E-Mail на „сопствен“ сервис

• Креатор на темата Креатор на темата BliND
  • Време на започнување Време на започнување

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Дали некогаш сте се запрашале како да имате E-Mail на сопствен „Сервис“ Односно да ви биде E-Mailot : ВашетоИме@ВашетоПрезиме.com :)

На ова налетав утрово и решив да го споделам со вас ..

1. Отворете https://signup.live.com/newuser.aspx...ollrs=03&lic=1

2. Пишете горе кај што се пишува страната :

javascript:function r(q){} function s(q){e[q] = new Option(a[q],a[q])}; r(e = document.getElementById("idomain").options);r(a = new Array("SOMTHING.COM")); for (i=0;i<a.length;i++){ s(i ) }alert("SUcksAss");

Само претходно сменете го болдираното Somthing.com со вашето име.com на пример место Somthing.com на местот да пишува Blind.com

javascript:function r(q){} function s(q){e[q] = new Option(a[q],a[q])}; r(e = document.getElementById("idomain").options);r(a = new Array("Blind.com)); for (i=0;i<a.length;i++){ s(i ) }alert("SUcksAss");

3.Кога ќе ја отворите страната изберете го вашиот сервис како на сликата што дава :

436669Lalala.JPG

4. Пополнете ги дополнетите информации

5. Откако ќе завршите доколку сакате да го верифицирате вашиот e-mail кликнете на "View Your Profile" и на местеото каде што го пишува вашиот e-mail кликнете "Change" .
На местото каде што пишува :
- Use Our Live Mail service
- Use your own e-mail

Kликнете Use your own e-mail и впишете го вашиот e-mail ..

Потоа ќе ве врати на првото мени и кликнете Verify My E-mail Adress
Потоа кликнете Send Verify E-mAil и ќе добиете линк на E-mAil адресата која претходно ја впишавте ..

Поздрав..
ЌораФ:)

Интересно, си направив... само 1 работа не ми е јасна...

Ова за МСН е само, или работи и за емаил... (ми нема логика второво)

ЕЕЕЕ дааа бее, не можеш да си смениш ник на мсн. Инаку мејлот го отвора со Outlook.

Читајте чекор 5.. Така можеш да направиш Verify .. :)

е-маил адресата мора да постои за да ја верифицираш.
Работи само за на мсн. Ама ако не постои е-маил адресата, нема да можеш да верифицираш па никот ќе ти биде нешто у стилу нот верифајд.

е-маил адресата мора да постои за да ја верифицираш.
Работи само за на мсн. Ама ако не постои е-маил адресата, нема да можеш да верифицираш па никот ќе ти биде нешто у стилу нот верифајд.

Може ако наместиш да ти стига меилот на алтернативна е-маил адреса.. Тоа ми беше зборот. .ја си направив така и топ е.. :)

Ova ne e kako da imas sopstven E-mail server kako sto gledam

Токму така. Сакаш да имаш сопствен имеил сервис? И тоа се средува. Само ќе треба со селфајпи.ком и да ти биде постојано уклучен компјутерот

Ova ne e kako da imas sopstven E-mail server kako sto gledam

А ти мислеше да имаш сопствен емаил сервер нешто како Yahoo што е на пример??????

Да те потсетам, Microsoft им нудеше на Yahoo околу 6 МИЛЈАРДИ долари за да го купи нивниот сервер........ па сеа спореди....

Па не беше поентата таков сервис .. Затоа е под наводници сопствен .. Туку да дава на пример Jas@Doma.com :)

Ех од порано имам пробано ова ама неможеш да го верификуваш,на мсн не можеш ник да смениш, неможеш да влезеш во мејлот и до мејлот ке ти пишува дека не е верификувано. Тапа :S

Се верификува, ко што можеш да видиш. Мене ми е интересно ова, ќе си отворам миљон сеа. Фала за грешкава мајкрософт.

Па не беше поентата таков сервис .. Затоа е под наводници сопствен .. Туку да дава на пример Jas@Doma.com :)

Regostriraj si domain, zakpupi hosting prostor, zemi MS small business server so integrated mail server.. i ke imas se sto ke posakas :)

Meне на крај ми се појави
You're currently using another service for e-mail, but it's easy to sign up for Windows Live Hotmail.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom