Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Драга Кајгана ми се оди во една соседна земја две години, ама немам пари, ваљда догодина на пролет ке одам, здравје Боже

Веќе две години по завршување на факултетот (баш на денешен датум да го ебам) не можам да најдам работа, бидејќи ми треба партиска врска, а за партиите ме боли ноктот на малиот прст

Да, и сезоната на последно пласираниот тим во Серија А му е подобра од мојот живот

На една статија на еден американски медиум има сериозно обилна дискусија со неколку илјади коментари за тоа дали мажите треба да ја спуштат даската на шолјата кога ќе завршат со мочање, затоа шо жените имаат еднакви права со нив, и не треба да бидат понижувани на овој начин.

Од една страна ги мразам у коските америте со нивните пиздарии и пропагандни глупости шо пробуваат да му ги продадат на нивниот народ и на цел свет, од друга страна им се восхитувам на леснотијата и контролата со која тоа го прават и како им успева.
Геј права, black lives matter, женски права, права за емигранти, Трамп гради ѕид ајде сите да пиздиме ... апсолутно успешна диверзија од вистинските проблеми како на пример шо скоро 30 % од нацијата им нема здравствено осигурување. Не дека и кај нас не е слично, али барем кај нас сите урлат за пари и лични интереси како вработување, овие на цело се однесени и стварно веруваат во тоа шо им го кажуваат. :pos:

@bucio Утакмицата од Бергамо ја преместија во Торино, али на олимпискиот "Гранде Торино" стадион, не на Јувентус Арената...

Пу бре да ви ебам неспособните, ФФМ МАФИЈА!!!

Драга...вчера додека слушав песни на youtube во предлози имаше една непозната - Amado mio од Pink Martini и Storm Large. Можеби некогаш и да сум ја слушнала, било таа верзија или оригиналот, но не се сеќавам.А ми се допадна многу бидејќи во предлози нели се појавуваат слични песни на оние што веќе ги слушаш.
Е сега ова е интересното...Не знам зошто, но додека ја слушав се сетив на филмот Splendor in the grass, т.е. не можев да се сетам на името на филмот, знаев дека почнуваше со буквата с нешто, но никако не ми доаѓаше на ум точно името на филмот. А сакав само таа последната сцена од филмот да си ја пуштам бидејќи го имам гледано одамна и таа сцена знам дека ми остави голем впечаток.Пробував да се сетам и да го најдам името на филмот пробувајќи неколку букви иако само за првата бев сигурна, кога наеднаш под таа песна што веќе ја слушав ја загледав песната Splendor in the grass исто од Pink Martini и Storm Large.Не можев да поверувам! Тоа беше името на филмот на кое не можев да се сетам. Имало и песна со тоа име! И тоа преубава, си ја пуштив едно минимум десет пати пред да заспијам.
Кога ќе помислам уште колку песни сигурно има така што сеуште не ги знам, а се совршени...

I koga cuvstvata ke te navjasaat ke potones vo ubavinata na nostalgijata, ne deka e ubava, tuku deka znaes nekogas si ziveel, no ne, mene ne mi trebas ti vozduhu moj najkisloroden, vo gradive moi zaroben, ne bi mozel da te zadrzam, nitu bi mozel da te izdrzam, ke me ubies pretvorajki se vo jaglerod, samo ako te pustam ke ziveam, mislam...ke umram, ali ke postojam, ke disam, mislam se kazav vo edna recenica, iskazuvajki sfativ deka ustvari povekje se zbuniv, trgnav na edno mesto I zborovite me odvedoa drugade (akterot umira na krajot od scenata I odi pozadi zavesite).
-Bravo, mnogu dobro odigrano, vistinski umetnik, odigrano kako da ne bese pretstava, sekoja cest.
-Blagodarime, se potrudivme I prosepotuva, zaslugite ke bea moi da bese pretstava, ne izglumev, toa bev jas, ne znam da glumam samo zivotot me odnese na site pretstavi koi vekje ednas sum gi izigral (Ja brise sminkata I se vrakja vo realnosta, onamu kade sto pripagja ili mozebi stotuku izbega od tamu?!)

Konec

Дк

Тој момент кога газдата ти се прави удрен и не ти се јавува на телефон цела недела за да појдете и раскинете договорот за работа,дури денес ти вика па не бев слободен и ајде денес на нотар и уште ти се заканува со тројца адвокати дека откажувал демек состаноци,а јас фино лепо не можам денес и јас да дојдам,од понеделник газда,сепак би имал време така,ајде срцка си ,бате .... :D. Бега цела недела,го нема,му досаѓам преку трети лица дај да си одам од фирма ,денеска ми ѕвони,му викам не можам,уште со висок тон,демек несериозност од мојастрана страна,а ти еј,по кафичи цел ден ждери .....

ДК,

https://kajgana.com/nasa-so-oficijalno-soopshtenie-za-krajot-na-svetot

НАСА со официјално соопштение за крајот на светот.
НАСА со официјално соопштение за „крајот“ на светот.

П.С Тоа е кога не внимаваш на час по македонски.

#grammar#nazi

Модерниов свет живее у библиско време,каде да си у некој бед и тажен не е океј а да сакаш да си смениш пол + сите можни настрани девијации се донекаде ок,можеби Содома и Гомора пред илјадници години беа напред.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom