Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Д.
значи ја од кога бев дете до сега светов тотално е сменет за 360 степени.
не ми се верува еј, по улица детски џагор да не можеш да слушнеш. немам видено деца да си играат криенка или фудбал или ластик, па може едно 100 години.
сите седат дома.
помалите пред компјутер, постарите исто така дремат пред лаптопи и плус чат пат до кафич ако појдат од 00 до 05 сабајле :facepalm: . нека ме прават старомоден или каков сакаат ама порано многу поубаво се живеело и никој не може да ме разубеди во спротивното.
чист воздух не гледаат новиве генерации.
порано сите биле здрави, прави, весели, радосни, ништо не им фалело.
имале време и за работа и за учење и за дружење. повеќето живееле по 80+ години, а сеа????
во денешно време сите се болни. се некои нови модерни болести се појавуваат (од типот депресија) и пола народ паднат во депресија, а порано не ни знаеле што е тоа.
сите на нешто се алергични (вклучувајќи ме и мене).
прво хранава колку е поразлична од порано :вонзем: паштета, салама, кашкавал, конзерви.....оффф, кај виделе порано вакви гадости.
технологииве ни го упропастија светот и ќе видиш дека после 100тина години машиниве мајче ќе ни расплачат.

инспирација за да ти пишам ваков пост ми беше еден сосема случајно чуен разговор.
на детето на таа што зборуваше му откриле бактерија во желудникот и оваа беше сосема бесна.
првенствено беше бесна на себе, па после беше бесна на син и, кој се поретко од дома излегувал на чист воздух и згора на се се хранел лошо.....и ај кај да не се разболи човек? здрав, прав човек па тоа темпо не може да го издржи.
друго не знам што да ти кажам освен дека сериозно ама најсериозно светов оде у неповрат (n)
КАТАСТРОФА

kajgi, sam se osekam... mn e nikakvo... So se odnesuva do mene, cela vecer bi se vozil so kolata ko bi imalo so koj... Kak i da e, ke cekam da pomine i ta vecer... Utre ke e podobar den...

Се' е поубаво кога ќе ти заврши колоквиумската недела :) ! Окапав 10 дена, ама од преги кога се прибрав - Боите ми се поинтезивни и пошарени, филмовите поинтересни, музиката ми е повесела и помелодична, кафето послатко, може да летнам ... Ама и вкусот на поразот, посебно оти е од говедата Сити, исто јако горчи ! :mad:

ПС - Таргетот е 15+ по ЦП и 10+ останатите три ! :noze:

Полека полека се наѕира излезот од лавиринтот, се' си доаѓа на свое место... се' е каде каде појасно... остана уште маааало делче од големата енигма...
Кхм. Голема фама се кренало богами... :P

Ехехеееее оооодлично/

Драга,

Не дека не ми се спие, али поубаво ми е во тишина да си седам сама. Цел ден некој дома, мир само кога сите спијат. :D

Не ми се верува што играм, а уште помалце ми се верува што слушам. :pos:
Ццц, се мрднав ...

Денес идам во пеколот по втор пат. :X3: Високи температури, нестабилни скелиња, too much joy. :icon_lol:

Драга Кајгана,

Сабајлево раскинав 3 годишна врска. Не се додржуваше, ама морам и да кажам дека и не ми е баш сеедно. Осеќам некоја празнина.. посебно што последнава година живеевме заедно..

Драга,
кога во Македонија ќе ти кажат дека ќе ти стигне mail за 1 недела (како тоа да е мал период), за да го одредиш точниот датум на стигнување на mail-от, секогаш додади уште најмалку 20 дена.
Па и времево е никакво. Подобро да врне или да грее сонце, отколку вака да ме боли ногата, како старица од 80 години. -.-
Сега за да не се нервирам ќе си пуштам релаксирано музиче, ќе си легнам и ќе земам да читам книга.
Еве што ќе слушам:

Викаат моето сегашно име има руско потекло, ама има уште постаро скандинавско викиншко потекло што во основа значи камен карпа. Па сега се чувствувам поцврст и од карпа :(....

Кајги,

Само што се вратив од незаборавно патување, кратко, али убаво. Знаеш ти дека ме мрзи да зборувам, радо би покажувал слики така да, stay tuned.

Ќе почнеме од хотелот. Одлично место, вреди за сите пари.

04060f624fb011e28b9422000a1f8af5_7.jpg

Сончев ден во Малме, за чудо!

426d0e669dff11e2bb6b22000a9f3c09_7.jpg

и шопинг @ Emporia

9763081a7c2811e28f8322000a9f18ae_7.jpg

and shopping again

f054cf6c503111e2877122000a1fbc4f_7.jpg

и гужвава:D

15f23492535411e2aacd22000a1f932c_7.jpg

А јас мислев дека само во Скопје има..

dcfd1ba87abc11e2a52022000a1f9e5e_7.jpg

Enjoyed it.

:D

Се противам на вакви теми, кадешто се пишува на замислено другарче, кое не постои.

Ама морам...

Влезете во 2-ка, Сарај-Автокоманда линија. По Партизанска. Гледајте низ стакло. Ќе забележите дека нема среќни и насмеани лица. Тоа е големата слика. Тажната реалност.

Денес се ЗГАЗИВ од смеење на факс :D
Случајно се загледувам, некој напишал на ѕид INTER, и некоја легенда од правен доле му допишала PARTES хахахахахахах :D: D: D: D
Students of law will get this :D

Д.

Парламентарнава политика станува подосадна од кога и да е! Нешто како да не сме на иста бранова должина. " Да дејствуваш во момент на афект е исто како да влезеш во море за време на бура." А јас чуствувам бура во себе, иако навидум сум совршено спокојна. Имам далеку поубава замисла на работите.

Драга Кајгана

Прв пат пишувам тука, ама ми дојде некако да споделам со некого како се осеќам. А подобро од на милениче и на замислено другарче да им ги кажеш маките нема. Пошто немам милениче, еве сум тука... Немам многу години, пред 6 години завршив средно, ама не можам да се помирам со тоа дека животот лета со многу голема брзина. Се гледам себеси порано и сега, а и општо и сите околу мене. Ми недостига безгрижното трчање надвор се дур баба ти не дојде да те сподбере со лајнарка папуча да си дојдеш дома да јадеш и да спиеш, многуте игри што се играа на најголемата социјална мрежа во тоа време-надвор,зимско-рекреативната програма на мтв 1, првата симпатија, првиот бакнеж, првите искрени пријателства.. Сега се гледам себеси и не можам да се препознаам. Од тоа безгрижно весело дете што излезе? Роб на технологијата и денешницата. Каде ми се тие сонови, кога ќе пораснам ќе станам ова или она. Каде ми се тие пријатели? Времето не промени сите. Жал ми е за времето што помина, но повеќе ми е жал за идните генерации. Јас барем имам спомени....

Драга... одамна ги немав чуено тие зборови... Навистина ми требаше некој да ми го каже тоа и да ме потсети колку вредам. И да, убавината, пред се, доаѓа од внатре.
Ти благодарам што направи да се чувствувам подобро.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom