eBay (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата corpz
  • Време на започнување Време на започнување
Ме интересира за продажба на предмети, кој сервис ќе биде подобар, се мислам помеѓу Амазон и Ибеј, во однос на даноци, такси, пратки и други работи, или можеби ако има некој трет ? користам Виза интернет од Стопанска ако менува нешто

Здраво : долго време порачувам од ибеј, досега сум немала проблеми, но пред 3 дена се обидував да направам порачка и ми се појавува оваа порака : we were not able to process your payment. и подоле и овој error code : 70047 10417
дали можеби знаете што би бил проблемот? а вчера бев на банкомат да ставам пари, но ми ја враќа картичкава назад :mad:

Здраво : долго време порачувам од ибеј, досега сум немала проблеми, но пред 3 дена се обидував да направам порачка и ми се појавува оваа порака : we were not able to process your payment. и подоле и овој error code : 70047 10417
дали можеби знаете што би бил проблемот? а вчера бев на банкомат да ставам пари, но ми ја враќа картичкава назад :mad:
It happens when your credit card is not valid (overdue, canceled...)

Со неверифициран PayPal акаунт може да се порачува од eBay?
PayPal акаунтот е креиран со фејк податоци, за фиктивна личност.

Може и некој има напишано ама кој да листа 60 страни наназад, плус и срчот уште не е готов па да прашам:
Има некој порачувано облека од Ebay?
Искуства, совети, на што да се пази, ке ми бидат добредојдени.

Пред два дена најдов добри парчиња за многу ситна цена па дали вреди да си ја пробам среќата?

Може и некој има напишано ама кој да листа 60 страни наназад, плус и срчот уште не е готов па да прашам:
Има некој порачувано облека од Ebay?
Искуства, совети, на што да се пази, ке ми бидат добредојдени.

Пред два дена најдов добри парчиња за многу ситна цена па дали вреди да си ја пробам среќата?
Вреди. Само внимавај на големината и на описот на облеката.

Вреди. Само внимавај на големината и на описот на облеката.

Друже, имаш порачано облека? Материјалот како во Груп Фјори, полош или за чудо подобар?
Пошто гледам со цените и тука се негде ама ова на слики што го гледам е каде каде подобро.

Ако ставам нешто да се продава, и ако не се продаде плаќам ли нешто на ибеј? Пред некое време продадов од вредност од 350$ ибеј ми зема 33$, не сакам да платам за џабе ако не се продаде, знае некој?

извинете се регистрирав се и на пај пал и на ибеј,само ме интересира за улицата се пишува дека ми е со бројки на пример: 1567 No.24,тоа е улица и број на куќа,добро е напишано нели?И зошто некои пишале дека испорачуваат единствено до адресата од пајпал ?

извинете се регистрирав се и на пај пал и на ибеј,само ме интересира за улицата се пишува дека ми е со бројки на пример: 1567 No.24,тоа е улица и број на куќа,добро е напишано нели?И зошто некои пишале дека испорачуваат единствено до адресата од пајпал ?

Ќе го контактираш продавачот кога ќе ја направиш порачката и ќе го замолиш да ги прати на твојата адреса со изговор дека е поклон за некоја твоја блиска личност. Мене досега ми успевало безброј пати, кажувам дека е поклон за девојка ми... :)

Ќе го контактираш продавачот кога ќе ја направиш порачката и ќе го замолиш да ги прати на твојата адреса со изговор дека е поклон за некоја твоја блиска личност. Мене досега ми успевало безброј пати, кажувам дека е поклон за девојка ми... :)

а иначе дали они можат да ја видат адресата на пајпал,дека е истата само држава Словенија пишува?дали коа наддаваш на аукција и пример победиш со некоја минимална сума дали продавачот може да рече иако победи не го продавам за толку мала сума,или мора да го продаде штом заврши аукцијата без разлика на достигната сума ?

Друже, имаш порачано облека? Материјалот како во Груп Фјори, полош или за чудо подобар?
Пошто гледам со цените и тука се негде ама ова на слики што го гледам е каде каде подобро.
Од тоа досега што сум го нарачал, материјалот бил со одличен квалитет исто како и кројот и шиењето. Значи немало криви шавови, вишок конци, друг тип фалинки. Со етикета од било која „звучна“ странска марка од овие што ги има кај нас, може сосема лесно да пројде како нивен производ.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom