Дрекслмајер

• Креатор на темата Креатор на темата cige
  • Време на започнување Време на започнување
Кога не знаете како и што е не се потребни коментари или само да се лафе нешто.

Како е се е матеница таму тиа што имаат врски сите се на добри функции и нема потреба се жалат и да напуштаат а од друга страна ти викаат да дојдиш на работа за велегдинските празници петок и понеделник кога тиа два дена се платени и без да одиш тиа два дена ама не излажаа со купончињата и со бонусот. И сега го нема бонусот нигден убавини.

@IBIZA SOUND Не сум вморовче немај мака, иначе денеска прва смена почнале со работа од 8 и останале 2 саата плус. Иначе ви кажа членот погоре за што и како е не само да се лупа. А и мислам дека бонусите не се пуштаат заедно со плата, ке му бидат пуштени сигурно нема така да останат а и ке му ги дадат оние бонови за во Дијана или кај беа :icon_lol: :D.
abe znaev deka imas nekoa vrska vo vlasta,odnosno nekoj tvoj covek :D

Уште ја, Мито и Гечето останаме у градот.

http://novatv.mk/index.php?navig=8&cat=2&vest=14035

- Обезбедувањето со сила не тераше ноќеска да влеземе во халите и да почнеме да работиме. Ни се дереа на цел глас и не заплашуваа, но нема да попуштиме, рече друг вработен во Дрекслмаер.

Ај кажи нешто за воа што требаат камшици да земат и да не тепат и да мчиме и да работиме.

Прочитав некаде или македонци се раководството на оваа фабрика? Тоа ти е исто ко кај секој друг бизнис во Македонија - изигравање газди од страна на шака "менаџерчиња" што не знам дали воопшто во својот живот прочитале било што на тема менаџмент.

Но, тоа е мое мислење. И да, вака е низ Македонија, да не се лажеме.

Ja ne znam zosto voopsto odat na rabota, neka si daat otkaz ako ne im se raboti. Nekoj ke rece nema izbor... E ima izbor, mozat da odat kaj leov, mirana, po marketite...

Pred nekoj den praev muabet so edno majstorce od kavadarci, star e 22 godini normalno drexl mue prvo vrabotuvanje, plata veli ima 18-20000. Verovatno poso e majstor. I e zadovolen, plus i doma si cepka po neso.
Од кога мајстор се станувало со прво вработување?

Од кога мајстор се станувало со прво вработување?

Од кога се отвори ДММ во Македонија и си ги изначукаа сите нивни на лесни позиции или пак кај што се дава добра плата :) Се е ова од нашите им е дозволено што сакаат да прават затоа што германецот не се замара секогаш може да си замине си ги собере машините и ич да не му чуе.
Ние секогаш сме страдале од нашите и секогаш ја повторуваме историјата место да учиме од неа.

Најверојатно сервисна служба, одржување и да можи и од прва. Не е некоја филозофија.

Абе некои ќе рмбаат и за тиа што и во оваа фабрика така дремат така е исто и во одржување кај мајсторите и кај електричарите така е и во производството.

Абе некои ќе рмбаат и за тиа што и во оваа фабрика така дремат така е исто и во одржување кај мајсторите и кај електричарите така е и во производството.
Сега зависи како ти било пишано. Има коњи за парада и коњи за работа.

Сега зависи како ти било пишано. Има коњи за парада и коњи за работа.

Ама брат коњ си е коњ кога тогаш или ќе работе и тој или ич фирмата нема да постое оти пак ќе напуштат сега чим има штрајк кој трае и денеска а почнат е од 3 смена вчера па ќе видиме до кога ќе издржат еве знам по 6 месеци и нагоре што работеа и напуштаат затоа што не мрда со платата нагоре или пак не напредува а некој вчера што дошол нема појма кај се наоѓа напредува :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom