Другите за Исламот

• Креатор на темата Креатор на темата reemteY
  • Време на започнување Време на започнување
Еве што рекол с. Григориј Палама за исламот
Gregory Palamus of Thessalonica on Islam

"For these impious people, hated by God and infamous, boast of having got the better of the Romans by their love of God...they live by the bow, the sword and debauchery, finding pleasure in taking slaves, devoting themselves to murder, pillage, spoil and not only do they commit these crimes, but even - what an aberration - they believe that God approves of them. This is what I think of them, now that I know precisely about their way of life."

"For these impious people, hated by God and infamous, boast of having got the better of the Romans by their love of God...they live by the bow, the sword and debauchery, finding pleasure in taking slaves, devoting themselves to murder, pillage, spoil and not only do they commit these crimes, but even - what an aberration - they believe that God approves of them. This is what I think of them, now that I know precisely about their way of life."

A znaes li sto rekol istiot toj od Thesalnoika (SOLUNA ) za Makedonija i SLAVO Makedoncite pa ne e vistina i nemora i ova da e vistina TENDENCIOZNO

Темава е Другите за Исламот, нели?
А Славо-македонци како нација тешто дека постојат...:pipi:

џембер

англиски историчар во делото фатухатул араб ве кунзул адаб стр,26 пишува,

навистина перото нее во состојба да го опише целиот муслимански придонес за културата, цивилизацијата и среката на човечкиот живот.

тие ги воспитаа европејците и го промовираа нивниот прогрес, да не се истивареа муслиманите под водство на тарик бин зијад на планината џабел ет тарик во 711 година и да не тргнаа понатаму кон европа европските народи ке беаа свесни за нивната загуба и се повеќе ќе заостануваа од деншниот напредок

Еве го и мислењето на Винстон Черчил

1. Winston Churchill On Islam

"How dreadful are the curses which Mohammedanism lays on its votaries! Besides the fanatical frenzy, which is as dangerous in a man as hydrophobia in a dog, there is this fearful fatalistic apathy. The effects are apparent in many countries. Improvident habits, slovenly systems of agriculture, sluggish methods of commerce, and insecurity of property exist wherever the followers of the Prophet rule or live. A degraded sensualism deprives this life of its grace and refinement; the next of its dignity and sanctity. The fact that in Mohammedan law every woman must belong to some man as his absolute property - either as a child, a wife, or a concubine - must delay the final extinction of slavery until the faith of Islam has ceased to be a great power among men."

'''ako islamot znaci potcinetost sprema gospod, nie ziveemee i umirame vo islam'''
( johan volvgang fon gete,)
Може извор каде го напишал ова Гете ?
арапите беа тие кои ја окрија нулата која е основа на математиката,
алгебрата е едно цисто арапска наука како штое еи науката за сметањето, откриеана од муслиманите,
Да. АРАПИТЕ. Цело време зборуваш за Арапи...арапи...муслимани...арапи... си ги мешаш како сакаш.

Може извор каде го напишал ова Гете ?

Повели. http://www2.irib.ir/worldservice/BosnianRadio/islam/Gete.htm

"Исламот е вера и држава, и вистина, и снага, образование и култура, обредословие и политика." (Халид Мухаммед Халид)

"Навистина бевме најмизерен народ, па Аллах не воздигна и зајакна со Исламот! Затоа, било кога да посакаме величина надвор од Исламот, Аллах ќе не понижи!" (Омер ел Фарук)

Mene celo vreme mi zboruvaa na toa kako e islamot terorizam kako izmislena vera muhammed ne postoi bla bla bla pa kako be islamot da bil terorizam koga niedna muslimanska zemja prva ne zapocnala vojna tuku toa go prajle drugite i iskreno citav del od Kuranot i fasciniran sum kako moze eden obicen covek da napise edna takva kniga kako e toa mozno ve molam kazete mi kolku e star Kuranot i sto profesija imal Muhammed posto slusnav od mn deka bil neobrazovan pa pak ne mi e nisto jasno :toe::toe::toe::toe::toe::toe::toe::toe::toe:

Да се чудиш и да не веруваш. Човекот е конфузен и постојано ги менува изјавите.:ne_zboram По која изјава да ујдисам сега, по оваа ти што ја наведе или по оваа што следи:

Григориј Палама - Архиепископ на Солун

“незапирливото напредување на Исламот од исток кон запад е очигледен доказ дека Господ им помага и дека Исламот е вистинската вера’’.

арапите беа тие кои ја окрија нулата која е основа на математиката,
алгебрата е едно цисто арапска наука како штое еи науката за сметањето, откриеана од муслиманите,
Не е точно.

За нулата:

At about 400 AD, the Mayans also discovered zero on their own, all the way in Central America. These Native Americans are famous for their complex and highly accurate calendars. To work out their calendar systems accurately, they also used zero as a placeholder.

India is believed to be the third civilization to independently discover zero. Its discovery is dated at around 500 AD

The Greeks also knew about zero. But philosophical as they were, they couldn’t just accept it. After all, how can “nothing” be written down as “something”? This led to many philosophical debates about the “void” and “emptiness” one sees even in metaphysics around the world.

извор:
http://www.whodiscoveredit.com/who-discovered-zero.html

Цар. Мануел II Палеолог - 1391 год.:
„Покажи ми што ново донесе Мухамед, и ќе најдеш само лошо и нехумано, како што е дека тој пропишал да верата, која што тој ја проповедал, се прошири со меч“.

Цар. Мануел II Палеолог - 1391 год.:
Покажи ми што ново донесе Мухамед, и ќе најдеш само лошо и нехумано, како што е дека тој пропишал да верата, која што тој ја проповедал, се прошири со меч“.

Ламартен француски писател и политичар :nesum::nesum::nesum:

Ако важи правилото дека човечкот гениј се мери со крајниот опсег и неверојатни резултати,:pipi: кој може да се осуди било кој од великаните на модерната историја да го спореди со Пратеникот Мухаммед, с.а.в.с., и неговиот гениј,:nesum: и покрај малобројните средства со кои располагал? Познатите луѓе од модерната историја изработувале оружје, воспоставувале закони, основале империи, а ја собирале само минливата слава која пред нив се распишувала. Меѓутоа, Мухаммед, с.а.в.с., не само што водел војска, воспоставил закони, основал империја, победувал народи и помирувал владатели, туку предводувал милиони луѓе, што во даденото време, го чинеле третина од светот. Покрај сето тоа, тој им пресудил на киповите и суеверијата, погрешните верувања, мисли и убедувања.
:helou:

Back
На врв Bottom