Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Драга, ај да ти кажам една случка :D

Вчера кажав лошо за еден мртов(ама озблилно беше ептен лош:D) и синоќа го сонував како ме гони со дрво и ми вика сега ќе видеш ти убаво :eek::pos:

Кајгана доделува 2 влезници за рандом филм бла бла бла и објавено пред 6 минути а глеам 40+ коментари.

Шо праат луѓево бе? Да не чекаат цело време вакви работи да има?

Ебаве штекачите

Ја префрлив диетата на овошје и зеленчук воглавно иииииииии многу поевтино бре :icon_lol:. На некои луѓе чудно им е дека не играм спортска и влегувам в кладилница само со други кога го прават тоа, и ме прашува таа како така е така хардкор домаќин сум :icon_lol:, комар не играм :icon_lol:. Без алкохол може да поминам и ако претерем јас сум најсвесен и натрезвен глупости не правам, оти нема кој мене да ме носи дома :icon_lol:.
Мора да го исчистам малку телово од тешка мрсна високопротеинска храна ми се прекурчи.

Еј мори да видиш како се кршам на оваа песна ова газов салса игра само ако се напијам добро, другата ден кога се сетив малку незгодно ми беше, ама сепак изговор имам.

--- надополнето: 28 ноември 2013 во 18:07 ---
Ја префрлив диетата на овошје и зеленчук воглавно иииииииии многу поевтино бре :icon_lol:. На некои луѓе чудно им е дека не играм спортска и влегувам в кладилница само со други кога го прават тоа, и ме прашува таа како така е така хардкор домаќин сум :icon_lol:, комар не играм :icon_lol:. Без алкохол може да поминам и ако претерем јас сум најсвесен и натрезвен глупости не правам, оти нема кој мене да ме носи дома :icon_lol:.
Мора да го исчистам малку телово од тешка мрсна високопротеинска храна ми се прекурчи.

Еј мори да видиш како се кршам на оваа песна ова газов салса игра само ако се напијам добро, другата ден кога се сетив малку незгодно ми беше, ама сепак изговор имам.

d
1456715_10200990841280027_1832227226_n.jpg

okay no sex.... :icon_lol:

ni dobri inace,vcera izmrzname malce poradi moja vina ama jebes ga,na krajot pa arno ispadna. Deneska dobra vest neocekuvano (kaa i obicno de) i ispolneto sea za sea.

Ako sakas da znajs kako ziveel kralot vidi me mene :pos: epic dude

nz oti gi mraze evreite site pari gi kriele zaradi niv propadjala ekonomijata :LOL:

Драга,

Денес во ординација кај матичната, пааа, беше повесело и поинтересно од обично.
Се шутнаа внатре, онака гласно и навивачки, малолетни спортистки барајќи си печат за потврда на добрата здравствена состојба.
Прво, сакаа преку ред, да не чекаат, здрави биле они, можело само печат да им се удри, онака, ко се што се завршува во државава.
Второ, кога една бабичка фино лепо ги праша што и како играат, ова, она, беа крајно безобразни, некултурни и враќаа со прашање на прашање. Иритирачки и за мене ептен вредно за ќотек.
Трето, тоа нивното константно зборење (дерење) и никаков обѕир кон нас, болните, направи за три минути глава да почне да ме боли, а верувам и кај другите беше исто.

Нормално, јас ко јас, не издржав да не ги отерам културно у пм.
Која некултура, кој недостаток од домашно воспитување, не дека ме чуди, овие помаливе генерации поим немаат што значи терминот култура, поим немаат што значи да кажеш благодарам или добар ден/утро/вечер. Поима си немаат од почит кон постар, тоа е најтрагично, не знаат ко луѓе да се однесуваат!

Феноменот е следен - Како реагираа на прашањата на бабичкава, а како реагираа на моето скоро дерење кон нив.
На првото со потсмев, а на другово, па, скоро и да замолчеа.
Тоа ли е тоа што ги учат деновиве? Само со дерење ги воспитуваат, па на тоа реагираат? Како бе може една мајка, татко, да си дозволи детето да му се однесува така?
Просто очи да си ископаш работава, ни фејспалм тука не помага.

Се повеќе ги поддржувам луѓето кои решаваат да си заминат од оваа проклетија т.н држава...А на тие што веќе започнале живот во странство - им се восхитувам...
Како што е тука пореметен системот на вредности, јас мислам дека никаде во светот не е...Можеме до утре и назад да збориме и пак да не дозбориме...
Последната случка што ме иритира беше кога една урбана цура ,којашто ете по некоја случајност добро ја познавам беше повикана преку дебели врски во кабинетот на еден од нашиве градоначалници, бидејќи на дотичнава и станало преку глава од паразитскиот начин на живеење и мерење на кафаните и клубовите до сабајле, па решила да биде од 'корист' за општеството...Градоначалникот ја прашал во која институција посакува да работи, и набројувал 2-3 министерства, јавни претпријатија и оваа воопшто не била сигурна, па дури кај другарките се јавила да и помогнат каде би се пронашла...На крај се пронашла како референт во некое министерство, каде позицијата вклучува бројни платени патувања, деловни ручеци и вечери на сметка на обичните смртници, нели...? Иако не била задоволна со почетна плата од 25.000, сепак се согласила, бидејќи од Нова Година и ветиле решение...
За нејзиното образование и квалификации, поарно да не почнувам...
Приказнава лично од неа беше раскажана, од прва рака...
Ниту ја мрзам, ниту некогаш ќе го злоупотребам ова против неа...
Се прашувам колку други вакви случаи има? Илјадници сигурно...Квалитетните и способните луѓе или нека седат дома или нека ги заебава кој стигне за плата од 200 евра преку сила, а тие што имаат повеќе среќа бегаат надвор...
Зарем има нешто повеќе да се каже од овој пример?
Среќа па си викам што имам пристојна работа, каква-таква имајќи предвид каде сум се родила и каде живеам, во кое срање...

Кајги, ти си мислиш мала а таа петто одделение ахахахахахахахаххахаха :D

kajgo ti za kolku pustas? za 10 den.za 50 ili za 100 denara?
posto ovoj mojov pusta za dvajse denara i maka nema...a ja ke si go cekam be gajle mi e :pipi:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom