..
ти и владе сакате мене да ме направите убиец.. така ми стои работава..

Хх, досеа ми се нема прикажано ваква шанса ама и да ми се пружи ке знам како да постапам :D
Само да не биде некоја грда или стара :unsure:
Надежта последна умира, ама на поклонет коњ забите не му се гледат. Каква е таква е, ем капена ем чиста башја задоволна. Ако се покажиш секој ден ке иди на туширање, некогаш и два пати. Спотнала де од жешкото;)
--- надополнето: 3 август 2012 во 00:59 ---
уфф да ти кажам комшииве ми се срцки... ептен се сехи... се е над 60... абе да ти е мерак да отидеш и да прашаш за туширање..
Е зорт те тера на све, кој ти е крив сега дека во старски дом живееш:(

Не ти ја знаевме ситуацијата не се нервирај :D
Надежта последна умира, ама на поклонет коњ забите не му се гледат. Каква е таква е, ем капена ем чиста башја задоволна. Ако се покажиш секој ден ке иди на туширање, некогаш и два пати. Спотнала де од жешкото;)
--- надополнето: 3 август 2012 во 00:59 ---

Е зорт те тера на све, кој ти е крив сега дека во старски дом живееш:(
Е тоа е тоа..зависи хаха :D

Не ти ја знаевме ситуацијата не се нервирај :D
Е тоа е тоа..зависи хаха :D
ќарот и зијанот се браќа.
Море како што тргна работата и бизнис можат да направат тие што живеат на поткровје:)
--- надополнето: 3 август 2012 во 01:06 ---
види.. и тоа си има некои предности... пр пола од нив се глуви и слепи .. ;) :D
Битно е да се работоспособни (y)

ќарот и зијанот се браќа.
Море како што тргна работата и бизнис можат да направат тие што живеат на поткровје:)
Е да, ако ти стои колекторот на нивно место ајт по 500-че од колектор..а има место за 20-30 некаде и фазла па да ти кажам и добра пара е..е дури тогаш ке заштедиш :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom