J
Johnny Stulic
Гостин
so baram be ti budala si moja noga ne stapnuva kade sto nema praseco so sto ke se ranam tamu so kokoski kolku saka ubavo neka e jas vo mojava glava imam svateno deka ne e i toa za mene ne e pa sekoj si ima svoj fkus moj vkus e rim viena paris i osobeno praga najubaviot grad vo svetotot spored mene se razbira
Nema vrska CELTIC,vo Dubai imas bukvalno se od praseco,viski,javni kuki i se toa legalno,sto se odnesuva za vkusot toa e veke druga rabota i jas sum za postari civilizaci:smir:.
Imam pojdeno 5-6 pati i za informacija na Misirkov vodata e so ista cena duri i poeftina od mnogu zemji(primer Turcija,Austrija) kako za ilustracija vo market flasa od 0.5 l e okolu 1,5 Dirhami ajde reci 16-17 denari ,pa i kaj nas Pelisterka ili Dobra Voda e ista cena.
Sto znam moe mislenje deka svetskava kriza ima nekoj efekti no sepak vo Shopping Centrite ne mozes da projdes od narod (golem del Rusi)koj pazari vo Versace,Armani itn itn,a rabotnata raka e vo globala od zemjite od Tretiot Svet koj zemaat tocno plata kolku sto mozat tamu da preziveat ,samo da ne bi se vratile doma.
Zabluda e deka Emirati zivee od nafta samo 3-4 %(me mrzi da progooglam) se prihod od nafta se ostanato e od turizam i pomorski uslugi.
Interesna informacija bese koja ja procitav na International Dubai Airport deka za 2008 samo aerodromot napraval promet od 10000000 dolari(so bukvi: edna miljarda dolari) toa bi ti doslo skoro kolku tretina od makedonskiot budzet.