Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Пред година и нешто памтам, членот GodHateUsAll ja постира сликава дали тука дали во врска со љубовта небитно. Си ја букмаркирав.
Ме снајде и мене оваа појава.
И сеа шо?

578716_568694163157557_1328473389_n.jpg

Драга,
ај не ме смарај, сакам да гледам реприза на седница на влада!

Фала!

Драга,

Уште утре до 12 и почнува одморот. Се разбира и празниците, иако не се мои, сепак најубав период од годината е дефинитивно. Сите се со кеси од шопинг, на плоштад личи како дел од бајка, грееното вино им е благо и мава во глава после втората чаша, кафаните се полни до даска ред се чека, живи свирки има на секое ќоше, се чувствува празнична атмосфера. Додуша Нова година не ја слават, али Божиќ треба да се истера со ред. Али затоа јас ја славам и Нова и наш Божиќ и даш шта даш само да се слободни денови.

Епа може да се почне со славјето за крајот на оваа убава година. Се надевам следната ќе биде уште подобра. Мора да биде!

Драга,

уште утре и колоквиумската недела за мене завршува, после следува getting drunk every day.

Ја обожавам проѕирноста на луѓето, по нив и целофанот е измислен. Штета што мислат дека се фактор на изненадување. :свиркам:

Инаку, многу е лошо да спремаш пакетчиња и да те надгледуваат дали ставаш се во ќесите. :place:

Се е пропаганда Кајги...И ова со маглава е чиста пропаганда само кој да види кога ништо не се гледа...
Сеа за една недела или максимум две, маглата ќе ја снема ама не само маглата, туку и спомениците ќе ги снема, демек ги украл некој и пак парите ќе си ги пикнат во џеб...Ах, после Коперфилд бил голем магионичар, пффф. :rolleyes:

Бев кај уметницата да пиеме салеп и да се грееме на ќумбе на дрва. Обожавам кога пуцка дрвото, кој шмек е тоа. Со неа док седи човек времето како да стои. Раскажува приказни и патешествија од посетите на метрополите. Ми вика: Знаеш дека само овде се смееме. Е да бе, како да не, што на другиве демек им се плаче и одговарам. Не бе, ние се смееме зошто отрпевме на се, само тоа ни остана. И во право е.
Него на маглава надвор и фали пајтон, негово тропање по старата коцка на плоштадот и човек во црн капут со шешир како се губи некаде низ Камениот мост. Језиво е.

Сите Македонци се лупаат у грудима дека се големи православци, а на ниту еден ваерлесот не му е отклучен. ПА ЗАРЕМ НЕ Е ХРИСТИЈАНСКИ ДА СЕ ДЕЛИ, СТОКО БЕЗБОЖНА!?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom