Двете албански политички партии во власта?

• Креатор на темата Креатор на темата 436053
  • Време на започнување Време на започнување
ДУИ очекуваат од прегласувањето да добијат минимум 20 пратеници наспроти 7-8 на ДПА. Во таков случај ако ДУИ добие дури само 17-18 пратеници ќе биде единствената албанска партија во власта.
Ако освојат скоро идентично,по14 пратеници сигурно ќе бидат и двете во власта само Грујо се срами да каже дека ќе му биде потребно двотретинско мнозинство.
Знаето оној Грујо,кој не прави компромиси (ама носи FYROM картички).
(во врска со болдираното)...Тогаш сигурно ДУИ ќе си седи опозиција уште четири години..

ДУИ+ДПА=al-Qaeda!

Minister za nadvoresni.

Иако првично се изоставаше, се' почесто се споменува и останувањето на Антонио Милошоски во својот сектор за надворешни работи. Но, тој не е сигурен, зашто, во зависност од албанскиот партнер во Владата на неговото место се врти името на Теута Арифи, па дури и на Ермира Мехмети, како млад кадар со изразени меѓународни врски и контакти

Minister za nadvoresni.

Иако првично се изоставаше, се' почесто се споменува и останувањето на Антонио Милошоски во својот сектор за надворешни работи. Но, тој не е сигурен, зашто, во зависност од албанскиот партнер во Владата на неговото место се врти името на Теута Арифи, па дури и на Ермира Мехмети, како млад кадар со изразени меѓународни врски и контакти
Hahahaha, si igra si igra so ogin ovoj gvujo. Ako misli deka so takvi potezi ke izbegne odgovornost podobro uste od sega neka si dade ostavka.... hehehe... no ke vidime, dali ova ke ispadne vistina ili samo spekulacija...

Hahahaha, si igra si igra so ogin ovoj gvujo. Ako misli deka so takvi potezi ke izbegne odgovornost podobro uste od sega neka si dade ostavka.... hehehe... no ke vidime, dali ova ke ispadne vistina ili samo spekulacija...

Ништо чудно и така да е ...видечемо, ќе дојде денот.

Не може овака !
Секогаш мора почетокот да се фати за да се добие комплетна слика.
Првите избори победи ВМРО-ДПМНЕ и не направија Влада зошто не сакаа да коалицираат со сепаратиски. Рајт ?
2001 некој позадински ја рушеше македонската одбранбеа структура и ја сведе на глинен гулаб за да се постигнат политички цели. Рајт ?
2004 некој направи коалиција со ТЕРОРИСТИ. Рајт ?
Кога овој принцип е прекршен да коалицираш со убици на твоите државни структури тогаш за кој принцип да говориме. Рајт ?

И тоа трчање по ЕУ и НАТО е доведено до фанатизам и самоубиствени нагони.

Слепи ли сте, не гледате, САД се распаѓаат како СССР што се распадна.
ЕУ брза да се оформи како резервна варијанта на САД за да може НАТО да се задржи како такво.
Русија-Кина-Индија растат заедно 15% годишно.

Македонија надвор од ЕУ и НАТО, Македонија во ариевскиот блок за опсатонок на името, идентитетот и територијалната целовитост.

Слепи ли сте, не гледате, САД се распаѓаат како СССР што се распадна.

Сад не се распаѓа...Сад само не успева така лесно да изврши експанзија на туѓо тло :) Далеку од распаѓање. Според мене дури последниве години се каде каде посилни од нивното претходно владеење со светов.

Славјански..Точно..Никоја империја не била вечна..Ама на оваа на САД,ќе и дојде крајот, ама не во блиска иднина..
Македонија надвор од ЕУ и НАТО, Македонија во ариевскиот блок за опсатонок на името, идентитетот и територијалната целовитост.
Со онаа иста Русија која ја создаде Сан Стефанска Бугарија?

Сад не се распаѓа...Сад само не успева така лесно да изврши експанзија на туѓо тло :) Далеку од распаѓање. Според мене дури последниве години се каде каде посилни од нивното претходно владеење со светов.

ne go svakaj bukvalno....utre.....,no navistina se raspagja....na eden do sega neviden nacin...
sto e i normalno...dosega vakov svet nemalo....Samo toa nas ne ne interesira ...narednive 20-30 god.tesko da "pukne" ,no prskotinite veke se evidentni i ne samo kaj rasedot San Andreas...........:)

ne go svakaj bukvalno....utre.....,no navistina se raspagja....na eden do sega neviden nacin...
sto e i normalno...dosega vakov svet nemalo....Samo toa nas ne ne interesira ...narednive 20-30 god.tesko da "pukne" ,no prskotinite veke se evidentni i ne samo kaj rasedot San Andreas...........:)

Абе, ништо не е вечно, тоа е повеќе од јасно. Ни САД нема да биде некогаш тоа што е денеска. Само што...не ми се јасни компарациите со САД и проблемите кај нас :) А особено не ми е јасно преувеличувањето на Русија која е уствари курва која можеш да ја имаш за ситни пари.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom