Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Драга Кајгана,

Изгледам како да сум му влегол во ред на Тајсон за чекчиња за социјална помош после падот со точакот.
Муабетот ми беше друго, дека можам слободно да кажам дека нашите медиуми покрај тоа што ја изгубиле секоја трунка рационалност, немаат нити никаква смисла за хумор со тоа што даваат емисии од типот на ЏИШ Шоу, квизот со Џокица Лукаревски, Опуштено и слично.
Пример да бев некој главен и одговорен уредник на некоја од нашиве телевизии би ги синхронизирал овие турските серии со акцент. Би звучеле многу позабавно и подобро од сега.

Пример

-Осман не мом да ти вервам појче и ќе си одвам.

-Фатиме ако си појш че те науча кај си и че те опера!

-Осман не мом, вервај ме, не мом.

-Фатиме че те сака до крајо на живото, не ојт нигде.

-Османннн, Османнн!!! Дека си бе да ја ебам мама му? Шо се косиш со Фатиме?

-Али Риза, Фатиме сака да оди угоре и да бега.

ќе одам во МВР и ќе си го извадам в-то од презимето, може тогаш конечно некој ќе го напише/препише како што треба.

Околу 1:30 по полноќ, Прилеп, центар.Тука и таму по некој млад човек, влажен плочник од дождот.Сретнав куче, знаеш од оние скитници што си шеткаат низ централно подрачје.Сум го видела и другпат истото и знам дека е мирно.Подавам рака да го погалам, а тоа понизно ја наведнува главата.Го погалив и мислев да си одам дома зошто малку бев уморна а се имав и поднапиено.Но не!Кучето легна, не му беше важно што лежи на изводенета земја и се задева со шепата.Го галам, тоа се превртува и ме лиже на дланката а мене река од очиве ми извира.Плачам, липам...
Не сум плачка по природа, ама ете ова ме расплакува...чиста љубов, нерасипана.Гајле не ми е дали некој ме виде, луѓето имаат очи ама се слепи.Не ми беше важно што кучето е скитник и дали е можеби болно или не, ништо на светот не можеше да ги замени тие мигови на топлина и искреност.Кучињата имаат само една маана - не зборуваат.А можеби па е подобро и така.Можеби тоа ќе ги расипеше.Како луѓето.
До следно видување пријателче!

Тонто вика ќе има хаос и неред, бури и ветришча.

Ја су едно нежно сушчество кое сака разбирање и љубов, че кажиш полека нежно тивко сакаш да ме стреви нешчо овде :icon_lol: .

Колку сум силен, не знам прилично силен сум, масивен интелект стално нешто ми брчи околу глава. Тогаш зошто оставив мојот збор да не биде последен? Уствари не ни прозборив....

Ја памтиш оваа?

ДК
Во стилот на RickyLFC9, денеска мојот студентски пат го почнав со првата добиена оценка која беше иста како бројчето во мојот аватар.

tumblr_inline_mkwfg5X0b31qz4rgp.jpg

:sneaky:

За речиси 11 дена е февруари. Да ве потсетам, ако сте заборавиле...:icon_lol:

Има да му влезам со коленце, пердуви има да летаат, е*ате смотаниот месец е*ате...:cool:

@Ilumious
А замисли како ми е мене со в во презиме во Прилеп. Еден ме нема точно напишано или изговорено. Ама јас на сите им пркосам и ги поправам. Треба да издржиме:cool:.PREZIMETO NE GO DAVAME, VERNI DO GROBA NA NASITE PREDCI.POZZ

Драга Кајгана, помагај!
Вечер има родителска. Не ми е за оценките, тие се во ред, но депилираниот јазик...или мојата способност за психоанализа ќе ми донесе проблеми...
Ме интересира само зошто некои четири-пет идиотки направија се за да ја уништат целата работа...
Ме интересира зошто решија да ме наклеветат на класната, а сега прават се за да докажат дека сме во добри односи и дека се е во ред...Големи дупки во приказната. Како лош филм.

Ептен навреме да завршам факултет (неедуцирана), да почнам со работа за 10 дена (неспремна), и за некоја година да се преселам (каде,со кој).

I feel like a tool in other people's minds (my parents).

NHD_Tools.jpg

Можеби баш ќе го направам обратното, и ќе им пречам дома повеќе години, додека истовремено штедам од плата. Само, во тој случај, психата и физиката ќе треба да си ги пазам повеќе од досега.

Легни си во 7 сабајле, стани си во 2 попладне и така секој ден, ме убива монотонија бе. Освен што решив конечно да пратам CV некаде, се надевам дека ќе ценат квалитет за разлика од другите фирмички со обоени „надворешни“ соработници.
on a another hand, i rly don't care.

И интернетот ме нервира и хромот што кочи нон-стоп. И сфатив дека можам по цел ден да лежам и да зјапам во една точка. Аnd quess what? Денови наназад го правам тоа и не ми здосади.

tumblr_lpoxu6Zewh1qii6tmo1_500.gif

еее лесно ти е тебе, ти си во миланооо!!!

е добро бе ако е толку лесно дој да те видам! или нека не е тука, избери кај сакаш! иди и издржи, избори се за престој, работа, стан и живот во друга држава. работи од 8 до 8 оди дома јади и спиј и нека ти биде и тебе мед и млеко, исто како на мене! а, шо викаш?

коментар од другарка што до вчера живееше со мама и тато, после се омажи, неќеше да работи, али ај да не седи по дома, продава шалчиња...а, и најважното, за да се сфати колку и е тешко. на лето на одмор во тајланд, на зима на одмор зимбабвме...морееееее....ми се присака назад во мк :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom