- Член од
- 1 јуни 2011
- Мислења
- 25.932
- Поени од реакции
- 41.916
Баш тоа е проблемот што касно се освстуваат за состојбата во државата. Едно мислење имаш кога си 18 год а друго на 25 год од искуство ви кажувам и јас на тие години мислев дека во државата се е розево.
Ако немаш факултет знаеш каква работа те чека единствено со програмирање кај нас ќе лапаш голема плата. Еве гледам и он сеуште мисли дека тука во оваа фирма ќе може да напредува. Наскоро ќе сфатиш дека колку и да се трудиш во фирмава ако немаш некој да те намести џабе е. Тие што се на повисоко работно место ќе наместат некој нивен близок а не тебе.
Дојде ред една коза што цел живот не ја биваше за работа и спиеше да биде на работно место каде одлучува кој ќе биде вработен.
Е поради тоа ми се хејтаат ваквите фирми.
А од тоа плашење дали ќе ме исплатат фирмиве во странство, дали ќе ме фатат дека работам на црно, не сакам бг пасош, ќе си седите тука. Џабе објаснувам за 5 години ќе се освестите.
Гледам сите што останаа во Америка да работат на црно седат без работа и плачат за Македонија. Едвај чекаат да се вратат дома и тука да пратат cv.
Ако немаш факултет знаеш каква работа те чека единствено со програмирање кај нас ќе лапаш голема плата. Еве гледам и он сеуште мисли дека тука во оваа фирма ќе може да напредува. Наскоро ќе сфатиш дека колку и да се трудиш во фирмава ако немаш некој да те намести џабе е. Тие што се на повисоко работно место ќе наместат некој нивен близок а не тебе.

Дојде ред една коза што цел живот не ја биваше за работа и спиеше да биде на работно место каде одлучува кој ќе биде вработен.
Е поради тоа ми се хејтаат ваквите фирми.А од тоа плашење дали ќе ме исплатат фирмиве во странство, дали ќе ме фатат дека работам на црно, не сакам бг пасош, ќе си седите тука. Џабе објаснувам за 5 години ќе се освестите.
Гледам сите што останаа во Америка да работат на црно седат без работа и плачат за Македонија. Едвај чекаат да се вратат дома и тука да пратат cv.
Последно уредено:

pozz odam da igraam GTA