Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Згрозена сум од видеото во кое еден нечовек крвнички го удира кучето. Срцето ми се скрши на сто парчиња, се изнаплакав како мало дете и не можам никако да се смирам. Жално, многу жално. Дефинитивно злобата им ја одзела целата човечност на некои луѓе. :place:

Драга,

Скоро дојде една колешка Јапонка што ми прави мерак. Убаво ни оди муабетот, се зезаме, ја задевам, а она се подљутува, па се смее со скоро затворени очиња, па ми враќа со шалите, нема љутиш. Пред некој ден една Филипинка од страна не гледа и вели, баш си личите заедно и Јапонкава ни три-ни пет и рече ко брат и сестра. Ме закопа, ти ебам среќата. :D

Туку тешки се деновиве, што од жега, што од досада. Капнати од стоење дремеме ко мисири, нема бог знае што работа периодов, гладни после бог знае кој пат јадење ориз и копани и ноќва ми приоѓа еден пар новосаѓани што одамна се преселиле у Шпанија. Само да те поздравиме ми викаат на српски. Направивме два реда муабет и одма ми ја разубавија вечерта. Друг народ се Србиве и Босанците, потопол народ од нашиве. Лани едни Босанци и бакшиш ми оставија и контакт да ги барам ко ќе одам во Сараево. Друг народ, друга земја, али поблиски од род родени ми беа у тој период. А нашиве буџи се да ги избегнуваш.

Лани имавме едни центарци и прво нешто што ми рекоа беше на ќерка им не и' го важеле германскиот у Обединети нации, па морала шпански да учи. Извинете господо, нисам вас препознао. Место да те прашаат у туѓина, 10.000 километри од Македонија што си, како си, чиј си, они се испофалија за ќерка им у ОН, мамицата им ја ебам џаболебарска.

И така секој ден е приказна сама по себе. Кога у лер, кога у петта брзина, али туркам некако. Бројам денови... денови ли се денови, печалбарски маки големи...

Кога ќе се упокојам ако не ја добијам силата на огнениот меч, си наебал. Ќе те бркам во вечноста и вратите што ќе ги затвориш ќе ги отворам со еден допир, бидејќи ти ми дозволи. Дарот твој е и клетва, да знаеш.

20 февруари 2012 еден Ебиветер на форумов ми прати песна од еден бенд.

Многу убаво се сеќавам на тој момент; каде седев кога прв пат ја ислушав песната, на каков начин бев цела стопена... И колку и да звучи клише, тогаш започна една огромна и многу важна промена за мене. Ми се смени цел мој стил на музика, цел мој однос со музика.
Многу се навлеков на пост-рок и иако се испозаљубив во други бендови, а подоцна и во други стилови на музика, Maybeshewill имаа посебно место во моето срце. Неколку години подоцна најавија дека нема да настапуваат т.е. нема да творат повеќе - многу е веројатно дека сум плачнала кога ја прочитав таа вест.
Сакам да слушам нови креации. Сакам кога сведочам на каков начин и во која насока се менуваат бендови кои ги слушам. Сакам кога следниот албум на кој било изведувач е различен од претходниот, дури и да не ми се допаѓа новиот стил. The only constant is change и сакам кога сведочам промени кај луѓе што креираат.
Кај Maybeshewill немаше веќе нови креации.

Имав среќа да се преселам во држава чија локација е бонбона за концерти и фестивали и бев благословена да слушнам и видам мои омилени изведувачи во живо. И после секој концерт си имав листа со изведувачи кои ми преостанале за да ги чујам во живо. На истата беше бенд кој не настапува повеќе.

По неколку години пауза Maybeshewill најавија тек-тук по некој настап на различни фестивали. Опа, будење. Подоцна извадија и нов, преубав албум. Ново творештво. Нова моја љубов.
Годинава најавија европска турнеја. Во првата милисекунда откако го прочитав тоа купив карта. Тоа беше второ купување карта проследено со плачење од среќа; првото беше за Florence + The Machine.

Сѐ уште ми е неверојатно дека хедбенгаа пред мене, дека ги слушнав во живо, дека после концерт пиев пиво со нив, им го изнакажав сѐ ова што го пишав тука, од Windfucker на таму еден форум Кајгана во Македонија до моето плачење кога најавија Европска турнеја. Која чест една мала јас да делам време и простор и зборови и постоење со за мене преголемите Maybeshewill.

Attachments

• 1732263931091.png
    1732263931091.png
    5,6 KB · Прегледи: 30
По Maybeshewill ќе го памтам денот кога го слушав Fair Youth во ЈСП на пат за полагање на колоквиум по Калкулус.
Фала на Deezer за топлата препорака, ми го релаксира мозокот пред полагање на еден од потешките предмети :D

Ке се сфичнеме,сфичнете ги смените,еј ја се сфичнаф со Милена,еј сакаш да се сфичнеме утре...

Да ви се испонасфичну у помодарски речник.
Кажи фино лепо да се сменимо.

Драг @мкд владе, знам дека навечер не спиеш од секирации, па сакам да ти кажам да не ми се секираш, сеуште сум безбедна и после седмата вулканска ерупција годинава. :*

Доаѓа периодот во годината кога на сите што не можам/не сакам очи да им гледам ќе им кажувам “ај после празниците” и “да ми пројде завршната само па после”. До 31.03 сум раат.

Ги гледам девојчињава на интернет ставаат хајлајтер на носот, со цел памет фатив ставив и јас. Кога се видов на дневна светлина веќе беше доцна.
Цел ден се шетам како Рудолф!

Драга, има посебен круг во пеколот за луѓе кои требало да ти бидат најголемата потпора и поддршка во живот, а на дело, баш во тие моменти се тргаат од тебе, па и те шутираат дур си паднат на земја и бараш помош.

Се надевам се оди по заслуга, а и да не оди, избришани се од лицето на земјата за мене.

Нека овој последен мој пост на форум биде со посвета до нив, фала за сите срања што ми ги приредивте во живот, колку и да пробам да најдам разум во мене и да простам пошто е човечки, срцево мое ќе ве колне и од гроб.

Драга, вчера цел ден го поминав со другарки од тинејџерски денови, со кои заради сплет на околности и не се дружев баш толку многу, па после и далечината и туѓината си го направи своето. Без разлика на тоа, муабетот си течеше беспрекорно и буквално се чувствував како да сме продолжиле таму каде што застанавме. Се беше скроз природно, и многу носталгично и емотивно беше потсетувањето на старите добри времиња. Заглавивме до пет сабајле со длабоки дискусии за животот, работата и се измеѓу. После сето ова време, тоа ми беше баш потсетник за тоа колку се важни овие пријателства, колку ми недостасувале и колку поинаков би ми бил текот на животот ако сум направела некои други избори во животов.

Драа

А ја па ичера пи Смут наместо обично,фтор пут у живот(прф пут кд искочи тамо негде пред 5-6 године) и тој на најлеукемичну утакмицу што сам гу гледаја, Милан Јуве.

Атмосфера ми беше дигни ме пао сам што би кажаја Сусаро.Среќа син ми ме изненадуеше на моменти сс по некоју фигуру што ги праи од магнетни коцке.

Аривидерчи ворева Скопско Смут.
Не ми треа цедевита од хмељ,пиво ми треба.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom