Дорис Пак ќе го тужи Иванов доколку не и се извини

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување
Ту, ту...ако нашите ги тужат за сите изјави на вересија дадени за Македонија, следните најмалку 10 години Брисел нема глава да дигне од судски предмети., прво тужби за барање за смена на име, уцени, ембарга...и ред други "случајни" изјави

пак пак

--- надополнето ---

Оваа госпоѓа ми се чини само е налик лобист за Македонија, но ни најмалку не се наивни голем број од нејзините изјави во однос на Македонија (нашата провокација со старото знаме, без компромис нема ЕУ, двојно име без да се одземе идентитетот...постарите изјави и се уште поконтрадикторни).
Ова е еден од нејзините бисери
Ова е т.н. лобист за Македонија :)

Абе не е работата што кажала Пак ебаи стопанката, работата е преседател на една држава и не било која туку нашата да прави вакви гафови е недолично и недозволиво, дали за тебе е нормално пази он је преседател на цела Македонија без разлика дали јас сум гласал или не за него, без разлика дали СДСМ го подржале или не . Преседателот нетреба да зазема политички страни во случајов испаѓа дека е потпарол на ВМРО_ДПМНЕ и плус да лаже во нивна ползе еј ПРЕСЕДАТЕЛ. И утре сакаш да биде почитуван од сите а тој дома дали го почитуваат со вакви гафови јас незнам, па кој го стави него да биде универзитестски професор, затоа и таква ни е состојбата и со универзитетите и со школуваниот кадар што искача од нив Иванов им бил професор:pos2::pos2: Што е разумен компромис ?

Абе не е работата што кажала Пак ебаи стопанката, работата е преседател на една држава и не било која туку нашата да прави вакви гафови е недолично и недозволиво, дали за тебе е нормално пази он је преседател на цела Македонија без разлика дали јас сум гласал или не за него, без разлика дали СДСМ го подржале или не . Преседателот нетреба да зазема политички страни во случајов испаѓа дека е потпарол на ВМРО_ДПМНЕ и плус да лаже во нивна ползе еј ПРЕСЕДАТЕЛ. И утре сакаш да биде почитуван од сите а тој дома дали го почитуваат со вакви гафови јас незнам, па кој го стави него да биде универзитестски професор, затоа и таква ни е состојбата и со универзитетите и со школуваниот кадар што искача од нив Иванов им бил професор:pos2::pos2: Што е разумен компромис ?
Не знам што за оваа прилика има кажано Иванов-никој мислам дека и не знае со сигурност освен тој самиот (или некој аудио/видео запис), но...тој знае да прави бааги киксеви (као Буш :) ).
Страна ќе држи, сепак доаѓа од тие редови и од таа партија...како претходниот претседател што држеше страна, како Глигоров што знаеше да се подзаборави у изјавите...не е за правдање, но таа лавина на обвинувања измеѓу себе е одамна започната па не ме ни загрижува ни чуди ниту е првпат.

Проблем е што секој странец како ќе му прдне ја тужи Македонија...а медиумите тоа истото го одобруваат.

Не верувам дека новинарите до толку го извадиле од контекст, или целосно измислиле (што е тежок прекршок) или пак тука сепак има нешто.
За Иванов е познато дека јазикот му е побрз од мозокот, па веќе не ме чудат неговите изјави.
Космодиск, Космодиск.

Европратеничката Дорис Пак ќе го тужи претседателот Ѓорге Иванов доколку не се извини за тврдењето изнесено во петокот дека од неа добил информации оти Македонија во 1995 година ја отфрлила понудата на меѓународната заедница да почне преговори за членство во НАТО и ЕУ под привремената реферанца, објави Канал 5.
Неговите претстави и инцидентни изјави одвреме навреме се за нигде, но...повеќе ме интересира дали навистина Македонија тогаш имала шанси да влезе на овој начин (како што се збори за СФРЈ дека требаше да влезе 80-тите во ЕУ) или не.

Неговите претстави и инцидентни изјави одвреме навреме се за нигде, но...повеќе ме интересира дали навистина Македонија тогаш имала шанси да влезе на овој начин (како што се збори за СФРЈ дека требаше да влезе 80-тите во ЕУ) или не.

I mene me interesira ako vistina imala sansa da vleze za osuduvanje e zosto ne vlegla, jas gledav edno intervju na Gligorov koj tvrdese deka vo momentite dodeka raspadot na Jugolsavija bil opipliv na nekoj samit na presedatelstvoto vo Saraevo im bili ponudeno na Jugoslavija prvin da vleze vo NATO i EU a posle da se raspadnat po miren pat , ama toa kategoricno bilo odbieno od Milosevic i Tudzman cija sto cel bila podelba na Bosna

--- надополнето ---

Mada ne mi se veruva deka ni bilo ponudeno vakvo nesto posto nie da vlezeme pred Slovenjija ne mi e logicno

--- надополнето ---

Очигледно нешто не е во ред со изјавата на Дорис Пак...можеби нејзината е офрекордс, но сепак е изјава и сепак...таа жена е многу контрадикторна, без никаков срам го изрезили Иванов

Поселт – Македонија ја пропушти шансата за влез во ЕУ и НАТО уште 1995та
Германскиот европратеник Бернд Поселт денеска изјави дека Македонија во минатото пропуштила шанси за почнување на интегративните процеси за влез во европската унија и НАТО под временото име, почнувајќи од времената спогодба во 1995 година.

Јас тогаш бев избран во европскиот парламент во 1994 година, и тогаш дојде првата делегација на ВМРО ДПМНЕ во европскиот Парламент, предводена од Мартин Треневски и Борис Трајковски. Тие тогаш не беа пратеници во македонскиот Парламент, но дојдоа како слободни политичари кои го поддржуваат членството на Македонија во ЕУ.-изјавува Поселт.

На новинарското прашање зошто тогашното раководство во Македонија не ги искористило овие можности да ги почне интегративните процеси под временото име, Поселт вели дека не знае зошто можноста била пропуштена.
Деновиве темата дали Македонија ја пропуштила шансата за влез во ЕУ и НАТО или не беше предмет на препирка меѓу новинарите , Иванов и Дорис Пак.

Канал 5 објави дека Иванов на минатонеделниот брифинг во Охрид на присутните новинари им рекол оти во Сребреница добил информација од Дорис Пак за пропуштената шанса пред 15 години за евроатланско интегрирање под привремената референца. Ваквото тврдење европратеничката два дена по ред го негираше во разговор за Канал 5.

Сето ова предизвика реакција од кабинетот на Иванов кој го обвинуваше новинарот на Канал 5 за неточно информирање на јавноста. Новинарите кои биле на цитираниот брифинг вo Охрид вчера изјавија дека не е во ред Иванов да се поволекува од кажаното.

- Од нејзина страна му било укажано дека Македонија ја испуштила сериозната шанса во 95-та година да отпочне преговори за ЕУ и да влезе во НАТО под привремената референца БЈРМ, односно тоа е веднаш по потпишувањето на привремената спогодба во 95-та година. Значи, тоа е точно, сигурно, она што го кажа претседателот Иванов.

Претседателот Иванов подобро ќе беше да се извини и да ја признае грешката, со оглед на тоа што во Вила Билјана, бидејќи таму беа и луѓето од неговиот кабинет, бевме околу 10-ина новинари и во разговор со моите колеги сите го потврдуваат ова што јас го кажувам – она што го кажа претседателот Иванов, изјави дописникот на Алсат од Охрид, Мики Трајковски.

- Тој тоа го кажа и сега не е во ред да ја повлекува неговата изјавата со изговор дека таа била лошо пренесена. Па, таму не беше еден новинар за да згреши. Таму беа осум новинари, кои добро се сеќаваме дека претседателот ова го кажа, изјави дописникот на Канал 5 од Охрид, Соња Рилковска.

Идентичната информација што ја демантира европратеничката Дорис Пак стои на веб страниците на телевизиите Сител и Телма, на охридската ТВ М, на агенцијата Макфакс, веб порталот Охрид њуз, како и во Утрински весник.

Канал 5 веќе објави дека европратеничката е лута што Иванов ја посочил во таков контекст и оти планира да го тужи, по што Претседателот и се јавил и ја убедил дека новинарите ја измислиле целата приказна.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom