Дрога ( Наркотични дроги )

• Креатор на темата Креатор на темата Southpark
  • Време на започнување Време на започнување
abe dosta ste se fatile za marata, ovaa tema e za droga ne za nekoja si sveta bilka,prajte muabet za teski drogi ko heroin ili crystal meth-ako nekoj normalno slusnal za ovaa i to

Еве ја ќе се праам дека не сум слушнал за кристал метамфетамин, ај објасними шо е, како е, без да ми пастираш википедија.

почни со марихуана и после се навлекувас на појаки дроги

Па и не дека нешо мораш да се навлечеш.. Ако си глуп ќе отидеш на појака дрога, да имаш малку поцврст карактер ќе си останеш на тоа и крај.

Али јебига, на некој "паметен" тоа не можеш да му го објасниш.. :toe:

Едно офф топик прашање до сите кои се разбираат во оваа област - дали може количество на марихуана да биде пронајдено при правењето на алерго тест?

Едно офф топик прашање до сите кои се разбираат во оваа област - дали може количество на марихуана да биде пронајдено при правењето на алерго тест?

Не :icon_lol:
Алерго тест се прави на повеќе начини, зависи на што ќе те тестираат. Може да биде преку крв (т.н. кеп тест, најчесто се прави кај високоризични пациенти и се тестира на пчела, оса, стршлен, пеницилин и сл.), може да биде на подлактица (капнуваат алерген и боцкаат со ланцета), има и дозно провокациски тест (даваат строго контролирана доза на лекот и набљудуваат реакција) и печ-patch тест (лепат фластер со алергени на грб).
Значи, во ниеден случај не се покажува количеството на марихуана во крвта.

Не :icon_lol:
Алерго тест се прави на повеќе начини, зависи на што ќе те тестираат. Може да биде преку крв (т.н. кеп тест, најчесто се прави кај високоризични пациенти и се тестира на пчела, оса, стршлен, пеницилин и сл.), може да биде на подлактица (капнуваат алерген и боцкаат со ланцета), има и дозно провокациски тест (даваат строго контролирана доза на лекот и набљудуваат реакција) и печ-patch тест (лепат фластер со алергени на грб).
Значи, во ниеден случај не се покажува количеството на марихуана во крвта.

Ако е тестот преку крв, зашо па да неможе да се покаже количеството на маријана?

Ако е тестот преку крв, зашо па да неможе да се покаже количеството на маријана?

Зашто не се тестира на количество на марихуана, се тестира на IgE антитела. Тестот е алерголошки, не е за детекција на дрога. Исто како што нема да се открие кога се прави најобична крвна слика или тест за бременост преку крв.

Зашто не се тестира на количество на марихуана, се тестира на IgE антитела. Тестот е алерголошки, не е за детекција на дрога. Исто како што нема да се открие кога се прави најобична крвна слика или тест за бременост преку крв.

Мене ми имаат кажано дека при правење на обична крвна слика може да се види присуство на марихуана доколку е внесена во рок од 6 месеци пред земањето на примерок од крвта.

К, фала, тоа ме занимаше..Си мислев ти зимаат крв и ти праат триста чуда, а они уствари ти праат Само алерготест, односно се фокусираат точно за тоа по кое си дошол...
Фала за тоа..

Сеа, ме занима, зашо у формулар за дарување крв не те прашуваат дали си конзумирал билокаква дрога у предходните, да кажеме, месец дена? -.-
Зарем не праи разлика?

Мене ми имаат кажано дека при правење на обична крвна слика може да се види присуство на марихуана доколку е внесена во рок од 6 месеци пред земањето на примерок од крвта.

Обична крвна слика се прави на машина која одредува вредности на леукоцити, тромбоцити, еритроцити и слично. Тешко таа машина да одредува тоа. За откривање на присуство на дрога се прават посебни тестови, кои посебно се нарачуваат и посебно се плаќаат. Кога се кај малолетни лица треба со согласност од родител/старател или полициски налог веројатно. Значи, обичната крвна слика не покажува присуство/отсуство на дрога.
Иначе појма немам зашто нема такво прашање на формуларите, би требало да има. Баш ќе прашам деновиве, па ќе пишам апдејт :)

Manga напиша:
Mарихуана ги губи трагите за брзо време :мара:.. екстазите за 2 дена од кркање .се губи трагата .. за другиве дроги незнам како иде баш..
THC-то се задржува од 6 до 30 дена максимум во крвта, а не 6 месеци..

К, фала, тоа ме занимаше..Си мислев ти зимаат крв и ти праат триста чуда, а они уствари ти праат Само алерготест, односно се фокусираат точно за тоа по кое си дошол...
Фала за тоа..

Сеа, ме занима, зашо у формулар за дарување крв не те прашуваат дали си конзумирал билокаква дрога у предходните, да кажеме, месец дена? -.-
Зарем не праи разлика?

Mарихуана ги губи трагите за брзо време :мара:.. екстазите за 2 дена од кркање .се губи трагата .. за другиве дроги незнам како иде баш..

Ама сите оставаат трага во влакната од коса, така да ако сакаат да најдат, можат преку влакно.

Ама сите оставаат трага во влакната од коса, така да ако сакаат да најдат, можат преку влакно.

Исто така, имам слушнато во врска со косата, дека кога ќе се офарба структурата на DNA се менува (што со оглед на моите познавања од генетиката и не ми е баш логично) и неможе да се најде присуство на било каква дрога.

THC-то се задржува од 6 до 30 дена максимум во крвта, а не 6 месеци..

Значи дезинформација...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom