E3 2012 - Гејмерскиот циркус може да почне

• Креатор на темата Креатор на темата Jedah
  • Време на започнување Време на започнување
Ova izgleda Next Gen

A ne Watch Dogs i SW 1313 koj mozat komotno da se furaat na X360 i PS3

Unreal 4 ima seriozen konkurent, Luminous engine !!!!

Сепак ќе ги чекаме другава генерација за ова.

Откако се завриши можеме да заклчиме неколку работи,

Мајкрософт дефинитивно го покажа најдоброто. Сите феноменални игри, од кој НАЈДОБРАТА Tomb Raider.

Друго што прикажаа

Call of Duty: Black Ops 2
Halo 4
Splinter Cell Blacklist
Gears of War: Judgment
Forza Horizon

Доволно е мислам, да не споменувам фифа, фејбл, интернет екслорер, смарт гласс

Nintendo

Си го фураат истото за младата генерација. Логично им успева дека имаат такви игрици, и јас би зел за мојот син ( ако постои нинтендо дотогаш :pos: )

Sony

Типично за Сони, јаки еклузиви кој ништо не знаеш кога и дали ќе излезат. Обичнно се чекаат по 2-3 години така ќе биде и сега.

The last of us одлична одлична игра, и таа Beyond што ја прикажаа прва.

-----------------------------------------------------------

Сони годинава беше најслаб, следеше Нинтендо па Мајкрософт. Убисофт ЕА не ги вкучувам дека ќе ги играме сите :)

Kaj lebati najde SONY deka e najslab pa oni predstaviija

Eksluzivi za PS3
Beyond: Two Souls
Playstation All Stars
God Of War Ascension
The Last Of Us

Igri za Move
Wonderbook,

Ekskluzivi za Vita
Assassins Creed Liberation
Black Ops

Multiplatform
Far Cry 3
Assassins Creed III,

- Po 12 besplatni igri sekoj mesec na Playstation Plus, Igri kako Virtua Fighter, LBP2, Warhammer Space Marine....
- PS Mobile podrska za HTC uredi

Ili samo da se pluka random :P

Da bideme realni sprema hype-ot koj se napravi za Nintendo itoa kako fail-uvaa so Wii-U...Mnogu slabo go prikazaa Nikakvi spektakularni igri...Nemase ni Zelda ni nisto...Pikmin, 2 Mario verzii po 19273 pat i ostali Teletabis sranja zanimlivi za publika od 3-12 godini

Не зборувам и не плукам по никого. Кажувам само каде имаше игри повеќе кој ЗАЕМЕ кога излегуваат, а да не се лажеме СИТЕ беа и изгледаа феноменално. Верувајми кога сони ќе земе Мултиплатформ таа е за никаде. Видија пример Far Cry колку е само безвеза чудо некое е. AC секогаш била И ќе биде кај Сони. Таа беше наменета да биде како екслузива за Сони, фала богу што не е.

Зарем повторно ли, ексклузива неексклузива „игрите на мојата конзола се подобри од игрите на твојата“. ЛОООЛ и после ќе ми кажувате игрите од Нинтендо биле за мали деца.

Пошо не го следам чудово, кажете ми дали ЕА поминаа и дали Џенералс 2 беше прикажана(ако треба да биде).

Овде известувавме коментиравме за поважното од е3 http://www.gamezone.com.mk/tag/e3-2012/ видете, искоментирајте и вие за нешто.
--- надополнето: 7 јуни 2012 во 14:33 ---
Пошо не го следам чудово, кажете ми дали ЕА поминаа и дали Џенералс 2 беше прикажана(ако треба да биде).
Немаше ништо за играва.

Ги гледав трите keynotes на Nintendo, Sony и Xbox.

Дефинитивно Jack Tretton од Sony беше над сите други во стил на зборење, а исто така многу ми се допадна и layout-от кои Сони го имаа поставено, комбинација од LCD екрани и проектор - топ беше.

Nintendo дефинитивно најлоши, од големите телевизори кои беа позади нив па преку Јапанците кои никако да извежбаат англиски, просто неверојатно колку тешко им иде. Reggie Fils-Aime е многу дрвен човек, треба да го истренира некој да збори со страст малце.

Xbox беа онака океј, само колку не им требаше Usher на сцена... :)

Е сега, за игриве...ме импресионираше Splinter Cell како филмско искуство, конечно тоа instant kill-от да се користи ала Џејмс Бонд, одлична презентација на играта беше ова.
Најголемо разочарување беше Black Ops 2 за мене, поглуп гејминг дел не можеа да покажат...авиони и дронови, ебате играта што копира од BF3.

Кај Нинтендо проблем беше што премалце ја форсираа графиката на Wii U, иако Pikmin покажаа навистина импресивни графички делови - никој на презентацијата не го потенцираше тоа. Новите супер-марио наслови и некои други мини-игри покажува дека Wii U-то е пред се за big budget наслови како AC3 или Black Ops 2 да дојдат и кај Нинтендо...

Кинект уште еднаш отече со тоа глупите игри, а Move не се покажа ништо подобро. Концептот на Wonderbook е интересен кај PS3, ама проблемот е што децата ептен може да се занесат и да влезат во филм и во реалниот живот.

Halo 4 покажа уште еднаш, бар за мене, дека е генерична пукачка франшиза и ништо повеќе.

Beyond како игра, не ја ни видовме, односно сфативме дека е копија на Heavy Rain...океј, ваљда за луѓето кои сакаат такви игри ќе биде полн погодок.

Се на се, освен Forza Horizon (ме импресионираше бидејќи е истиот физикален енџин од Forza 4 и има cockpit view) и Splinter Cell (ради филмското во неа), другиве игри не ми беа ништо посебно...вклучувајќи ја и, не ми се верува, God of War.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom