Дрога ( Наркотични дроги )

• Креатор на темата Креатор на темата Southpark
  • Време на започнување Време на започнување
постапка за одвикнување (не од лично искуство)

Ете им ја К.Вода ,им лупаат метадон -замена за хероин- па скоро никој не се одвикнал (после терапијата од 20 дена ,па некој дремат и со месеци таму), за кока не праиме муабет - не е тој стандард кај нас , за марихуана и слично нема потреба од одвикнување -пошто не ни ствара зависност,за разлика од кафе,алкохоли цигари кој предничат далеку пред канабисот.
Пејот,печурчиња и слично малце потешко тука :toe:

Нема потреба од твоја помош.....и онака не се дискутира за тешките дроги и интравенското користење.

ако можам некако да ви помогнам? имам познавања.

А да си помогнеш самиот на себе со тоа што ќе се информираш малку подобро во врска со лесните природни дроги?

Not all drugs r good! But some are great, and that's the point (: <=-- Quotation by Raja Ram.

Ете им ја К.Вода ,им лупаат метадон -замена за хероин- па скоро никој не се одвикнал (после терапијата од 20 дена ,па некој дремат и со месеци таму), за кока не праиме муабет - не е тој стандард кај нас , за марихуана и слично нема потреба од одвикнување -пошто не ни ствара зависност,за разлика од кафе,алкохоли цигари кој предничат далеку пред канабисот.
Пејот,печурчиња и слично малце потешко тука :toe:

Нема потреба од твоја помош.....и онака не се дискутира за тешките дроги и интравенското користење.

За пејот не би коментирал-само со ТХЦ имам искуство и ОК е и не е зависна ганџата.

Манга нема врска интравенската администрација на дрогата,имено на времето ги лажеа младината дека преку фолија не се станувало зависен...абе НАРКОТИК е како може да не е зависен...и у шупче да си стават(пак ќе се апсорбира),па и поткожно ПАК ќе добијат зависност.

Што се однесува до лечењето...

Има успешни случаи,но првен треба корисникот на метадон да БИДЕ во институцијата(бесплатно е во државните болници) и таму ќе го баждираат(тоа е постапка која го пресметува оптимум-от метадон за минење на кризите) понатаму лицето ќе ја прима таа количина подолг период се додека истата не се намали...па потоа се оди на помала количина, и кога ќе стасат до 3мг тогаш се оди со бупренорфин ми на крајот имаме УСПЕХ!!!

Но ова праксата покажува дека се случува кога лицето е ВО институцијата-а не надвор,па да бара и доза за нареден ден...

П.С јас сум зависник од кафе....и верујте сум апстинирал од ганџа над 6 месеци...ама нема ден без кафе...дневно 3 ми се стандард...еве сега аххх манга шо манга си ти бре:smir:...го спомна па ќе треба да си варам аххх...:pos2:

На The Magus му се допаѓа ова

you are not the only one.

Smart ass like this quote too.

Kaj gleas narkomani??
Raste u priroda? Prirodno si e prirodno!

Kaj vide nekoj da zima hemija??

Нема наркомани.....

то природните халуциногени не се наркотици.

Mene ne mi treba pomos!

И мене исто,а и за останатите ганџа ман пиплс...

За пејот не би коментирал-само со ТХЦ имам искуство и ОК е и не е зависна ганџата.

П.С јас сум зависник од кафе....и верујте сум апстинирал од ганџа над 6 месеци...ама нема ден без кафе...дневно 3 ми се стандард...еве сега аххх манга шо манга си ти бре:smir:...го спомна па ќе треба да си варам аххх...:pos2:

you are not the only one.

Smart ass like this quote too.

Нема наркомани.....

то природните халуциногени не се наркотици.

И мене исто,а и за останатите ганџа ман пиплс...

Yo mon, I gotta me ah great ganja!!

Пејот не навлекува, природа брат. Само трипаш, ама на повисок степен од ТХЦ!

Со вториот болд се сложувам, нема забележан случај на зависник од природна супстанца, од трева, кактус, печурче.

Напишано од GoD.HateUSaLL
Not all drugs r good! But some are great, and that's the point (: <=-- Quotation by Raja Ram.
Ај лак ит ту, не само Магус и Смартес!

кајгана станува или стана дувло на наркомани?

Всушност терминот ти е погрешен КАКО ПРВО нема наркомани туку болести на зависност(од одредени супстанци).

А како ВТОРО имаме кајгана зависници тие не се болни туку си дискутираат,разменуваат ставој и учат едни од други.

This is Balkan.

Yo mon, I gotta me ah great ganja!!

Пејот не навлекува, природа брат. Само трипаш, ама на повисок степен од ТХЦ!

Со вториот болд се сложувам, нема забележан случај на зависник од природна супстанца, од трева, кактус, печурче.

Ај лак ит ту, не само Магус и Смартес!

Еве и од USA потврда.

Имаме два континента.

Тешете се дека дрогата е ок ствар -.-

Дрогата уопште не е добра ствар, ама ние не збориме за дрога, за чајче, омлет, цигарче итн.

Кафе, кока кола, шеќер, поголема зависност прават!

П.С јас сум зависник од кафе....и верујте сум апстинирал од ганџа над 6 месеци

И јас сум зависен од кафе а сум апстинирал од ганџа и година дена, ниту еден ден не ми се појавила никаква потреба, да морам да запалам џоинт, а уште помалку ме терала ганџата на криминал(како во спотот за марихуаната)...и после кога некој што никогаш не пробал, сето знаење го црпи од анти-кампањи, ти продава муда за бубрези, стварно нервоза да те фати ебаго...

Дрогата уопште не е добра ствар, ама ние не збориме за дрога, за чајче, омлет, цигарче итн.

Кафе, кока кола, шеќер, поголема зависност прават!
Мислев на 2-3 поста над мене што беа со Раџа рам цитатите и уште некои таму. Иначе се поштува само THC другото подалеку. Кетамин два пати и никогаш повеќе.

Цитатот на Raja Ram е на место (: Човекот има 40 годишно искуство со дроги, а нема никакви физички проблеми.
А психички? Можам комотно да кажам дека е нај мудар старец од сите останати што ги познавам. (једино Стамболиев...)

Всушност терминот ти е погрешен КАКО ПРВО нема наркомани туку болести на зависност(од одредени супстанци).

А како ВТОРО имаме кајгана зависници тие не се болни туку си дискутираат,разменуваат ставој и учат едни од други.

This is Balkan.

Еве и од USA потврда.

Имаме два континента.

Северна, средна и јужна Америка
бе.

Прецедатљон на Боливија се побуни и праеше закани ако му забрани ЕУ да извезува чајче con yerba buena (кока ливчиња)! јеботе, коа бев у Перу и Боливија едно две се џвакаа ливчиња од кока, се пиеше чајче од ливчињата, и нема зависност, како од кафе на пример.
Освежува, освестува, дава елан, фокус, концентрација, нема креш потоа као од ред бул или кофеин.

Да не зборам за други природни состојки од амазонските џунгли на Бразил или од мексиканскине врачеви шо сум чул или индијанскине. Али најбоље беше у Канада, ѕивра ладно, У Едмонтон, минус 35, решивме со колеги да одиме малку кај еден стар индиос на муабет, као ѓомити врач, ни дае чајче од сушен wormwood (Artemisia absinthium), а бе трип тирпова.

Псоле ни дае рецепт за праење абсинт, легално, ама да биде јак, ко навремето шо го пиеле за да допрат до својата внатрешна суштина и да имаат увид во минатото и иднината.

Лудило.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom