Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
До сега не имав пишано на темата ама сега ај реков да не слушниш од други(душманите) јас ќе ти кажам дека цел месец има да се здрвам здраво :cug:

Драга,

ете прво на тебе ќе ти кажам, така си решив ти да ми знаеш.
Готово Кајгано моја, готово јас повеќе не ти верувам во љубов на дечко и девојка. Да знам дека јас ти беше најверно вљубената пред некоја година, до ова лето, ама не, таква љубов немало. Па тоа е само страст, желба да имаш некој покрај тебе, некој на кој се принавикнуваш, се приврзуваш и стануваш зависен од него. Лооол па тоа ти било.
Фала му на Бога, сега си знам.
нема бе нема да се заљубувам па да видам. Јас само ќе се принавикнувам покрај некого да живеам и ќе се принавикнувам да го прифаќам со сите негови маани и убави страни.

ете така, ај сеа ти остани ми заљубена....(не..не кажувам во кого си) а јас во потрага по некој друг, повеќе не по него!

Се најадов се напив и си ќарив календар му го зедов неговиот ќе си најди друг тој таму. Да бидам искрен пивото скопско беше мрчев малку во врска со тоа ама одма добив одговор да ќутам затоа што гостин сум и какво пиво ќе ми дадат такво ќе пијам, настана куршлуц околу даљинското тоа телевизорот позади мене беше а знаеш колку сакам некоја певаљка да ми се дери позади грб да не можи човек да се напие како што треба, па му го зедов на два пати се обиде да ми го земе ама јас рефлекс невиден имам и си го пикнав во џеб да не проба и трет пат.

Па дојде советодавно друштво на стари, мудри и загрижени роднини, па што сме мислеле како сме живееле не чинело, порано посиромашни биле ќе се напијале пееле играле, денеска ние одма кавга фаќаме и така...

Еве го календарот од ѕид му го зедов, ќе направиме трампа јас од кај чаушите ќе му дадам со шест лисја не со еден.....

Ама ја почнав вечерва

DSCN0864.jpg

Драгааааааааааааа,знам нову песму:vozbud:
Владеам со светот преку поле на бесконечна невероватност:vozbud:

Драга,

Замина уште еден роденден, и тоа во учење, што да правам кога секогаш ми е пред колоквиуми, ок уште оваа година е. Се надевам другата година ќе ми помине поубаво без учење :)

Јас да ти кажам дека сум многу....нервозна.
Не трпам лаги,некој ке лета во Вардар,и тоа во најскоро време.
Кретени шетаат низ земјава.
И јас ке вракам со ист начин.
Утре полагам два предмета,а јас не знам ништо.
Ке бидам срекна ако освојам бар еден е*ан поен.
Толку имаш од мене.
Гит.

Одам да се смеам ко ретардирана пошто ми е смешно...:pos:

Каква недела.
Читам Ив Енслер, чистам со нов џогер, слушам Dead Can Dance, Porcupine Tree, плачам на цртани филмови и ми олеснува на душата.
Се отворив ко автопат, што би рекле исклишеизирани поети на модерната музика...

Морам да кажам, дека кога доаѓа зима, генерално декември - јануари, си припомнувам на луѓето што веќе не се на овој свет. Ги отплакувам, блиски, подалечни, што ги знаев, или не ги знаев. И ме фаќа јадос ем радост, зошто ете, сум жива и среќна на мал милион философски начини и треба да го зграбам времево што, рака на срце одминува ко воз на Трансибирска.
Мошне инспиративно попладне, еден куп балони испоредени во кујна, сос од јагоди во сутлијашот, руска салата во две огромни вангли, тазе фарба на главата на мајка ми и психотичниот отровно зелен капут на сестра ми, домот ми го прават композиција за совршен спот во кој јас би пеела, можда.
Прееска, ме опфати таква желба, да седнам на пијано, во мал топол бар, да пеам, да пеам блуз, блуз блуз... До немајкаде. До вечност. А тој да гледа, и да не може да ми рече ништо. Зошто, колку што е маглата надвор густа, толку мене ми се бистри солзите.
Компаратистика ме удавила.
Ох, така јас. Секогаш, така.
Ореол од Хедонизам до 21ч. После тоа, миење заби и штракотење по тастатура. Сјајот не пробива секогаш, нели.
Медс, клинички жива, општествено, ќе се потврди тоа утре.

Драгаа ...

каков прекрасен ден, исполнет со многу многу љубов ... обожавам вакви денови.

Кајгаџиќе!:vozbud:...
Немаш појма колку ми годеше одењето в планина. Една тешка и непроодлива патека до врвот на Илинска ми даде време да размислам за одредени работи далеку од се, а самото достигнување на врвот неверојатен мир, копнеж по адреналин и позитивна енергија. Колку ли само ми требаше таквиот психички одмор ... едноставно го обожавам воздухот таму, земјата по која чекорам, секогаш го пронаоѓам она што ми треба, одговорот на секое прашање! ...
Ми годеја и долгите разговори со дедо, забеган како и секогаш.:)
Првата вечер останав сама во долниот спрат, сите легнаја да спиет порано. Седев покрај каминот абе ко на приказнине е баш таман ко за дедо мраз :). Немаше струја, само огнот ја осветлуваше собата ... мртва тишина, се слушаше само папотењето на огнот, а надвор глетката беше прекрасна, напред целиот имот станвеше се побел и побел, а ако малку ја исправиш главата и погледниш нагоре, вистинска бела планинска идила ... скоро совршено.:wub: ... Заспав толку длабоко шо топој неможеја да ме разбудет, а да ... вчерашниот сон беше најубото и најромантичното нешто шо мојт да се замислит. Дој доближи се да ти шепнам нешто! Некогаш се остварвит то шо го сонвам.:wink: ... Од ко се вратив бев пријатно изненадена од мал гест кој за мене имат голема вредност. И сменав мислење за некој работи, секако во позитивна смисла.:back:

ДџК

СНЕГ... официјално викендов ја почешав крастата. Шапка, малку ми беше... ми остана мисла за церипашино, мора да се оди барем уште еднаш сезонава, вака не го бива.
Ниже Поле, стандардно добро. Едноставно таму неможиш да си поминиш неубо. Додуша од камењата скиите не врват баш најдобро, ама ич не се замарам, посекако се стари, догодина ќе купам нови :) Полнење на батериите за викендов, максимално. И да, сега треба едно 40-50 цм нов снег, за да продолжиме со уживањето. Таман стариот го нагазивме максимално за подлога е идеален.

А да морам да се пофалам: Официјално еден провинцијалец помалку во нашата метропола. Животот е едно патување, а не минување од точка А до точка Б. Понекогаш човек ќе налета на свиоци, кривини, нерамен пат, кои помагаат да се запознаеме самите себе си. Не дека ми беше лошо во Скопје, баш супер си поминав, ама некои прилики едноставно се грабаат со двете раце и не се испуштаат. Којзнае, можеби патот пак ќе ме донесе во Скопје....

Периодот од Свети Никола 18.12 до Свети Јован 19.12, ми е секоја година мој период, од неколку причини.
Прво тоа е периодот на криворогастите, демек нели тогаш им е енергија на максимално ниво, а јас како припадник на тоа племе влечам полза.
Второ тоа е најклаберскиот период во годината, има Свети Јован, Свети Никола, Водици, Коледе, Бадник, Божиќ, Нова Година, Василица енд оф корс ласт бат нот лист, мојот роденден. Едноставно уживам во таа илузија човечка на Ајмо народе удри бригу на весеље, јади, пиј, мувоеби се и забављај се како утре да е смак света. Чудно е на пример зошто некој ''бош'' ден како на пример 19-ти Март не е така ама па и колективната свест на луѓето, зачинето со неработни денови, празници, Нова Година кај што нели вртиме нов лист, ќе си ги подобриме животите, ќе престанеме со цигарите и алкохолот, како и синдромот како први така други (кога може комшијата можам и јас) прави еуфорија низ градов. Кафаните полни, алкохол се точи на велико, скара на кило а и на тон, мезиња, ракии, клабинзи и ди џеи, свирки, концерти, (не)дозволени сексови. На младоста, убавината, некои локалитети (Лас Вегас, Амстердам, Ибица...) и Нова година се им се опростува и се е дозволено. И а заврши циркусот, а се тргнат дедомразовците од прозорите и ламбиџките од дворските грмушки и џбунови што треба да се метафора за елки, пак се си се враќа на старо, пак само курви и пијаници излегуваат во понеделник, пак сме Албанци и каури, комуњари и помаранџести, пак немаме дечковци и девојки, и ради тоа отвараме акаунт на кајгана како ласт резорт на надеж за после 12 месеци на темата љубовно резиме, сите да бидат скршени срца и наместо исексани пенисно-вагинално, хардкор изебани нерво(мозочно)-кардиално(срцевно).

Сега ќе се појават тие пост-емо хејтерски групи и теми на младата предпостадолесцентна групација негде од кај 18 до кај 21 година, кај што ќе коментираат е што кур со нова година, секоја година исто дежаву, нема ништо посебно итн. Луѓе мои избегавајте такви појави. Милион евра во двор да им паднат ќе почнат со жалење, леле зошто баш сега ми паднаа, па што да им правам, па што ако ми ги украдат итн... Не ви треба таква енергија. Едноставно многу ми се патетични таквите антисоцијални (најчесто по своја вина) мрчковци кои се тресат до јаја и јајници кога ќе одат во кафиќ, па се не им чини на нив, само интернетот, ајподот и иксбоксот ги бива. Да драги мои ако приметите истата групација и ергела, истите луѓе да не ги именувам по никови, истите коментари ги даваат секоја година овој период. И најхумористичниот дел е тенденцијата со оштар сарказам сакаат паметни да се прават и зрели. Ама па ако симпатични ми се од друга страна тие мои мили Покемонци ем вљубени во Пабло и Марица бунтовници. И тоа е дел од образованието, она нешколското, за кое не се добива оценка.

А јас, јас си го уживам периодов. Секој ден со луѓе, на различни места, смеи, шали, проводи, умерено алкохолно до значително никотински и со обилни врнежи од ноќен живот. Па кога можат да си ја турат илузијата во глава и од неа да направат може вештачка ама сепак реалност периодов, зошто па јас како релист да не го искористам тој масовен хедонистички гратис-влез.
Си се спремам за Аца Лукас. Таму уствари ќе ја прославам Нова Година, 31ви ќе ми биде чиста формалност. Па зарем може некој да ми направи подобра атмосфера за Нова Година отколку Аца 3 дена претходно. А сите тие што се прават културни а уствари се циркузанти од фрик-шоуата во чаршија (Дамар, Мамар итн..), или скришно ќе дојдат а се прават, како и сите оние што не знаат што значи зборот-ќејф, мерак, еснафство и боемство топло им препорачувам од Хендл до Арнолд Шенберг, преку Дјук Елингтон, Чарли Паркер и Орнет Колмен, па се до Кравтверк и Романскиот неолајтелектроник саунд, get a life.

Стварно излезете надвор. Доста го тупите со во врска со љубовта, доста со банални љубовни проблеми (добро бе вие имате во живо другари со кои си правите муабет), во тие ваши патетики кои траат со месеци, во тие ваши фрик идеи како они гиковите од америчките филмови, да го пуштиш по леб нема да знае да се снајде. Излезете надвор и надминете си ги фобиите и траумите, јавете се на другари, стекнете нови, плеснете нешто за задник мајко му стара, за ваше ментално здравје фор фак сејк.

Карпе периодем, и како шо би рекол овој гејов (ама заразно му е песнулево од Златно Славејче)

[video=dailymotion;x2ps08]http://www.dailymotion.com/video/x2ps08_mika-relax-take-it-easy_music[/video]

Драга...викендов сум се начукал ко ВОЛ...од слава на слава,од име на име..едноставно прекрасно..неделата спиев преку целиот ден и тоа беше резултат да си легнам ноќеска у 7 сабајле и да станам у 12..секако за нашколо, баш ме израдуваа дека поради тоа што ќе имаме вечер училишна забава часевите ќе бидат скратени.(нема да идам на забава али и јас ќарам)..се надевам во овие 4 саати што ќе ги поминам у школо нема да ме изнервира некој, пошо коа не сум спан лесно избувнувам...аха да и уште нешто, речи и на женсками да не ми префрла веќе и да не ме обвинуе за разно разни глупости оти че го пукам..:pistoldz:
..

Ја заборавив комбухата подолго време и вчера појачана доза од чајов исто и денеска, колку е кисел и колку е гнасен не се пие. Е сега зошто го пијам па кога станав сабајле куров до папок каква вијагра какви глупости лае Шарко :pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:, сето природно :pos::pos::pos::pos::pos:. А и многу јако чувството од него е природен афродизијак е, чувството на исчистеност освеженост јапонските самураи го користеле и за дезинфекција на раните нивни после битка...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom