Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Колку одговараат ракчиња со кисели краставички проследени со ред чоколада после кои следи цела рака чили чипс зависи од тоа ДАЛИ ОСОБАТА Е ВО ПМС. Тогаш се оди.

Оке, татко ми е во резервен состав на ебр. Беше и 2001 во војната. Пред 15 минути дојдоја од полиција и го регрутираја. Пошо дома чуваше све и ак47 и пиштол и униформа само се облече и замина. Се спремат нешто јако драга да знајш. Господ нека ни е на помош.

Драга Кајгана
Денес се убедив дека комуникацијата е најважна работа во секоја врска дали љубовна, пријателска или бизнис на човекот. Се почнува и завршува со неа. И дека за да фатиш ново јаже и да се качуваш по планината нагоре, треба да го пуштиш од рака тоа што ти ја стегало раката толку долго време а не ти помогнало по патот нагоре. Се читаме во подобри времиња, сега ми треба едно кафе, една кутија цигари, и за крај една флаша виски за од тераса да уживам во погледот и да бегам од реалноста. Поздрав.

Драга Кајгана,
Едно од поубавите чувства е кога ќе ти стигне платата и тоа цела. Само би било уште поубаво ако и целата ти останува за да си ја потрошиш за свои уживања:vrtioci:

Што знам, неверојатно беше и за Трамп дека би победил, Брегзит исто така. Сега и ова за можна војна во Македонија. Не е за потценување глупавоста на народот.

Драга Кајгана форум.
Да ти јебем ОГЛАСИ !!!! милион нотификации само за огласи... ОГЛАС... НОВ ОГЛАСИ... 5 Нови нотификациии.... ОГЛАСИ!!!! .....
Иди у КУРАЦ!!!!!! :uzi:

^ Ако ви сметаат огласите инсталирајте си ја stylebot екстензијата, Open stylebot --> Edit css --> впишете: li.navTab.showcase {display: none;} --> Save и завршена работа. :X3:

Јас драга едно време се замарав да те гледам со темен скин како што бев навикната, те менував си играв играчки, за на крај да сфатам дека плава си ми најтаман. :ROFLMAO: Неечу помаранџа, неечу црно, шта чу када волим плавоо.
d247a3ea70b25c3e8f3dfe61b893a3a7a6594d3e
:ROFLMAO:

Иначе ја во автобус дур се симнував од двокатен малку се слупав лево-десно, ама ништо страшно, брзо возеше шоферот. :P И нога си свиткав на сред тротоар, ништо бе. :D И глава си ѕвекнав од креветот, ништо не и' е. :D И нога си акнав од масата, а бе живи и здрави да сме сега, ееее па и ти па. :D Една модрица, две - три, пет-шестнаесет проблем ли се? :X3: А да... и мааалкуцка се изгорев од рерната ама брз рефлекс финге-финге и се тргнав. :ROFLMAO:

И знаеш колку е зафркнато да направиш јадење готово и таман да му ја исцедиш водата, да ти летне тенџерето и да ти се шпласне цело јадење во лабаво? Ама двапати во еден ден? :D Фино е бе онака, ќе си зачистиш после, па по третпат ќе си направиш јадење. :D Само за бељи сум била родена, како да не бе. Искуство е бе, многу знаат они, нема зафрканција. :D Не за џабе повторувањето е мајка на знаењето. :P

Плус ми се истури кафе врз ѕидот во соба и ходник. :facepalm: Врска немам како успеав на две места истовремено да ми се истури. Филмски некако ми се сврте, врска немам. Талент изгледа. Па и јас имам талент за нешто бе. :D Татко ми утредента ме прашува шо е ова темново на ѕидов? Ауу, па не знам, може само се напраило. :свиркам::свиркам::свиркам: Како и да е, што и да се случи, одма мене ме прашуваат бе, Бог да чува, па не правам многу бељи бе... само онака малце. :sramezliv:
Еднаш во годината ќе си направам кафе и тоа на ѕид ќе заврши бе. :icon_mrgr: Добро бе, може му се припило и на него, душа има и тој. :D

Остај тоа, почнав и спиејќи да лумпувам, двапати ми се случува изгледа од премногу претење со рацете во спиење да слушнам шлаап на земја мавање на мобилниот. :cautious:

За сите децааа, да биде Сонцее, да биде љуубов, нека биде сјааај. :свиркам: Па ако продолжам овака, имам еден куп случки од последниве денови, ама ај, доста се нема смисла више. А бе досадно ми е, изгледа не се приметува. :noze: Таман реков се опраив со спиењево, не бре... јок.
Е ај чао тогаш. :D
Едит: Еве бе, пак ми тресна мобилниот од метро висина. Душичка. :(

Последно уредено:
Драга, се договараме за излегвење и овие шо ни се така најстари во друштвово (по 23-24 години) ни викет одете вие не идаме ќе се собираме кај Наум ќе гледаме хорор. Собрани 5 души хорор ќе глеале бе. Ој бе дупете нешто лигуши едни филм ќе гледале во сабота навечер :tapp: Ах бе шо ранит Жито-Леб :tapp:

Скин: Кајгана син
Програм: ublock origin
Во табот my filters додадете ја следнава линија:

Код:
forum.kajgana.com##.PopupContainerControl.PopupClosed.PopupControl.Popup.showcase.navTab > .navLink > .itemCount

Резултат:
L9R8J5i.png

Бонус: adblock листа за македонски сајтови.

Ете, конечно дојде пролет (добро де, официјално за некоја недела).
springsmile.gif
Не можам да опишам колку подобро се осеќам за разлика од минатите 2 месеца. Самото будење со сонце во собата ме расположува и ме тера да бидам поенергична.
dancing1.gif
Почна сезоната на парк (језда јас сум редовен посетител во секоја сезона), седење на трева покрај езерце, впивање на топли сончеви зраци и "медитирање" уз пролетно ветре.
meditationf.gif
Месецов почнав да идам на фитнес и после 2 недели, конечно телото ми се поднавикна и после тренинг се осеќам добро. Убаво изморено. Се гледаат дури и резултати, минијатурни, но доволни за да ми ја зголемат мотивацијата. Се би било топ уште кога би следело наскоро некое патување, штета што буџетот оваа пролет е кнап. Oh well, ае можда летово...

Драга Кајгана,
Не сум некој кој што станува уште во 4 - 5 сабајле за да пие кафе, оди на работа, треба да заврши некоја работа или едноставно си има таков обичај. Обично тој период станувам кога сум требал да одам на одмор или некој друг пат (што е премногу ретко), кога нешто сум болен, па станувам од што ми се лоши да повратам или не дај Боже ако се случи нешто лошо.

Но денес уште во 5 саат станав за да го шетам кучето, квичеше, му се мочаше. Излегувам надвор и низ градот/населбата гледам неколку коли по улиците, луѓе скоро и да нема, а светат само два - три стана. Толку мирно, невино и чисто.

Небото со некоја пријатна боја која опишува време помеѓу пред изгреј сонце и изгреј сонце, а месечината силно свети на небото. Ги гледаш бандерите кои светат низ угорниците на градот и уживаш додека истовремено погледнуваш во сивиот асфалт и размислуваш за тоа како еден ден можеби ќе ти се оствари сонот за подобра иднина. Едноставно уживаш во моментот.

Ок, доста беше поетски мисли и опишувања на утрото:D Се вратив дома и денот ми продолжи со слушање на секојдневните банални кавги на моите:coffee:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom