DVD Player

• Креатор на темата Креатор на темата Velix
  • Време на започнување Време на започнување

Velix

Kirk Hammett
Член од
18 мај 2012
Мислења
677
Поени од реакции
207
Локација
Валандово
Здраво дечки! Пишав на едно место но и тука ќе пишам. Да не знаете до што е проблемот кај моето DVD? Стално кога пуштам филмови некои глави ги прескокнува пр. од 3 на 5-ти... потоа ќе сецка филмот итн. А некои филмови пак си ги чита без проблем. А на компјутер сите ги чита и што сецкале кај DVD кај компјутер се ОК. Инече го чистев DVD-то и не е до тоа сигурно. Дали е сега до софтверот кој го користам да изрежам филм или до нешто друго? Јас кога режам може не ми се наместени добро опциите. Треба изгледа да му погодам формат... а овака некои филмови си ги чита без проблем. Благодарам однапред! :)

Треба на двд плеерот да има залепено што формат и кодеци прима, или ако нема види ги филмовите. пр. формат: mp4, кодек: H.264

edit: Најверојатно е тоа, зошто кај мене и мобилниот ме зафркаваше со кодеците. Форматот e mp4, ама кодекот место H264 треба MPEG-4..:cautious::)

Prefrleno u Hardver.

Neka prefrlaat u kanta.

Треба на двд плеерот да има залепено што формат и кодеци прима, или ако нема види ги филмовите. пр. формат: mp4, кодек: H.264

edit: Најверојатно е тоа, зошто кај мене и мобилниот ме зафркаваше со кодеците. Форматот e mp4, ама кодекот место H264 треба MPEG-4..:cautious::)
Јас имам LG DVC5930. Така да ако можеш најди слики или на некоја страна што формат. Ако сакаш јас да го сликам моето ДВД и да ставам тука слика?

Барав ама не најдов ништо за формати и кодеци. Најдобро ќе биде да видиш што формат е филмот што добро го пушта (да не сецка и прескокнува, пр. .avi формат), после види што формат е филмот што секца. Ако вториот испадне различен од .ави формат, останатите двд режи ги во .ави (бидејќи тие најдобро работат).

Барав ама не најдов ништо за формати и кодеци. Најдобро ќе биде да видиш што формат е филмот што добро го пушта (да не сецка и прескокнува, пр. .avi формат), после види што формат е филмот што секца. Ако вториот испадне различен од .ави формат, останатите двд режи ги во .ави (бидејќи тие најдобро работат).
Како да го видам тоа? Јас знам тие што ми сецкаат со ConvertXtoDVD ги имам режено. Значи DVD се тие. А дали се AVI не знам кај да видам. :D Инече еве слика од DVD-то:

30188.jpg
[DOUBLEPOST=1407500167][/DOUBLEPOST]Овие слики инече ги најдов од гугл. Еве од поблиску:
1_1_10576732.jpg
1_1_10576735.jpg

Последно уредено:
Како да го видам тоа? Јас знам тие што ми сецкаат со ConvertXtoDVD ги имам режено. Значи DVD се тие. А дали се AVI не знам кај да видам. :D
Отвори ги на компјутер. Таму пишува што формат е.
Најверојатно (бидејќи имаш режено во двд) филмот нема да биде 1 цел фајл, туку може да биде поделен на делови во неколку фолдери. Нешто како на сликата.. Можеби тука е проблемот.. :):cool:
394px-DVD-Video_Layout.svg.png

Еве друже слика:
Оваа е на филм што ми кочи:

Capture2.JPG

А оваа на филм кој одлично го чита:

Capture3.JPG

Еднаш двд формат чита, еднаш не. Стварно незнам зошто така ти прави. Можеби режачот не работи најдобро, двд читачот може да е оштетен, двд цеде-то изгребано, програмата (ако е трајл верзија) не го реже целиот филм...
Пробај да изрежеш филм во 1 фајл со неро (да не е поделен во повеќе фајлови, како до сега што си правел), па види дали ќе успее.

Која е разликата помеѓу DVD-R и DVD+R. Можда и до тоа е проблемот. Јас сега ќе пробам на друг начин. Ако успее ОК. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom