Драгов дол

• Креатор на темата Креатор на темата \m/arko
  • Време на започнување Време на започнување

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
Локација
Behind you...
Веб-сајт
www.babati.gov.babala.mk
селово се наоѓа некаде во околината на македонски брод...
има приказна за местово дека некаде малце подалеку од селово пред десетина години некоја жена со својата мала ќерка барала превоз до селото, и така ја нашол некој камионџија ама баш негде на влезот од селото ја има убиено жената а девојчево останало живо... денес на ова место навечер се слушаат некои пискотини точно во 00:00...
се верува дека вриска духот на жената...

незнам ова колку е точно, но другарчево што ми ја кажуваше приказнава ги има слушнато тие звуци неколку пати (сеа не верувам да измислил ваква приказна дека не е таков + имам и слушано дека имало духови во околината на македонски брод)

епа некој ако знае повеќе нека пише тука

Во Поречието кај што се наоѓа ова село иначе се вика Драгодол не Драгов дол:) постојано има гласови околу тоа дека има такви невести кои се појавуваат после 00:00. Имам дедо и баба таму поточно во с. Грешница и имам правено муабет со нив околу овие ствари, зашто баш таму имам видено 3 силуети позади едно старо школо кои се движеа некако чудно. Ми рекоа дека одсекогаш имало такви работи уште од времето. Искрено мене ми личат на психички илузии кои што се ствараат од зборење.
Има уште една прича дека покрај реката исто така во 00:00 се појавува една жена која била убиена во време турско:)

Вакви појавувања има низ цела Македонија.. дали ќе биде возможно некој кој живее во близина да сними нешто ???

Абе сигурно.. Како помала мислеа дека ме плашат со овие приказни, потоа ми беа интересни за слушање..ама не верувам во нив. Толку години одам таму никогаш не сум приметила нешто чудно, силуети или не знам што.

Абе сигурно.. Како помала мислеа дека ме плашат со овие приказни, потоа ми беа интересни за слушање..ама не верувам во нив. Толку години одам таму никогаш не сум приметила нешто чудно, силуети или не знам што.
Не си видела затоа што никогаш не си седела после 12 таму:wink: увек си била или пијана или со кола

Не си видела затоа што никогаш не си седела после 12 таму:wink: увек си била или пијана или со кола
Може и ќе сум ги поздравела ако сум ги видела. Ај не измислувајте, колку пати имам поминато со друштво и никој ништо не видел.:helou:

ок згршсив за името дека вчера ми го спомнаа, малце се позезавме со другаров кога спомнав наместо драгодол-драгонбол хаха

иначе да кажам за девојчето што преживеало викаат дека сеа живее во драгодол и има 19 години...

ПС...е сеа ме полазија морници

Кул, а што вика таа околу паранормалниве настани, зборувал некој со неа??

незнам, ама имам другар таму што има куќа и ми вика дека повеќето жители се спобудалени, па не ме шуди и за девојката хм

Спобудалени од што ??????? зарем од тоа ха ха ха
толку ли е сериозна работата, и добро никој ли нема снимено нешто од тоа ?

незнам, ама имам другар таму што има куќа и ми вика дека повеќето жители се спобудалени, па не ме шуди и за девојката хм
Кои повеќето жители, во село што се на се има околу 30 и тоа претежно пензионери, стари луѓе. Кога кажувате нешто прво дознајте си факти а не само рекла кажала.

Кои повеќето жители, во село што се на се има околу 30 и тоа претежно пензионери, стари луѓе. Кога кажувате нешто прво дознајте си факти а не само рекла кажала.

e ајде де, целава работа испаѓа рекла кажала, реков и погоре низ цела Македонија има вакви примери, сум застанувал со кола и другари точно во 00.00 на места каде што наводно излегувале духови... и ништо, или јас сум некој баксуз или овие ме заебавале, битно тие што беа со мене во колата полудеа што побрзо да бегаме.

треба да се испитаат тие појави:vozbud:
ако се дознае нешто македонија ќе биде центар пажнња

а би било топ да е вистина, иако и ја уште не верувам додека не видам со мои очи

Тука лежи зајакот......Треба сам да се седи....да ти удри малку повеќе на психа за да можеш слободно да си истрипаш:toe:.

Ако нешто такво е реално...тоа ќе се појавува без разлика дали си сам таму, или си со весело пијано друштово што ни на крај памет не му текнува некој таков муабет.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom