Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Значи со секое доаѓање во Скопје, градов го затекнувам во се поочајна состојба.
Ѓубре, смрди, контејнери преполни, некултура, дијалекти, чудни фаци… Зошто бе вака? :(
Скопјенце, љубов си ми, ама копита те газат :(

Бем ти живот, викенд, оздравев слава богу, наместо да лежам и да гледам трки и фудбал, јас преведувам Упатство за користење на софтвер, пошто маЌедонските институции договорите ги пишуваат на англиски, ама упатства на англиски не разбираат :mad: Ете затоа децата си бегаат, не сакаат секоја неписмена будала да те трти за сина пара!

Се приближувам до моите соништа затоа што ноќите во Белград не ми бегаат.

Се чувствував толку живо и исполнето во тој град, видов сè што некогаш сум посакал таму. Клубовите, ноќните градски погледи, луѓето, енергијата, богатството. Никогаш не сум се чувствувал поживо никаде на друго место. Белград ја има таа искра, атмосферата на ноќите во Мајами, високите згради што светат под небото, ритамот на животот што едноставно се чувствува како што треба. Модерен е, но традиционален, таа совршена мешавина од Западна Европа и Балканот. Знам дека наскоро ќе живеам таму. Не е прашање дали, туку само кога.

Ниту еден друг град не ме привлече на ист начин. Сум бил во Солун, во Цирих, во Виена... но ниту еден од нив не ме погоди исто. Виена и Цирих можеби се убави, но не се чувствувам како да припаѓам таму. Белград, сепак ја чувствувам неговата привлечност како веќе да ме вика.

Сè уште се сеќавам кога сè започна, кога работев сам во таа куќа во селото затоа што домот беше премногу хаотичен. Но сега, кога се осврнувам наназад, си мислам дека таму започна сè. Тоа беше моментот кога сè почна да се менува. Не ми е судено да останам тука. Создаден сум за повеќе. За нешто поголемо.

Може да не се надоврзувате? Ве молам.
Значи две работи:
-не се надоврзувајте
-не цитирајте.
Две работи буквално за темава.
Сфаќам дека може сакате за Белград да си поприкажете. Ама треба да се придржуваме до правилата.
Има теми за шетање, продолжете ја дискусијата таму.

@Византиецот те бришеле вчера, избришав и јас сега. Надоврзување не е дозволено. И не ги провоцирај со слики.

Драга,

Те прегореа од пост-изборен сеир :(

Па ги интересира ли нешто друго луѓево освен избори?

Бек онлајн, може да продолжите! :)

Кајганче, ме потресе.
Не се давај.

Ајде сеа прстите ахахахах. Брзи прсти.

ПС.

За чудо, го собраа ѓубрево пред зграда, кој, како, не знам. Редно беше.
Сабајле си копаше на умрено.

Ко че почни гајдата осејчам по вени, ме фајча некој бес.

Инаку да, ако је то љубав, волечу те ја још више ;)

Како ми се иде кај Перо на котлети, мускулче и ладен шприцер. Па до БГ еден продужен викенд да си ги видам Графичар, Бела Река, Дурмитор, БСК у Борча. Па у фебруар на салаш да одам на свињокољ на чварци па да продужам на маџарско-словачки вашар во Војводина на крвавици, кобасици, кнедли. Ох бе животе крвна слико од Адриа Лаб.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom