Домаќинка или Вработена?

• Креатор на темата Креатор на темата Филозофка
  • Време на започнување Време на започнување
И на сето ова,да дојде да ги дигне нозете пред тв и да ти рече дека си глупа зошто си жена,што би му направила?:)
Двајцата сме недомаќини,родени еден за друг.Кога ќе ме фатат живците знам сите алишта да му ги фрлам низ соба и да си испаднам.Кога сум расположена знам да здробам шопска и да направам ручек на кој ќе дрмнеме по една жта.Несакам јас да се ребрам он да гледа фудбал,затоа и постои компромис.Кога сме расположени чистиме по дома,кога не сме двајцата се излежаваме.Кога се враќаме од работа,двајцата одмараме.Ако му се јаде,има раце и нозе да си зготви,ако ми се јаде исто така.
Не сум тип на жена која ќе седи дома,ниту сакам ниту можам.

Па нормално, ќе го венчам за Македонија.

Инаку зборот глуп или глупа, кај нас дома е забранет со закон.

Инаку не се ребрам ни јас, ама обврските околу носење, земање на децата се на мене оти работното време ми дозволува.

навистина, не ми е нешто посебно тешко да трчам навака натака по цел ден... или садови да исперам. А и башка си имам направено распоред кој ми одговара на мене.

децата ми се разлика 13 месеци... кога беа мали не ми требаше помош ни сега. Во никој случај не се жалам од нешто.

Единствено ми треба едно пола саат неделно сама на кеј, да се ѕверам у небо широко и високо...:)

Ако желбата ти е да седиш дома седи не ти брана сигурно има многу момци што сакаат жената да им е врзана дома

Kako vrzana? Za krevet? :pos2:

ја со факултет неам работа пошо ко мене со лопата да ги ринеш професори по философија
а со средно имаат работа увелико
и жената треба да е вработена за да го рани мужот
а тој да филозофира ко мене.

By all means marry. If you get a good wife you will become happy, and if you get a bad one you will become a philosopher.-Socrates

:pos2:

Па нормално, ќе го венчам за Македонија.

Инаку зборот глуп или глупа, кај нас дома е забранет со закон.

Инаку не се ребрам ни јас, ама обврските околу носење, земање на децата се на мене оти работното време ми дозволува.

навистина, не ми е нешто посебно тешко да трчам навака натака по цел ден... или садови да исперам. А и башка си имам направено распоред кој ми одговара на мене.

децата ми се разлика 13 месеци... кога беа мали не ми требаше помош ни сега. Во никој случај не се жалам од нешто.

Единствено ми треба едно пола саат неделно сама на кеј, да се ѕверам у небо широко и високо...:)

Се восхитувам на вакви жени-способни што би рекле.
И јас не се жалам никогаш за ништо а и кога сакам да се жалам не изгледам убедливо па никој не обраќа внимание.
Моја роднина има две близначиња и нон-стоп се жали,уште малку и комшиите ке и носат јадење од жал дека не може и јадење да си направи,оти нема време...ако сакаш ке најдеш време за се.

за ова иам посебни сваќања од другите....се губи во денешно време вистинската смисла на поимот домаќинка...сепак набитно е вработеноста...мислам дека треба да се искорени зборот домаќинка...некако многу ми е излишено старовремско.....т.е катастрофално !

Не сум за тоа да седи дома по цел ден да глеа серии и кафиња со комшивки, нека работи. На работа нека си биде вработена дома да ми биде жена. Овој баланс ако е постигнат супер, коа едното ќе претежне, се сјебуе све.
Модерната жена може и да работи, по дома да средува, да се секса и да погоди момент за праење мезе. Проблемот е со мрцините кои се кријат зад тоа ауу ја не сум ти балканска жена современа сум работам и изнудува пари за чистачка или шо ја знам тамо, па уморна е , па не и се секса... Таквите нешо као ако им речеш дека треба да седнат и да напраат кифлици наместо да клепат после работа на трач кафиња ќе почнат да урлаат дека им загрозуваш слобода за во моментот коа ќе влезат дома сакаат да им спукаш шамар и да ги ебеш(добро не баш вака, али приближно). Таквите обично се ко оние шо ги наброја Сусаро, шо по дома мислат дека треба само нозе да шират и да мозгаат која крема пред која после спиење а која после пуш пауза.

Sto poveke raboti pomalce ke me zamara neka raboti u rudnik najbolje

VRABOTENA I SAMOSTOJNA ZENA A NE DOMAKINKA DOMA PO TRENERKI I SO FUTATA NA NEA PO CEL DEN :toe:

И двете. Тоа е дефиниција за жена, на некој начин.. Работник,мајка,сопруга,домаќинка..
Секако и за мажите важи истото :)

Balans da se postigne e najdobra varijanta znaci vrabotena sekako, no i domasnite obvrski da ne se zapostavat koja kolku uspesi postignuva toa e individualno i promenlivo:smir:

И покрај тоа што сум една од помалите на форумов и имам време дури да се омажам,ќе си го кажам своето мислење во врска со ова.
Лично јас не би сакала во ниеден поглед да зависам од својот маж,а финансиски најмалку.Фала богу способна сум самата да се грижам за себе,не планирам да останам само со средно или основно образование,сакам да станам некој и нешто,целите еден ден да ми станат реалност.Со самото тоа што ќе бидам образована сигурно дека ќе се вработам некаде,за прво време не ми треба некое јако работно место,сосема доволно ќе ми биде и некое со помала функција.
Како и да е важно ќе си заработувам сама,не би оставила се на мажот.
Никогаш ама баш никогаш не би најмила слугинка да ми чисти дома,зошто фала богу и за тоа имам раце и нозе,нема сигурно да се прекршам ако фатам нешто.Не би најмила дадилка за да ми ги чува децата туку самата ќе си ги одгледам,способна сум и за тоа.:pipi:
Како и да е и јас сум и за двете.Нема логика тоа кариерата да ти биде приоритет во животот,дури и на прво место,пред семејството.Но нема ни логика цел живот да го поминеш дома,чекајќи пари од мажот,пиејки кафе со комшиките од први до десети спрат,чистејќи и сл.:toe:

zenite se ili smotani ili rasturani (joke)

Горе наведеново би можело да биде одговор на една друга тема:Зошто модерната жена се плаши од брак?

zenite se ili smotani ili rasturani (joke)

Абе нихилиста,жените не се сарми:baeh:

И покрај тоа што сум една од помалите на форумов и имам време дури да се омажам,ќе си го кажам своето мислење во врска со ова.
Лично јас не би сакала во ниеден поглед да зависам од својот маж,а финансиски најмалку.Фала богу способна сум самата да се грижам за себе,не планирам да останам само со средно или основно образование,сакам да станам некој и нешто,целите еден ден да ми станат реалност.Со самото тоа што ќе бидам образована сигурно дека ќе се вработам некаде,за прво време не ми треба некое јако работно место,сосема доволно ќе ми биде и некое со помала функција.
Како и да е важно ќе си заработувам сама,не би оставила се на мажот.
Никогаш ама баш никогаш не би најмила слугинка да ми чисти дома,зошто фала богу и за тоа имам раце и нозе,нема сигурно да се прекршам ако фатам нешто.Не би најмила дадилка за да ми ги чува децата туку самата ќе си ги одгледам,способна сум и за тоа.:pipi:
Како и да е и јас сум и за двете.Нема логика тоа кариерата да ти биде приоритет во животот,дури и на прво место,пред семејството.Но нема ни логика цел живот да го поминеш дома,чекајќи пари од мажот,пиејки кафе со комшиките од први до десети спрат,чистејќи и сл.:toe:

Абе моме,сама ќе си ги одгледаш ако си дома да,да. Ама ако си на работа изгледа сами ќе треба да си се гледаат:toe:Домашен есап на пазар не излегува.:nenene:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom