Духовност

Член од
24 мај 2014
Мислења
5.317
Поени од реакции
5.958
Темава ја создавам за да има една општа дискусија околу Духовноста. Овде слободно постирајте убави духовни мисли и мудрости, духовна музика, настани, семинари, видеа од семинари, емисии испитувања во врска со духовноста. И се разбира сите што ве интересира било што во врска со темава прашајте слободно. Добредојдовте во Вистината. :)

Темава ја создавам за да има една општа дискусија околу Духовноста. Овде слободно постирајте убави духовни мисли и мудрости, духовна музика, настани, семинари, видеа од семинари, емисии испитувања во врска со духовноста. .
Vazi...Prvin da objasnish sto e tuka mistericno?

Видеово што го постирам има одлично објаснување за тоа како делува мислата, зборот па делата. Убавиот збор оставаше убав облик на водата. Така нашите мисли и зборови оставаат траг на нас и на нашата карма. Всушност така делува и мантрата и молитвата на нашиот мозок. Нашиот мозок е материја како ке ја навиеме таков плод ке даде. https://www.youtube.com/watch?v=tAvzsjcBtx8[DOUBLEPOST=1411070238][/DOUBLEPOST]
Vazi...Prvin da objasnish sto e tuka mistericno?
Ti kade bi ja smestil temava ??? Jas mislam deka ni malku ne i e mestoto vo Religija podforumot.

Јас мислев пак ќе земарате со тоа дека постојат демони и духови и такви срања, бидејќи темата ja ставил во мистерии, омфг.

Ова темава е нешто Јеховини сведоци а-у !?!??! :cautious:
Секој ден пред железничка станица ме канат на муабет :vozbud:

"Ti so vikas Misterii ?" Dali ova vo kontekst so moite prethodni mislenje ti zvuci blagoprijatno ???
Сака да ти каже дека темава не е за во „Мистерии“ подфорумот бидејќи нема ништо мистично во истата. Ваљда треба да се премести во „Филозофија и Психологија“ или „Религија“.

Сака да ти каже дека темава не е за во „Мистерии“ подфорумот бидејќи нема ништо мистично во истата. Ваљда треба да се премести во „Филозофија и Психологија“ или „Религија“.
Ni tamu ni tamu ne pripagja ali eve kaj sakate premestujte ja ako vi pravi zadovolstvo toa.[DOUBLEPOST=1411119961][/DOUBLEPOST]Imajte ubav den. :) http://www.youtube.com/watch?v=gnPmoG8Zd78

Некои луге вистината ја бараат единствено во докази и научно објаснување, на некои им требаат помагала како би можеле да допрат до она кое не можат да го видат, а некои други пак кои постоеле низ векови и векови наназад, а ги има и денес, едноставно биле/се моќни да спознаваат без помош на докази или помагала...
Но понекогаш сите се согласуваат и се сигурни во едно исто.
Видеово е интересно, препорачувам да се изгледа до крај, иако не е нешто ново за оние кои го разбираат насловот на оваа тема

РЕИКИ. Што е Реики ? Реики е древен Тибетски систем за исцелување, балансирање на енергијата, отворање и прочистување на чакрите. Реики е тотално безбеден систем кои може секој да го практикува. Реики е повторно вратен во функција во 19-век благодарение на Микао Усуи (јапонски доктор) кои добил спонтана инцијација. Подоцна низ светот Реики учењето го раширил Хавајо Таката. Многу битен момент од Реики системот е тоа што Реики го исцелува целото битие телото, емоциите, духот, умот и кармата. Реики во досегашното долгогодишно постоење се покажало како успешно врз сите видови на болести.
Реики принципи пожелни за сите:
1. Само денес нема да се грижам.
2. Само денес нема да се налутам.
3. Само денес ке покажам благодарност за сите мои благослови.
4. Само денес чесно ке ја работам мојата работа.
5. Само денес ке ги почитувам сите живи суштества.
Идејата на "само денес" е тоа што нашиот живот буквално треба да се базира на сега и овде. И со сите сетила да се ужива секој момент на сегашноста.

Аман бе, ја ги неам сретнато уште од мало дете коа бев. :(
Одма од рампата кај што искачаат мегуградските аутобуси лево .....
Под сенката на една елка на едно мало штандче маж и жена (различни секогаш кога да поминам) ,насмеани од осмица до осмица те викаат мислиш 1000 евра поклон ке ти дадат.
И во моментот кога позади штандот на еден постер ке прочиташ "бог е семокен" одма ти се менуваат чуствата од радост и срека кон апатија и мизерија (за нив не за себе ;)).[DOUBLEPOST=1411170387][/DOUBLEPOST]
Аман бе, ја ги неам сретнато уште од мало дете коа бев. :(
Одма од рампата кај што искачаат мегуградските аутобуси лево .....
Под сенката на една елка на едно мало штандче маж и жена (различни секогаш кога да поминам) ,насмеани од осмица до осмица те викаат мислиш 1000 евра поклон ке ти дадат.
И во моментот кога позади штандот на еден постер ке прочиташ "бог е семокен" одма ти се менуваат чуствата од радост и срека кон апатија и мизерија (за нив не за себе ;)).

Последно уредено:
Back
На врв Bottom