DotA генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата DuFFy
  • Време на започнување Време на започнување
Многу појако е и поќефлиски е кога цело време е изедначено , сличен скор сите со слични ајтеми се држат туркат тие ние туркаме , нам ништо појако од таква партија до последен миг да се реши и тоа со некоја финта ова она :) Така еден да направи грешен рецепт можи да ја реши цела партија тоа е цела финта на дотата :)

Bash taka! :) Edna greshka i gubish partija :) ili edna ubavo izigrana 5vs5 borba i tepash partija :) e tuka e skillot :)

Што е со новиот херој Windrunner,не гледам некоја посебна цел за него,магиите му се така искомбинирани за он да иде прв да брка (а е преслаб),или пак прв да бега (што е многу глупо исто),а за шеската,не знам што да заклучам.

Макс атак спид,со 50% редуциран демиџ,ова не знам колку е исплатливо на било кој левел...На мали левели имате 100 дмг,па намален ви е 50,а на високи левели веќе ќе имате дигнат AS па не верувам дека ќе ви се исплати 30% убрзување до макс AS,према 50% намален дмџ.

Weird.

Што е со новиот херој Windrunner,не гледам некоја посебна цел за него,магиите му се така искомбинирани за он да иде прв да брка (а е преслаб),или пак прв да бега (што е многу глупо исто),а за шеската,не знам што да заклучам.

Макс атак спид,со 50% редуциран демиџ,ова не знам колку е исплатливо на било кој левел...На мали левели имате 100 дмг,па намален ви е 50,а на високи левели веќе ќе имате дигнат AS па не верувам дека ќе ви се исплати 30% убрзување до макс AS,према 50% намален дмџ.

Weird.

Добри ајтеми за неа се Hex, Orchid, Avatar и Lothar. Имаш значи суппорт, имаш АС, имаш дмг, имаш Аватар и фактор на изненадување од позади да ги фатиш и да изрешеташ некој херој (обично суппорт херој) и после одма да побегнеш со третата магија

Weird.

Мислам дека ќе биде опасно за со него еден дезолатор (-armor + damage), буриза (+critical +damage) и мајмун (+damage +attack speed +мало башче) еден и со ултито иако ќе биде 50% помалце damage матер ќе му ебеш. Дезолаторот и буризата ќе ти надоместат и те како за тоа 50% помалце damage, а ти дава преголема брзина со што ќе го откорнеш тој што ти доаѓа уште пред да се доближи до тебе.

Мислам дека ќе биде опасно за со него еден дезолатор (-armor + damage), буриза (+critical +damage) и мајмун (+damage +attack speed +мало башче) еден и со ултито иако ќе биде 50% помалце damage матер ќе му ебеш. Дезолаторот и буризата ќе ти надоместат и те како за тоа 50% помалце damage, а ти дава преголема брзина со што ќе го откорнеш тој што ти доаѓа уште пред да се доближи до тебе.

Ne ste ja svatile zadnjata.

Na site lvli e max att speed,sho e odlicno.
Na 1 lvl ti namaluva 50% dmg, na 2 lvl 40% dmg a na 3 lvl ti namaluva 30% dmg.

Sho znaci na 16 lvl ako imash 100 dmg ke ti namali 30.. ke imash 70 dmg so max att speed.

E sea, so toj heroj,kombo na itemi treba da e se osven toa sho kacuva att speed.

So znaci, helm of dominator + mkb + burizza e top :)
So helm ke se leci ko ludak, + frchat mali stuncinja + frchat kritikali.
A mozhe i eden busher da se ubaci tuka :) 10% shansa za stun so max att speed e epten ludo :) nema od stun da stane.. :)

Ali se na se..me iritira herojot zaso e retardiran, so tretata nemzoes dodge na kurac napraish ebate, bolje blink da mu stavat -.-

Ne ste ja svatile zadnjata.

Na site lvli e max att speed,sho e odlicno.
Na 1 lvl ti namaluva 50% dmg, na 2 lvl 40% dmg a na 3 lvl ti namaluva 30% dmg.

Sho znaci na 16 lvl ako imash 100 dmg ke ti namali 30.. ke imash 70 dmg so max att speed.

E sea, so toj heroj,kombo na itemi treba da e se osven toa sho kacuva att speed.

So znaci, helm of dominator + mkb + burizza e top :)
So helm ke se leci ko ludak, + frchat mali stuncinja + frchat kritikali.
A mozhe i eden busher da se ubaci tuka :) 10% shansa za stun so max att speed e epten ludo :) nema od stun da stane.. :)

Ali se na se..me iritira herojot zaso e retardiran, so tretata nemzoes dodge na kurac napraish ebate, bolje blink da mu stavat -.-
Ја го играм со буриза и маск оф дет-најдобра комбинација, како се лечиш само кога ќе мавнеш критикал.

сте го тепале ли Рошан lvl 1 ????
Може многу лесно да се бутне со Lone Druid,Roofelen,Lich,Dazzle,Omninight.
Lone Druid вади мечка.
Roofelen и Lich армори на мечката.
Dazzle и Omninight хилаат.
Исто така треба еден Ring of Basilius да се направи за + армор ...
кога ќе го убиете инстант сте 2 ипол lvl. и +200g за секој играч
Пробајте и ако успеете очекувам награда :)

Не сум пробал ама знам дека работи. Mouz тоа го направија против MYM ама таман пред да го убијат дојдоја хероите на MYM и јака тепачка беше 5в5 на левел 1 :)

Еј дечки мечки.
Со кој херој и со би склопиле за да го истепате оној херој шо личи на тролот мислам дека се викаше Secret warior, Рејнџ херој е и е на стреинкт:jaj:

Ај и ја да се јавам........ Кој може да ми пушти линк од 1.22, ми треба да си пуцам на Г Арена..... Фала однапред, и некој од поновиве мапи не би сметало:smir::smir:

Ај и ја да се јавам........ Кој може да ми пушти линк од 1.22, ми треба да си пуцам на Г Арена..... Фала однапред, и некој од поновиве мапи не би сметало:smir::smir:

www.getdota.com
:smir:Тука другар имаш шо ти душа сака:smir:

Еј дечки мечки.
Со кој херој и со би склопиле за да го истепате оној херој шо личи на тролот мислам дека се викаше Secret warior, Рејнџ херој е и е на стреинкт:jaj:

xD huskar? :)
So obsidian bi sklobil hex i shivas i scepter :))))))))

сте го тепале ли Рошан lvl 1 ????
Може многу лесно да се бутне со Lone Druid,Roofelen,Lich,Dazzle,Omninight.
Lone Druid вади мечка.
Roofelen и Lich армори на мечката.
Dazzle и Omninight хилаат.
Исто така треба еден Ring of Basilius да се направи за + армор ...
кога ќе го убиете инстант сте 2 ипол lvl. и +200g за секој играч
Пробајте и ако успеете очекувам награда :)
imase bug na edna od ponovive verzii... mirana arrow od sreden lane i ursa go zaglavuva roshan samo so 3t skill go seci od pocetok a toj se vrti ko shlaknat... bug bese ama sega e popraen zatoa ima novi koski ko triagolnik kaj roshko:D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom