Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
мила....

....Колку убаво утринско кафе.
На здравје нека ми е.
Јас сама, на тераса, сонце ме пече. До мене кафето а во уста цигарето :vozbud:
Многу планови за денес, кои веке од следниов час ке почнат да се реализираат.
Туку вчера имав баш добро патување. Не очекував. Судбина!
Мила, стварно да се биде дел од овој свет, некогаш значи многу.
Животот понекогаш знае да биде убав.
Ауф многу сум расположена.
Сонцеееееее те сакам кога грееш! :pipi:

Денес ќе му се смеам на животот у фаца, ЗАШ МИ СЕ МОЖЕ БЕ!

те сакам драга...​

Драга ...

ако не умрам денес, ќе живеам 100 години.

Драгаа :)

Доброо утро или подобро кажано добар ден :) Колку е убаво чувството кога ќе се рабудиш наспано,после (во целлост гледано) убаво поминатата вечер.Сватив дека има денови кога едноставно е подобро само да се насмевнеш отколку да објаснуваш зошто си тажен :pipi: Имам желба денов да го поминам шетајќи по улиците и безгрижно да ги шуткам паднатите жолти лисја....Е таква желба си имам :) Aj кратка ќе бидам денеска, толку од мене Бај Бај ^.^

Драга
дури сабајлево ги почувствував последиците од ладното пиво и стоењето во студено ко луд :nesvest:
грлово тапан. не можам да зборнам ко што треба, а не пак да голтнам или да се напијам нешто.
замисли до сега немам внесено никаква течност во мене, ќе дехидрирам у п.м.
носот затнат, ќе го корнам уште малку.
инаку ќути денеска малку се стопли времево, гледам сонце изгреало, деца ми пискаат под пенџере, комшиите по 5ти или 6ти пат, не знам точно, прават ајвар......ѓоа пролет иде...убајни

ае ча-0:back:

На сонце жежи под сенка студи, бев купив и се вратив, и време за кафе мафе бафе нема. Убава прошетка супер време јас сум супер за другите не знам. Леееееееееееееееееееелеееееееееееее утре има да биде кал до колена и шира до рамена, кај зариба кршот да ти ебам пред ова еееееееееееееј има мадинава да ми се влечат по земја од вреќи влечкање, ама тоа е.
И Јелена Карлеуша пее специјално за вас:

Лудило компјутеров овде се избудали еднаш го дава на англиски текстот еднаш на македонски Драга Кајгана на англиски е Dear David.:pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:.
Е и ова ми го преведе на англиски, брат компјутеров за во канта сега кога ќе дојди ќе му кажам.
Insanity here :pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:.
Да му ја исклучам опцијата или да му ја оставам?
Утре ќе му кажам ај.

Ова повеќе пати ме умеше, но не се осмелив да го напишам да не испаднам тоталка, а можеби требаше. Но од синоќа до денес ко да добив знак да го напишам. Може да биде сфатено ко хипотеза само, и јас не сфаќам што некои велат Божјите патишта се чудни, но кога ќе почнат некои работи да се случуваат, човек едноставно ко да оди по нив. Нешто во врска со дали shadow really knows она што ние не го знаеме, а го чувствуваме и не збунува. Ух...

Somehow (there is no somehow), two of them became like one. The first one searching for the loved person, found another person who was the right person for the second one.

Ух... стварно е... но доволно е едно познанство да се провери тоа. Сепак не е ништо страшно, може да испадне само неубаво за авторот на ова, ама навикнат е ваљда... :)

Што би рекол Лук - Yeah, well, sometimes nothing can be a real cool hand.

Како и да е, ace of spades we need.

Добро утро Кајги...
Се наспав убаво, кафето така брзо го испив што посакувам уште едно :) а толку е ладно што сакам пак да се вратам во кревет и да лежам цел ден.
Еве Драга Кајги, има една понуда за одење во Словачка, за 6 или 12 месеци. Многу сакам да идам, ама тој факултет :( последна година ми е! И сега прашањето е дали да го оставам и да дипломирам покасно или да си останам тука?! А ми се иде многу!
:raz:

Имам нова лична карта. .
Ретардиран потпис и ултра збунета фаца. И очите ми се шашави. Едното е некако поголемо, носот како да не ми одговара со устата, а косата хаотична.
Не сум јас на сопствената лична карта.
Сакам кујнски теглички полни со семки и зачини. Можам цел ден да ги редам. Смирува.
Во вторник се вселувам во нов стан. Океј станченце.
Имам сменето "четрсосум" живелишта и ниедно не може да мириса на печени костени и омекнувач за алишта како дома.
Утре ќе се шишам. Хип и секси.
Ќе тркнам и до пазар. Да ја мириснам неделата одблизу, да направам две-три фотки и да си купам бамји.
Ветив и прошетка со дедо. Престана да постои пред 3 години.
Сите го одминуваат безгласно зашто не може да ги види. Лицемерни суштества.
Јас го сместив на хартија и помеѓу редови. Да живее засекогаш.
Сонував дека сум на Bhaktifest во Калифорнија. До година if luck is a lady.
Доста ми е од Скопје. Ми ги смрзнува стапалата дури и кога чекорам по жежок асфалт.
Киријата е голема, луѓето безлични и "нафурани" бе брат, звуците монотони, боите сиви, дупките на асфалт големи, семафорите не работат, автобусите смрдат, полицајците неписмени и никој не прави ред во банка или на студенстски, и после сите сме нервозни. Епа богухвала!
Среќа што имам добри слушалки и големи наочари. Гледаат шарено и шашаво.
Верче е во Бостон. Ќе и се скарам ако не ја видам наскоро.
Уствари и Бостон не е лош, ама ми фалат ангелите. И градот.
Ми се шутираат лисја. Со него. Да пиеме топло кафе со цимет по тротоари и да молчиме.
Одам до кај Ивана со портокалов шал и шарени големи обетки. Да залегнам во удобноста на спокојот.
It will take a while for you to find me...

Д.
пак јас....
мислам дека се разболувам. грлово скоро цел ден ме боли, прееска мислев дека ќе помине ама дури и носов ми се затна. мразам вакво време.
денов ми помина онака, мафтајќи се низ дома.
за вечерва уште не знам што ќе правам. неам идеја.
инаку од вторник сум 1 смена. како ли ќе станам?
nesumjas.gif

ајде ма, не сакам уште од сега да мислам за на школо.

ае ча-0 :back:

Ако не е едното, другото мора да е!!
Намерно организирам се на време и за шо?! Еве, сабота помина, утре пак ќе стане у 5 поручек, ја нема шанси да заспијам вечер.. И ете го понеделник! Ако не се јавев којзнае колку ќе си дремев со телефонот во рака, двоумејќи се. Стварно не сум против нишо, ама веќе пред 2 дена испланирав СЕ ..и сеа? Изглеа и воопшто не се сеќава дека зборуваше со мене денес. Барем нека не спие нареден пат кога разговараме. No mo phone calls !! Fа 2 days!!
Знаеш шо фалеше? Да отпатувал некаде за викендов, а да не знаев навреме. Е не знам шо ќе му се задесеше тогаш.
Нека не се лаже да ми се јави сеа дека се измениле плановите! Tолку сум накурчена, што и да ми се појави пред мене во моментов, ќе го испратам од каде што дошол.
Ај, шо зборам и ја.. никад не можам да му се налутам >.<
Ама ќе знаев бе, ќе си испланирав нешо друго. Ќе си напраев жур дома.. Водкава неотворена еате, пивово за џабе го купив, пињаколадата до пола.. Шо можам сеа? Ни да искочам, ни да седам дома. Чипсот и под ќебе.. ќе си рокам музика дур не ми викнат цајкани.
..
Покрај другото.. бев на шопинг (: И мислам дека ако имаше отворени продавници вечерва се ќе ми поминеше. Се полив со парфеми и сега стварно неам појма кој да си го купам. А да, проклетиот One million мириса исто како него!
Мајка ми ме предомислува за чизмите -.- Сам на шопинг = рај. Ма, битно си купив многу убави работи и бев буквално СЕГДЕ (:
А! Вчера си поминавме најубаво ! Ајде ако биде се во ред би требало утре да биде уште подобро. Nah wut I mean?
На факс почнав и со шпански. Се сум забораила од сериине шо знаев порано.
Е! Ете шо ќе праам. Ќе пишуам домашна ! -.- ya rite.
Ај пријатно пред да ме накурчиш и ти.

Добравечер.
На телефон е докторот.
Дали слушате Цити Радио?
...
Отидов на пазар! (Аууууууууу)
Си купив лубеница.

Ми фалат.
Легнувам помалку од 3 (1:54)

Последната недела се посматрам сам себе... и, гледам дека не ми се сите офци на број. Некако како да ми е сеедно што и да се случи, и посакувам да ми се случи нешто, ама знам дека и тоа ке го поминам како да ми е сеедно. И гледам луѓе на мои години + - 5-6 години онака се забавуваат, интересно им е. Гледам све нешто љубавни проблеми, грижа... се бакнуваат во образ, се поздравуваат со гушкање секој ден. Се прашувам дали се само преправаат дека се толку среќни или стварно се толку среќни? Што е тоа што треба да го имам за да бидам како нив? Што прават дома? Блиски се со родителите? Живеат во куќа, стан? Како им е средена собата? Амбициозни. Сите имаат план за иднината, и на сите ке им се отствари.
И кога идам у кафиќ, седам у ВеЦе мијам раце 2-3 пати, се гледам у огледало, правам фигури од хартија, гледам, пуштам вода од чешма да тече. Вода тече... ги местам правилно ракавите излегувам, после извесно време пак влегувам и пак го правам истото колку само нешто да правам.
И... нека се изгуби ова напишано што побрзо меѓу ијладниците други.

Драга

Знаеш колку ми е убав денов? Премногу. Сакам еден куп такви денови, кога се чувствуваш дека некаде, некому, некако... припаѓаш. Толку едноставно, а толку прекрасно.
Уште една желба да ми се оствари, би било совршено. Ама се во свое време.
И немаш појма колку една автобуска може да ја доживееш различно, во зависност од тоа кој стои до тебе.
Ми треба сон, изнемоштена сум а и полна со љубов.
мња

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom