Двојните игри на ЦИА во Македонија!

• Креатор на темата Креатор на темата Bratot
  • Време на започнување Време на започнување
пола и повеќе од оваа вест многу добро ја знае цела македонија и македонскиот народ не само тоа знаат и многу повеќе какви гомнарии се правени во македонија од страна на американците само жалосно е што вистината се извитоперува и се прикажува на народот како сосема друга приказна... мислам дека малку останаа во групата кои им веруваат на американците... веќе секоја земја ги дознава какви се и со какви намери се.

Тоа дека терористите беа извлекувани со автобус мислам дека нема кој не го знае во македонија и дефинитивно стварно многу беше гневен народот.
мене ме зачуди тоа за билбордите во америка што се испечатиле да донираат... и позади ова има некоја гомнарија направена... неможе тоа така да се прави толку лесно и едноставно.. сето тоа е добро прочешлано за што е од каде е како е и некој СВЕСНО го одобрил тоа...
...
Не сум баш сигурен дека пола од Македонскиот народ знае бидејќи Америка после тоа за да се искупи и за да ние како примерни вазали праќаме војска во Ирак ни го признам името и сега секој Македонец знае дека Џорџ Буш е херој а Америка ни е пријател ...

sigh

Е и уште викајте дека Америка ни е пријател после све што ни напреле од 91' па навака а македонскиот народ ко господ ги глеа ех каков народ сме ние бе

Нели западот ни се сојузници.
Па тие се грижат за нас, рамковен, нова територијална, права за лиљаците кои глумат орли, се до едно.
Од друга страна во нивните системи Македонецот го нема, не го признаваат.
Од себе тргам, кај нас е кривицата а после на западот треба да уринаме.

И поред оваквите податоци ние навлегуваме во самоосудување, демек некој бенчмарк не сме исполниле.

Е и уште викајте дека Америка ни е пријател после све што ни напреле од 91' па навака а македонскиот народ ко господ ги глеа ех каков народ сме ние бе

http://forum.kajgana.com/showthread.php?54850-Дали-Џорџ-Буш-јуниор-е-херој-или-не
Читај ги одговориве на темава .
И скуби коси зошто пропагандата од весници и телевизии успеа

100 пати кажана лага станува вистина брат тоа е што да се прае

Демек сега откри нешто авторот на темава? Демек ова е силна блиска историја?

Ајде бе цел свет е намештаљка , па за Македонија. :toe:

никој не може да демантира дека ЦИА не учествуваше во конфликтот 2001,покрај секое албанско знаме се вее американско,македонското ги дружи тек-тук,мноооогу ретко

никој не може да демантира дека ЦИА не учествуваше во конфликтот 2001,покрај секое албанско знаме се вее американско,македонското ги дружи тек-тук,мноооогу ретко
Колку да се каже дека го има

Текстов го читав поодамна,негде по нет,на англиски беше пишан.Ова секој Македонец го знаеше во тоа време.Дури и на телевизија можеше да се чуе дека америте ги поддржуваат терористите.Е после тоа почнаа да фрлаат по некој долар по нашиве медиуми да ни перат мозок и за да го покажат пријателството со Македонија дури и не признаа под уставното име.Јас во 2001 бев прва год. средно,памтам како вчера како ги мававме со камења конвоите на НАТО,им покажувавме среден прст .!. и секако им дававме добро пцуење.На сите ни беше јасно дека се овде да работат против Македонија.Кога разбравме за нападот на кулите (глупо е да се радуваш што загинале невини луѓе) ама ние со другарите богами се радувавме,бевме гневни на тоа што го прават овде.Дури и добра забава (пиење ,музика) направивме по повод нападот.Тоа беше 2001.За неполни 4 год. полека ама сигурно медиумите си ја завршија работата,и како преку ноќ одеднаш - сите ги сакаме Американците.Јас искрено ден денес се прашувам кога дојде до она (преокрет) во нашето мислење.Најверојатно откако не признаа.И што е најтрагично,остај што одеднаш ги сакаме УСА,Еу и НАТО па дури во еден момент негде 2008 повеќето во земјава беа спремни и да се откажат од името,за да сме се зачленеле во друштвата на нашите "пријатели".Тоа ти е моќ на медиумите.Како и да е,на повеќето од нас ни е јасно дека нема љубов или пријателство во политиката.Има само едно - интерес.И ако пријателството со Американците ни е во интерес,тогаш мене ми се пријатели.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom