Двор јавна површина ?

• Креатор на темата Креатор на темата CrAzY^IvAn
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
14 април 2006
Мислења
116
Поени од реакции
43
Локација
Skopje
Значи добив пријава заради напад на лице во мојот двор каде предходно 3 пати имав пријавено дека ме имаат ограбено за на крајот секако да седам во куќата и да чекам да дојдат но не е тоа битно добив пријава за напад на ЈАВНО место а дворот е изѕидан со 3 метра ѕидови 2јца ги фатив другите 6 души избегаа викнав полиција све тоа за на крај да добијам кривична пријава. Знали кога отидов во станица ја реков дека е самоодбрана поради тоа што ние бевме 3јца они беа 8 души во мојот двор и како капак на све барам име и презиме од секој од учесниците за да поднесам приватна тужба но со изговор дека несмеат они да даваат лични податоци а без име и презиме неможам да одпочнам никаква судска постапка

секој совет и предлог би бил добредојден иако имам и добар адвокат и дадетеми мислење што тука има праведно

друже ич да не ти чуе. ДВОР е ПРИВАТЕН ИМОТ и во никој случај неможеш да го јадеш ти подебелиот стап. Кривична пријава врз основ на ШТО? си ги пријавил претходно 2 3 пати не реагирале и си реагирал ти што е сосема номрално. јас како што знам НИКОЈ ама БАШ НИКОЈ несмее да ти стапне во двор бидејки е тоа твоја лична и персонална соопственост.

пред некоја година комшии се расправаа за некоја работа па едниов му влезе у двор демек ке го тепа на крај искочи истепан до немај каде а полицијата му кажа на крај дека неможе ништо да направи бидејки бл на туѓ имот.. така да ич да не ти е гајле! побарај си закон за ова испринтај си го и тркни до полициска станица да ги потцетиш дека има некој закон според кој треба да се водат

друже ич да не ти чуе. ДВОР е ПРИВАТЕН ИМОТ и во никој случај неможеш да го јадеш ти подебелиот стап. Кривична пријава врз основ на ШТО? си ги пријавил претходно 2 3 пати не реагирале и си реагирал ти што е сосема номрално. јас како што знам НИКОЈ ама БАШ НИКОЈ несмее да ти стапне во двор бидејки е тоа твоја лична и персонална соопственост.

пред некоја година комшии се расправаа за некоја работа па едниов му влезе у двор демек ке го тепа на крај искочи истепан до немај каде а полицијата му кажа на крај дека неможе ништо да направи бидејки бл на туѓ имот.. така да ич да не ти е гајле! побарај си закон за ова испринтај си го и тркни до полициска станица да ги потцетиш дека има некој закон според кој треба да се водат

Епа мене ми рекоа дека е јавна површина и никако неможам сега да ги тужам иако секако повлеков и јас врски за да не искочам јас крив на крај сепак така све функционира во државава и да се живи и здрави никоб ( се извинувам за рекламава ) но за 1200 - 1300 денари ми ја обезбедуваат сега куќата поради тоа што не очекувам ништо ниту од полиција ниту од судство

искрено и сум задоволен што не добив кривична пријава за киднапирање поради тоа што ги држев 2 не им дава да си одат додека не дојде полиција

брат како бе може да си крив ај ке се распрашам и ја.. тоа ти е исто ко у куќа некој дома да ти влезе.. и куќата е твоја и дворот шо кур имал да бара таму? мајкаму да не ја барал? да си знаел дека ке искочи ваква работата да си ги претепал тоа дечиштата ираце и нозе да си им искршел па да видат дали ке влагаат друг пат..

инаку ги праша барем шо праеле и шо сакале да крадат?? и тоа не еднаш повеќе пати !!!!

Значи добив пријава заради напад на лице во мојот двор каде предходно 3 пати имав пријавено дека ме имаат ограбено за на крајот секако да седам во куќата и да чекам да дојдат но не е тоа битно добив пријава за напад на ЈАВНО место а дворот е изѕидан со 3 метра ѕидови 2јца ги фатив другите 6 души избегаа викнав полиција све тоа за на крај да добијам кривична пријава. Знали кога отидов во станица ја реков дека е самоодбрана поради тоа што ние бевме 3јца они беа 8 души во мојот двор и како капак на све барам име и презиме од секој од учесниците за да поднесам приватна тужба но со изговор дека несмеат они да даваат лични податоци а без име и презиме неможам да одпочнам никаква судска постапка

секој совет и предлог би бил добредојден иако имам и добар адвокат и дадетеми мислење што тука има праведно

Многу заебана работа, има закон ако фатиш дома крадец не смееш да го нападнеш, подоцно може да те тужи. За греови е законов :eek:

Барај само добар адвокат и он ќе ти среди, не се надевај многу тука на форумов.. ќе си платиш за добар адвокат и ќе го добие он случајот без гајле затоа што ти си во право. И ние фативме дома крадец бидејки повеќе пати насетивме дека снемуваат пари и тоа да ти било малолетно дете а дома моите го фанаа.. и прво за полиција кога се јавувале пази дошле “многу брзо“ по саат време и сега има отворено досие ко што знам ..

Јас да сум бил како малолетен тогаш дома партал ќе сум го направел, пак имал среќа у несреќата :icon_lol:

....епа чорба македонче....сега кога ќе ти дојде крадец дома...мора со кафе и локум да го почестиш....а ако побара ракиичка....гледај да имаш спремно ...пошто после 19 часот не смееш да купуваш....
...денес единствено криминалците, крадците и политичарите ги штити закон ...

инаку по ниту една логика двор од куќа (доколку е откупен и не е државно земјиште) не може да биде ЈАВНА ПОВРШИНА

ма чим ходник е јавна површина зошто да не е двор :Р

Во Америка ( а верувам дека е така и во секоја друга нормална држава ) можеш комотно да го убиеш секој кој ти влегов во дворот без твоја дозвола , и воопшто да не одговараш за убиство, бидејќи тој кој си го убил влегол на ТВОЈ ПРИВАТЕН ИМОТ без прашање .

Во Америка ( а верувам дека е така и во секоја друга нормална држава ) можеш комотно да го убиеш секој кој ти влегов во дворот без твоја дозвола , и воопшто да не одговараш за убиство, бидејќи тој кој си го убил влегол на ТВОЈ ПРИВАТЕН ИМОТ без прашање .
Никаде не е така, тоа е само по филмовите. Конкретно во САД смееш да реагираш исклучиво доколку си бил нападнат и било во самоодбрана што е исклучително тешко да се докаже и затоа е многу чувствително прашање. Приватен имот не значи приватни закони и можност да правиш што сакаш. Без разлика каде некој е нападнат, напаѓачот одговара кривично, па после се докажува дали било во самоодбрана, дека тој што бил нападнат провалил итн.

Све имам и адвокати и све адвокатот рече наш против нивниот збор но фактите кажуваат дека ние сме си биле дома но финтата е сега јас сакам да ги скувам у затвор или парично поради тоа што кај крадеа сакаа уште оштета да им платам сега сакам јас да идам до крај за секој идиот можам да бидам поголем идиот а полицијава само срамот може да си го носи

Иначе ова повеќе сакав да биде како пример да видите колку правна држава сме :)
(не сум член на ниедна политичка партија ниту пак имам симпатии кон некоја )

Никаде не е така, тоа е само по филмовите. Конкретно во САД смееш да реагираш исклучиво доколку си бил нападнат и било во самоодбрана што е исклучително тешко да се докаже и затоа е многу чувствително прашање. Приватен имот не значи приватни закони и можност да правиш што сакаш. Без разлика каде некој е нападнат, напаѓачот одговара кривично, па после се докажува дали било во самоодбрана, дека тој што бил нападнат провалил итн.

Грешка си за САД ... во некои држави на САД важи тоа таканаречено каубојско правило ( конкретно во Тексас и уште неколку држави е така , или барем беше така до пред некоја година )

Најди си добар адвокат. Тој најдобро знае закони.

Најди си добар адвокат. Тој најдобро знае закони.

Си имам многу добар адвокат полека се одкопчаа работите иначе целата џаебанција беше поради тоа што кримималците во македонија се заштитени од полицијата и имаат врски во полиција

имаш ли куче у двор ?? ... инаку знам дека одамна, во Англија, ако арамија влезе у двор не го напагаш, не те загрозува, но таму осигурителната компанија добро ги исплаќа кражбите па има рачун на апашот локум и кафе да му сервираш. Ако ти украде стар телевизор добиваш, нов, а кај нас обратно. Но не е секогаш полицијата таа што ги штити, има некоја директива немало место у затвори. на комшијата му украдоа точак од подрум, го фатија крадецот, украл многу точкови, но не му дадаоа на комшијата шанса да го тужи крадецот ( треба податоци и ЕМБГ)... наводно наркоман бил а тие се заштитени кога крадат ... од друга страна во Хрватскам а веројатно и кај нас за 0.5гр Индиски ( а исти к*р е и битолски) Коноп у затвор одат :ROFLMAO:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom