Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Драга Кајга,

го мразам системот на државава, ја мразам администрацијва на државава, го мразам секој што ќе каже дека е супер во државава, ги мразам сите што се слепи со паметот денес!

Драга ќе одморам малку од тебе
Ќе се вратам на старата зависност.. навика.. сеедно
Со среќа!

Се глеаме понатака.

Гудбај. :back:

Можи досаден веќе ти станвам,ама уште денес ти ветувам и пауза после...

Викендов забележав некаква промена кај мене,во моите размислувања,моите однесувања....не е ни на позитивно ни негативно, само е онака промена која што ме исполнува, но до кога ќе видиме, важно деновиве ми е убаво, што е реткост и имам претчуство дека нешто добро ќе се случи... Учењето пак го запоставувам, но ветувам од утре ќе биде поинаку, зошто ја добивам пак назад таа сила и доволна ми беше таа инекција што ја примив денес, стимул доволен за напредок и поправка...Чудно како преку ноќ го сменуваме нашето видување на светот, на она што влијае лошо врз нас и веќе не не интересира (кој кур кога неможиш да убедиш некои луѓе да се исчистат, моето го завршив па сега не се замарам..) Секој бед е подобар, иако ги има уште оние од кој се криеш, а и вака ми е подобро кога за мене си го правам, мене ми е подобро...Хех, дури и мисли за на факултет ми идат, а имам време за да одлучам...Сакам ноќва да трае вечно, само заради стравот дека сето ова ќе исчезни па пак назад каде што најмногу мразам..

Yours sincerely В.П.

Драга Кајгана

и ти викам јас така одам да земам личната карта на дедо ми, кога тој на шалтер, што е ставен таму зошто треба да има толку-и-толку Албанци, Роми и Турци во државна администрација ми вика не може. И јас, со цел памет го условувам човекот со господине, и ја продолжувам безвредната реченица, можев и да го скршам стаклото што не делеше и исто ќе беше. Секогаш кога се карам го правам тоа несвесно, ги викам луѓето со цело име или со презиме, или во случајот со господине, валда потсвесно за да се одалечам од нив на лично ниво.
Интересното беше со тоа колку задоволен беше бедников со тоа. Кој знае од кога никој не го нарекол така. Се приметува тоа, кога даваш комплимент и на некој му се шират зениците, устата му останува за кратко отворена, човекот е збунет, сега што да прави? Поинтересно беше колку други бедници беа околу мене. 40 годишен маж кој се испружува на скалите ко што лежи дома, толпа луѓе кои не можат да сфатат дека кога ќе им ги покажат имињата на екранот треба да влезат, луѓе кои се погласни од тој на шалтер кога прават муабет, секси тип на првиот шалтер кој поим нема од работата... Колку е ова руски роман, сокак во средновековна Европа, и колку јас се гадам од сето тоа, и што сум дел од тој народ.
Зарем навистина сме поделени на демек богати напувани снобови, проста смрдлива раја, и паметни кои избегале некаде каде повеќе ги ценат?

Драга

Као демек имав мал миљон мисли и како шо се обидувам да ги запишам, ми бегаат... Не знам кај одат, али прилично сум сигурна дека ќе ми се вратат назад коа ќе си легнам да спијам и пак нема да заспијам до 100!
Сакам апче за фаќање на мисли. Да ми се измисли!

Драга Кајга,

го мразам системот на државава, ја мразам администрацијва на државава, го мразам секој што ќе каже дека е супер во државава, ги мразам сите што се слепи со паметот денес!

Значи го мразиш Цитро :))

Патем Драга јас незнам што повеќе да мразам...Кога си од едната страна и чекаш плата било дефинитивно подобро,сега ги разбирам моите бивши надредени зошто биле фрикови.Ми треба одмор,дефинитивно.

Толку од снегот :(
Хај ма драга!
Многу е досадно да знаеш.
Надвор е студ.
Главата ми премрзна ко во замрзнувач да ја имам ставано.
Нетот ми е шит.
Фала чао Пријатно.
Гушки бацки.

ДџК

Поминував минути, часови, денови, недели и месеци на анализирање на ситуацијата. Се обидував да ги составам делчињата од сложувалката со оправдувањето што би било кога би било... и одлуката е донесена. Данкешен за сите што се обидоа да се стават во моја кожа и да ми помогнат со некој совет, иако можеби и нема да го прочитаат ова :) Нова страница, нов почеток. Како и да е останувам само актер во театарот на животот, кој ми донесе нова сцена за старата представа која продолжува....

Драга,ми се игра ЊоЊ :/
Година дена не сум пипнал...дота ќе си играм,пак.
И онака неам друга работа.
А да учам.
Џабе.
Бесполезник тежок сум.
Почнувам да сфаќам оти жените не ме сакаат :vozbud:

поздрав до тебе драга кајгано, и до некои добри луѓе, па и до некои стаорци и крави.

Драга

Замисли да глеаш филм, стар 50 години, да трае 205 минути, да е црно бел и на сета мука руски...
Зашо? Зашо професорот ја сака Русија....
Meanwhile in Russia
Виктор утре ќе ме заколи малце, али шо има везе...
Пак ќе му бидам омилена и ќе се чуди зашо сум толку тивка :)
Нова година се ближи, накитена е елката, сеа чекам стан под неа :pos: Умна бев цела година па :pipi: Уште 15 дена инаку, :денса:
Инаку да, некои луѓе не ми праат муабет, и таман помислив да се потресам.... :)
Уште да не сонував глупости и топ4е ќе бев :)
Ама да. Преубаво ми е некако, денот ми почна ужасно, ми заврши волшебно. Едукацијата е убава ствар коа ќе видиш :) Љубовта уште поубава. Лето ми е некако.
А јас сум уморна sh' w sh :pos: :pos:
бац.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom