eBay (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата corpz
  • Време на започнување Време на започнување
Нека ти прати слика да те увери дека е shipped. Мене за таа што ми касни највеќе самиот продавач ми прати чим отворив request.
i5w5tl.jpg
Сеуште не е. Вчера попладне нарачав и му пратив порака да пише пониска цена ради царината ама ништо...нема ни shipped а ни на порака ми има вратено. Понеделник здравје, ќе бидам трпелив до тогаш.

некој да не порачувал лиценци за анти вирус, сигурно ли е?
пошто евтини се доста а некој селери имаат и 100% позитивен фидбек.
Сигурни се, лиценцата ти ја пракаат во порака или емаил за 1 саат или една ден

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Сеуште не е. Вчера попладне нарачав и му пратив порака да пише пониска цена ради царината ама ништо...нема ни shipped а ни на порака ми има вратено. Понеделник здравје, ќе бидам трпелив до тогаш.
Обично 2-3 работни дена по трансакција испраќаат.
Ти ако си палтил во петок пратката треба да ја испратат најдоцна до вторник.

Аха, ќе ти ја пуштат во понеделник. Инаку за брзи пратки ако имате избор препорачувам UPS. Лани нарачав знам во среда од Њујорк, петок сабајле ми стигна на врата, не ми се веруваше.

Аха, ќе ти ја пуштат во понеделник. Инаку за брзи пратки ако имате избор препорачувам UPS. Лани нарачав знам во среда од Њујорк, петок сабајле ми стигна на врата, не ми се веруваше.
За UPS не сум запознен за толку брза услуга,ама DHLили Feedex имаат сопствена флота и сум имал искуство со нивната експедитивност и брзина.

За UPS не сум запознен за толку брза услуга,ама DHLили Feedex имаат сопствена флота и сум имал искуство со нивната експедитивност и брзина.
Meне со DHL ми стигна пратка од Англија за 1 ден.

Скептик сум за оваа пратка, производот е тргнат, продавачот нема други производи што ги продава, му пишав порака и не ми врати еве четврти ден...утре вечер планирам да се пожалам.

Seller refurbished е така да си носи добар ризик. Да беше репарират во фабрика ќе беше доста посигурно. Штознам, ја би ризикувал сепак за таа цена :D

Гледам некои користите брзи пошти како ДХЛ,УПС, Федекс. Дали ви се случило да платите екстра давачки и колку? Бидејки она што го знам е дека се плаќа лежарина,царинска услуга итн.

Пред некој ден ми спомнаа нешто па ме заинтересира, дали на крајот на годината пресметуваат данок од УЈП на сите работи што ги имам порачано од интернет?

Пред некој ден ми спомнаа нешто па ме заинтересира, дали на крајот на годината пресметуваат данок од УЈП на сите работи што ги имам порачано од интернет?
Каква врска има данокот со порачките од интернет? Ако имаш поскапа пратка плаќаш царина/ддв.

Дали некој има искуство со враќање на пратка преку пошта и дали нашата пошта има некој тракинг број прифатлив за ebay?

Работата е што ми стигна погрешна големина од едно масло, наместо големо пакување, ми прати педерот примерок (ги има поевтино, се продаваат). Покренав жалба и ми рече да му ја пратам пратката назад за да му стигне, па ќе ми ги врател парите. Има 2 проблеми, трошокот за да го вратам и трошокот за праќање (пишува дека не се рефундира). Разгледав на ибеј, нема засега друга варијанта освен да го враќам, ама проблемот е што треба да пишам тракинг број од мојата пратка кон него. Има такво нешто во пошта?

Дали некој има искуство со враќање на пратка преку пошта и дали нашата пошта има некој тракинг број прифатлив за ebay?

Работата е што ми стигна погрешна големина од едно масло, наместо големо пакување, ми прати педерот примерок (ги има поевтино, се продаваат). Покренав жалба и ми рече да му ја пратам пратката назад за да му стигне, па ќе ми ги врател парите. Има 2 проблеми, трошокот за да го вратам и трошокот за праќање (пишува дека не се рефундира). Разгледав на ибеј, нема засега друга варијанта освен да го враќам, ама проблемот е што треба да пишам тракинг број од мојата пратка кон него. Има такво нешто во пошта?
Има, а цената се одредува во зависност од тежината на пакетот.
Види на веб страната мислам имаше ценовник.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom