Доверба?

• Креатор на темата Креатор на темата Луси
  • Време на започнување Време на започнување
Довербата, имате ли ?
Имам, но не во секого.
Во кого најчесто?
Во најблиските. Најтесното семејство и најдобрите другари/ки.
Се гаи, се негува?
Секако. Се додека гледам дека тие имаат доверба во мене имам и јас во нив. Не сакам кога некој ми крие нешто или ме лаже (а приметувам одма).
Има ли луѓе кои не ја познаваат, како кога ќе ја изгубите, ја стекнувате ли пак или малку потешко? Што всушност придонесува?
Кога ќе изгубам доверба во некој враќање нема => ова не е диск пиши-бриши.
И дали имате доверба во некого 100%?
Имам. Бројот на тие личности е помал од бројот на прсти на раката.

Довербата не постои во теорија.

Никогаш!

Довербата може да се тестира во пракса или да се премостуваат нејзините граници.Границите се премостуваат кога се СЛУЧУВА нешто.Значи без одредени СЛУЧУВАЊА можеме само да си фантазираме и да сонуваме за тоа кој ни е човек од доверба и сл.

Луѓето имаат потреба да зборуваат,затоа не се кажува ништо.Можеби ова е превише мафијашки фазон,ама тоа е РЕАЛНОСТ.Подобро сурова реалност,отколку мили фантазии.

Во никого немам 100% доверба.

во никој немам доверба, како тече времето и колку повеќе ја запознавам реалноста се повеќе се сомневам во луѓето, до пред некое време на некои луѓе им верував барем 50% но сега гледам и тоа е премногу...

во денешно време никому не се верува во мојот случај само на моите родители можам да им верувам.

доверба имам само во моите дома, во никој друг. може некој ке каже другари и другарки, ама јас мислам дека ниедна другарка ниту другар не ти мислат добро, колку твоите дома.:toe:

Јас себе си се сметам за доверлива личност.Она што ми го кажале,останува во мене,не практикувам да го разработувам со други лица.Тргнувам од содржината на кажаното и јасно ми е дали треба некој да знае или тоа е само за мене.
Кон други лица тешко се отварам комплетно за моите вистински проблеми.Лесно стекнувам вистински другар,но има степени со секој од нив.Неможе секој да знае се,има разлика помеѓу нив.Разменувам само информации и дешавки кои треба да бидат кажани.
Може се да ми направи човек,освен да ми забоде нож во грб,во состојба сум да му го загорчам цел живот.Еднаш изгубена доверба,никогаш повторно не ја враќам,во моите очи тоа лице не е вредно да постои во мојот живот.Од проста причина што давам се од себе за другарки и на крај да ме издаде...мртва е.
Верувам на мојата фамилија и на моите блиски 100%.Довербата ми е столб за секој однос без разлика дали е љубовен,другарски,колеги...Но она што го имам научено е дека токму доверливите информации се главното оружје во меѓусебна пресметка,ништо не боли повеќе од тоа.Затоа језик за зубе :))

Па...многу људи викаа дека добро е да се има повеќе доверба но не е тоа баш толку изводливо, ипак порано имав многу повеќе доверба во другарите но веќе не, како да имаш доверба во некого кога на крајот само ќе ти збори за таа работа позади грб и тоа што си му го кажал во доверба ќе му служи ко материал за да те ребра ебаго, и некогаш ми е тешко ради тоа да се спријателим со некого поради оваа ебана работа,
Џабе е, и ради тоа многу људи не ме познаваа убоо (некад таке е многу боље), ама сепак не ми е мене сеедно, кога ќе ти рече некоја што ти се свиѓа, многу си ми мистериозен некако ко да криеш од мене се копкаш малце ама мене ипак ме држи таја дилема дали би требало да бидем подоверлив и опуштен со сите околу мене...
На крај краева само во 5-мина имам целосна доверба ама знам дека тија нема да ми ја издадат таа доверба....Барем се надевам...и ако ми ја издадат довербата нема да ги отфрлим ама 100% е сигурно дека нема да имам ни 1/3 од почитта што сум ја имал спрема тој/таа.

Imam doverba skoro vo sekoj koj ke mi se vidi kako doverliva licnost no cesto se slucuva da zgresam:)
No od greskite se uci. Inace najveke doverba imam vo najdobrata drugarka!!!
:smir::pipi:

Доверба?Хм...?Последниов период заборавив што значи овој поим...
and...
100 процентна доверба немам во никого, сум била милион пати разочарана поради "довербата"!

nemam doverba vo nikogo, osven vo majka mi i tatko mi....porano veruvav vo lugjeto, no sega svativ deka toa bilo ogromna greska....

денес ни во мајка ми неам доверба..и ја поддржувам свит грл...и да веруваш во луѓето ти е џабе најдобро е да си ќутиш..:kesa:

имам доврба ама само на тесен круг на луѓе...оние кои ми се ептен онака блиски и мили и кои што ме познаваат доволно добро... а што се однесува за довербата кон другите и не е баш така можам да им се доверам само за работи чисто онака неважни...еднаш изгубената доверба во некоја личност не може повторно да се стекне до оној степен во која што била претходно бидејќи сепак ќе постои мала доза на неверување...:helou:

Pa nemam doverba vo site imam vo najbliskite zosto se tuka koga mi se najpotrebni, a imam 100% vo moite doma i do sega ne sum ja zagubil i plus ja neguvam

доверба тешко да стекнам во некого или некоја, треба д го познавам ептен добро за да се одлучам да му доверам некои работи малку на тест да го ставам па као помине тестот може и за други работи да се доверам. тешко се стекнува брзо се губи. мал број на луѓе има кој им верувам, отпирилика нормално е дома на моите(семејството) девојката и два тројца другари...

Doverba vo nikogo samo vo sebe, sestra mi i majka mi nikoj drug :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom