Доверба?

• Креатор на темата Креатор на темата Луси
  • Време на започнување Време на започнување
Да,имам доверба во оние кои што ме опкружуваат,дури и да не ги знам баш убаво.Знам дека не е убава работа,но што да правам...
Лесно ја стекнувам во некој,ама лесно и ја губам.Ако ме предал еднаш,има шанси да ме предаде и двапати така да после првиот пат внимавам на кој се отворам и на кој му кажувам поголем дел од мојот живот.
Имам сто процентна доверба во мајка ми,баба ми и во неколку другарки.Тие се тие кои што докажале дека ја заслужуваат и кои што ја добиваат мојата доверба.
Досега сум била неколку пати разочарана на ова поле,но било од некои личности на кои што и не сум верувала баш многу,па така да и последиците не биле нешто уау страшни.

Довербата, имате ли ?
Dosega doverba 100% sum imal vo edna licnost i ja izgubif..taka da poveke do tolku doverba NE! :S

Во кого најчесто?
Vo domasnite i odredeni drugari i "devojkata " :))

Се гаи, се негува?
Sta da ti pricam kad sve znas :DD:

Има ли луѓе кои не ја познаваат, како кога ќе ја изгубите, ја стекнувате ли пак или малку потешко?

Da ima luge koi ne ja poznavaat i toa mnogu.. i ne go cenat toa sto ti im se doveruvas 100% mesto da ti vratat so dobro ce ti go stavat od pozadi..Za da i se doveram na nekoja licnost celosno treba stvarno da ja sakam i poznavam znaci tesko...

Што всушност придонесува?

Pa ubavo e da imas doverba vo nekogo i da znaes deka i vo dobro i loso ke ti se najde vo zivotot stvarno sakam da imam takva osoba pokraj mene ali jbg ja nema uste :D ne zboram za domasni.... za drugari i sl.

И дали имате доверба во некого 100%?
Ne povejke...

Тешко една грешка во животот и скапо школо ми била. Треба многу време да помине да стекнам доверба во некого. Може некој смета дека не е убаво но таква сум.

Нормално е кај сите дека довербата се губи многу лесно, па нема зошто тоа да е различно и кај мене. Нормално е дека не може лесно да се заработи, затоа и ја немаат голем број на луѓе. Не верувам дека би можела да имам доверба во некого 100%, само во мајка ми...

Немам доверба скоро во никој,затоа и не изнесувам факти кои знам дека можат да ме изнервираат па дури и тие што се цел живот со мене незнаат некои работи за мене.Едноставно премногу затворен во мене.А тие работи што ги знаат свесно или несвесно кога ке ги кажат.......иде караница.Не поднесувам кодошење и исто така не кодошам за важни работи(сите други се заебанции)

Imam doverba skoro vo sekoj koj ke mi se vidi kako doverliva licnost no cesto se slucuva da zgresam:)
No od greskite se uci. Inace najveke doverba imam vo najdobrata drugarka!!!

Довербата е мн битен фактор за да се одржи било каква врска..... врска мегу родители и дете ,мегу момче и девојка, пријателска врска.....сето тоа за да се постигне треба мн да се вложува и да се гради долги години а само со една грешка целот тој труд може да потоне во вода и целата работа да се смени за 360 степени.
Единствено што треба да напраите е да бидете природни, спонтани и да бидете искрени во голема доза и се ке биде како подмачкано.... ке изградите одличен однос со голем степен на доверба .....но пак ке речам внимавајте како се однесувате ......цел живот се гради ,а за миг се губи.
А во овие времиња во никој не можеш да имаш доверба и тоа и го практикувам да не верувам на никој освен на мама, сестра ми и другарките.

Доверба... тешко се стекнува лесно се губи затоа се трудам да не згрешам во моето однесување. Иначе јас целосно на никого не му верувам. Како викаат- едното око не може да му верува на другото а не па на човек да му веруваш посебно не во ова време кога сите живеат само да те заебат...

па имав доверба во еден другар а потоа направи една кавга помегу мене и еден мој исто така добар другар него му кажувал како зборувам лоши работи за него а мене обратното и од тогаш не му кажувам ништо а него го заменив со тој што сакаше да ме скара

Imam dovreba normalno vo nekoii mn bliski licnosti, no mi se slucilo i nekoi taa moja doverba so sum ja imala da ja izneverat...pa od togas vnimavam na koj so kazuvam...

Не постоо човек шо можам да му верувам, постоот само ситуации у кои едноставно не сумњам! :)

Да имам доверба во некои само, другите се првокласни лиглиња и не заслужуваат.:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom