Драга Кајгана

• Креатор на темата Креатор на темата blue ladybug
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
љубави,
си направив плејлиста од рејдиохед и ќе одам накај читална. Се надевам дека на пола пат нема да се расплачам, сфатам дека ништо во животов не ми вреди, дека се е хаос и се е за никаде и дека треба да одам да плачам дома, оти стварно имам за учење. :D

Драгааа ,
Чекај да пијам кафе , не можам да гледам :ROFLMAO:

Како луѓето се приврзуваат такозвано "лојално" за местата за кои работат, што дури не ни кажуваат апла кои им се условите. Онака еден реален споредбен муабет. Не може да се разговара реално кои се споредбено условите за работа. Се држат за своите компании заштитнички, себично и таинствено, ко да се шефови/директори таму.

Може слободно да се каже дека капитализмот си ја завршил својата работа (цел) кога гледам вакви луѓе (секој вработен да се чувствува како да е негова компанијата). Што секако не е точно и не е логично. Логично е да сакаш да имаш објективна проценка за работите која ти се нудат и да го избереш најдоброто место каде ќе поминуваш половина од својот ден до крајот на својата работоспособна сила на 60-тина години. И да ја сакаш работата која ја работиш, сепак она "пола ден" и "слушање на правилата кои ќе ги постави шефот", треба да имаат своја улога и да ја предизвикаат баш таа желба за објективна проценка каде е најдобро. Посебно за дефицитарни професии за кои постојано се бара кадар во било која компанија која постои на пазарот (компании кои постојано бараат кадар од дефицитарни професии), вработените треба посплотено да делуваат и да си ги кажат "тајните". Па макар на крај останала само една компанија (онаа со најдобрите услови) од таа професија на пазарот на трудот и сите работат таму, зошто е најдобра.

Али не, изгледа цел живот ги следи некои луѓе комплексот на "делење леб", односно сметаат дека ако у истата секунда не го зграпчат лебот (и не го споделат), дека нема да се најадат.

Мисли кои ја преполнуваат душата, измешани мисли и ехо од мисли. Многу е ова некако. Среќа има дожд па ми паѓа притисок и мозокот забавува. А како капките дожд низ олуциве да ја свират Take Five на Dave Brubeck.
Инаку уште ги сонувам настапите на Метју и Елиас на Скопје џез од пред некој ден.

Факт: На секоја нова тема на која што има неколку мислења и после тоа коментира Сунѓерот, неговото мислење го содржи истото што го има и во претходните напишано на малку поразличен начин.

Се иритирам од таа отвореност на луѓето кога станува збор за меѓучовечки односи. Онака ладно и директно ти плеснува у фаца мораш да имаш пријатели, зашто не знаеш кој за што ќе ти притреба.
Океј, разбирам дека секој има различни гледишта и принципи, дека не е способен секој да гледа една личност кој е, а не што е, ама овој разговор го слушам веќе десетти пат во една недела, од десет различни личности.
Бар да се малку посуптилни во намерите, ќе бев нијанса помалку разочарана.

Последно уредено:
Не знам за тебе Кајгич, ама мене уште ми е лето. Вчера во едната рака чадор, во другата сладолед. :love: Се уцапав во кал до колена. :ROFLMAO: Некој пред зграда пуштил огромни пит булчиња и морав да кружам по угорници. Уште тие ми фалеа да ме збркаат, па да ми падне сладоледот. :D
Три години по ред кога сум прва смена, се возам со истиот автобус накај школо. Само поради македонските евергрини што ги пушта на радио. И сега последнава година, не пушта музика. o_O Слушалки нема теоретски шанси да носам, 8 станици ќе ми требаат само за да ги отплеткам. А ако не ми тргне денот од сабајле со музика, кога да ми тргне бе Драгич? :LOL:
Иииииииииииии, ајј чао. :D

Драга,

Ретко пуштам тв и уште поретко наоѓам нешто интересно за гледање на него. Прееска после ручек, случајно начекав еден постар филм, кој го имав гледано, али ме фати мерак пак да си го изгледам. Не е исто да гледаш филм на тв и на лаптоп, различно е чувството. И си земав ќебе, си се пикнав под него и два саата си уживав. Просто обожавам филмови од 90те, тоа се филмови кои со душа сакам да ги гледам. :love:

Кеј

Kога не иде , не иде...ама кога ќе се погоди период страшно.. немав во кафана отидено можеби година дена а во рок од овие две недели ова ми е 5 пат што ќе одам...па нек се угоде....се вратив на пиењето...

драга да му ебам матер
слободен сум иам кеш сакам да искочам да се очукам здраво
кој нема кес кој не му се искача кој со девојка јебига увек е така .....
али пак ке искачам со сосема трети али морам да излезам да се испукам не ми се седи дома.....

Не мозам да разберам што е поентата со некои девојки
шо критеируми бараат за да излезеш со нив шо се прааат којзнае кој се што се и дали воопшто знаат што бараат
пробуваш да бидеш добар не им чиниш пробувас да си лош па не им чиниш

али ако драга ке праиме моабет за некоја година здравје ако сеусште постоиме па ке ти казам како им паднале до земја стандардите и како сеа изиграваат ко да зивеат којзнае каде и глумат лудило а по неколку години ке се фукаат со најголемите клошари и ке останат немазени

и тоа нема да биде д што се курвале или било што
туку само затоа што се правеле недостизни и не знаеле што барале во зивотот и мислеле дека ке најдат маз кој е соврсен и кој им ги исполнува сите нивни ебани критериуми толку од мене драга поздрав.....

секоја чест за исклучоците кои ретко ги има кој не гледаат да најдат маз со длабок зеб туку сами си се снашле у зивотот и сами си заработуваат а не чекаат од господ да им падне ...

Кеј
literally..

Имам 21 година и уште не сум мажена, срам ми е да си одам дома стара мома сум веќе.
Овие од 95/96 генерација растур напраја. Ваљда сеа ќе имат љуѓе:D
А, моето најголемо достигнување во животов ми беше четвртокот, два пати ме поздрави колана од google. Нема да ме чуди ако се прочитам во статија на плус24 "Насилство во Скопје? Погледнете што сними колата на google"

Кај испоизнастинав у пичку матер, можам да замислам како им е на овие со тиња имунитет, од октомври до мај болни што се. Мајка ми и таа болна, цигара запалила :facepalm: и викам што палиш цигара кога едвај дишеш? не оти знам ми вика. Пушачиве ако знаат што прават глава на гилотина ставам. Ептен сум нервозна кога сум болна, да најдам сеа таква како шо ја опиша Емка со мастиката (патем и мене ме нервира праење балончиња) пенкало во слепоочница ќе и збрцам.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom