Другарство, па љубов, па пак другарство. Дали е можно?

• Креатор на темата Креатор на темата Fortune
  • Време на започнување Време на започнување
RealGirL напиша:
Како може некој што се вика до вчера заедно сме спиеле денес да ми биде другар!?
Секогаш ќе има посебно место кај мене,ама како човек кој ми значел али никогаш како другар!
А ако пред да бидете во врска сте биле другари? Не е можно да имаш повторно барем слични другарски чувства кон личноста?

Drugarstvoto moze da se pretvori vo ljubov ,megutoa koga odis veke so nego koga ste bile zaedno da se vratite na staroto (da ostanite pak drugari) nema sansi...retki se slucaite koga od decko ke ti ostani drugar.

vi kazuvam od iskustvo zatoa sto jas i edno dete bevme naj drugari pa se zaljubivme i se fativme pa sega pak si sme drugari ama seuste me saka i sekogas koga pravime muabet sekogas vrti na toa kolku ni bese ubavo zaedno...

dusicka напиша:
vi kazuvam od iskustvo zatoa sto jas i edno dete bevme naj drugari pa se zaljubivme i se fativme pa sega pak si sme drugari ama seuste me saka i sekogas koga pravime muabet sekogas vrti na toa kolku ni bese ubavo zaedno...
Ова „ама” кажува дека не се работи за другарство повеќе. Штом има чувства сеуште, тогаш не те гледа како другарка и секако не можеш да кажеш дека сте пак другари. Можеби сте пријатели, ама другари - никако:nenene:

Да ви било толку убаво заедно, зошто не сте заедно? Затоа што нешто не било во ред, а секако после тоа се помнат само убавите моменти.

Абе знам дека си нопак ама кај ја најде од Скопје бе.
Иначе можно е и мене ми е десено истото , прво другарка па после мувачица (мислам не се сакавме) а сега пак ми е другарка ама онака не баш некоја посебна.

FortunE напиша:
А ако пред да бидете во врска сте биле другари? Не е можно да имаш повторно барем слични другарски чувства кон личноста?
Напишаното ми беше од искуство кажано!
Значи прво бевме другари,па имавме доооолга врска и сега како може пак да го гледам како другар!
Никогаш дечкото кој премногу сум го сакала и толку убаво време сум поминала заедно со него,неможам да го гледам како другар!

skorpija^m напиша:
Абе знам дека си нопак ама кај ја најде од Скопје бе.
Иначе можно е и мене ми е десено истото , прво другарка па после мувачица (мислам не се сакавме) а сега пак ми е другарка ама онака не баш некоја посебна.
Ова да,можно е,значи сте имале само мување и после сте останале другари!

moznoe ustvari se zavisi od momceto i devojkata.jas na primer imam drugar i toa dosta blizok bevme drugari, probavme kako par ne odese i sega pak sme dosta dobri drugari.Toj e edinstvenata licnost na koja bi i kazala se.

jas imam drugarki so koj sum odel i seuste mi se drugarki.mislam toa zavisi od samite niv

na vremeto se zapletkav so edna dobra dobra drugarka :) pletkajki moze i zabegavme poveke od sto treba ama ostanaa dobri spomeni :) od sekogas sum bil blizok so drugarkite :)..a da do den denes se gledame i povtorno sme drugari

По подолга врска очи не ќе сакаш да и видиш не пак да седниш на кафе со неа/него или пак да се дружите...претешко е да го игнорираш времето поминато заедно и проблемот што ве натерал да ја прекините врската

Бате нема шанси за другарство па љубов па пак другарство то е неверојот да се случи.ако вистина постоело другарство немало да се јават симпати меѓу нив.

bicka напиша:
Бате нема шанси за другарство па љубов па пак другарство то е неверојот да се случи.ако вистина постоело другарство немало да се јават симпати меѓу нив.

Mnogu pogreshno mislenje imash za ova stvarno , jas ve uvervam deka mozhi !!! Od lichno iskustvo kazhvam deka e mozhno !!! Bevme BEST FRIENDS ! Naj BEST !!! Zaedno sekogash 7 meseci se druzhevme bevme nerazdelni i se praevme zaedno se !!! I po tie 7 meseci se fativme i odevme 8 meseci , raskinavme pred 2 meseci i sega sme pak drugari kako sho si bevme ! Izlegvame zaedno , prajme sekakvi muabeti za se i seshto !! ( Mala niansa e smenata vo to sho ne zborame po telefon kolku sho zboravme ) ama sepak se druzhime pak i zborame neznam mislam deka e super , mozhi ne e se najnaj ama sepak zborame se druzhime neznam .... Mozhi ne e vo site sluchai isto ama ete vo ovaj e ! :wink:

videte sega, jas mislam deka e mozno...
ako razmilsime malku-pred da se fatime sme bile drugari....dodeka sme bile vo vrska sepak sme se gledale i kako drugari neli? (vo sekoja ljubovna vrska treba da postoi drugarska osnova)
i sega...zosto ako vrskata ne uspee zaradi X pricini ne bi mozele da ostaneme povtorno samo kako drugari...:toe:

Nema sansi da bidete drugari kako nekogas, ama ova e samo moe mislenje nepotkrepeno so fakti.:salut:

Другарството е еден вид на љубов...Подоцна тој вид на љубов се менува во следен по одредено време таа љубов се врака во првобитната состојба. Што би требало да значи дека не е можно да се има другарство па љубов па пак другарство.
Таму каде што еднаш се родила љубовта нема место да се спомнува никакво другарување или пријателство..
А ако збориме за она другото другарство каде се е засновано на секс..таквите другарства се почесто се појавуваат и стануваат моден тренд во нашава денешница
Секс-другар Секс -другарка можно е

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom