Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Kajgano, vo Viena sum periodov i sfativ deka mnogu prost narod ti bile ova Avstrijcive. Fintata e sto ima isto sneg, pomalce otkaj nas de ama navrnalo verojatno pred nekolku dena i ne samo sto se iscisteni i najmalite pateki od gradot, tuku i zamisli, gradonacalnikot nivni na Twitter ne se fali deka go cistele snegot 15 saata otkako pocnal da paga :vozbud: Kreteni u pm, znaev deka ova EU e zbirstina na mungosi so IQ 23,5.

К.

Секогаш кога врне снег ми текнува на Frozen. А секогаш кога ми текнувана Frozen ми текнува и на ова дете што преубаво ја изведува и доловува песната :)

16058235.jpg

Јас денеска во секој бутик што влеговме да земе фармерки госпоѓата, немало избор, ако немаше преку 50 различни модели јас го редам на трупче и сссп, да го немат.

Драга Кајгана,
тоа што се случува во МОБ е нешто кое не се опишува. Во сиот пустош во земјава и политички терор кој го трпиме секојдневно, настаните во МОБ се нешто најквалитетно што ни се има случено.
Секоја чест, уште еднаш, растурање :cuc::cuc::cuc::cuc::cuc:

Читаш “Македонски телеком со идејно решение против загадувањето“ и си викаш еј конечно на некоја мк компанија да и текне да инвестира нешто (пошумување, модерни прочистувачи на воздухот и сл да се намали загадувањето). И ја отвараш статијата и гледаш дека уствари само апликација ќе имале што ќе кажува колку е загадено :facepalm:

Ептен „многу“ ќе помогне ваквата апликација на просечниот Македонец кога ќе знае дека загадувањето е неколку-кратно поголемо од дозволените граници

Драга, денес ми се пие пивце.
И ми се игра во снег. И ми се јаде лажен цепелин по пола со него. Вчера кога си легнавме сфатив колку го љубам и колку ми е мака дека сме краткотрајни на овој свет.
Завршив неколку важни работи вчера и утрово се чувствувам раат. Немирот дека „мора да се среди се'' е само лажен притисок, но ете си работи.
Си направив хранливо смути и средувам некои документи. Се видов и со издавачот и дефинитивно ќе бидне и сликовницата за деца! Се радувам што ќе му оставам на ова идно дете убав збор. И многу неодговорливи прашања. И многу желби за храброст и сила. За... Да остави белег. Можеби многу барам. Можеби ќе биде просечно тупалче што нема да сака да ми ги јаде домашните манџи.

Во ниедно време вчера некој ѓаол ме натера да праам палачинки, амерички. Сосе сос од јавор, сосе све. Исходот беше овој:
untitled-png.383402

Си ја пуштив Каролина со нејзиниот најемотивен настап - песната на Верица „Празно е без оваа љубов“ на концертот на Дуке, кога бев бесна и тажна истовремено оти не сме заедно.
А еве години подоцна, седам во негова горна пижама, пијам кафе што тој ми го направи и чекаме бебе.

Животиште.

М.

Толку ми омрзна Хавана песната овој период и толку ми е дојдено преку к.р од истата што го изгубив сиот респект спрема Кастро, револуцијата, Че гевара, Латинска Америка, Хуго Чавез, Hasta la revolucion sempre, цела Куба и латинска америка на куп ...згора на се, мислам дека нема пак да отидам у Хавана клубот ever again, колку год добри парчиња да идат таму.

Фејсбукот е добра работа кога некој постира за инает и со цел да те изнервери, кога ке дојде карма можеш со истот пост да го утепаш еее послатко од тоа има ли... иначе штотуку ми се случи тоа и сега ке си правам мезе за прослава... другата страна сигурно е на диазепам

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom