Б
Бат Елохим
Гостин
И на сето ова,да дојде да ги дигне нозете пред тв и да ти рече дека си глупа зошто си жена,што би му направила?
Двајцата сме недомаќини,родени еден за друг.Кога ќе ме фатат живците знам сите алишта да му ги фрлам низ соба и да си испаднам.Кога сум расположена знам да здробам шопска и да направам ручек на кој ќе дрмнеме по една жта.Несакам јас да се ребрам он да гледа фудбал,затоа и постои компромис.Кога сме расположени чистиме по дома,кога не сме двајцата се излежаваме.Кога се враќаме од работа,двајцата одмараме.Ако му се јаде,има раце и нозе да си зготви,ако ми се јаде исто така.
Не сум тип на жена која ќе седи дома,ниту сакам ниту можам.
Па нормално, ќе го венчам за Македонија.
Инаку зборот глуп или глупа, кај нас дома е забранет со закон.
Инаку не се ребрам ни јас, ама обврските околу носење, земање на децата се на мене оти работното време ми дозволува.
навистина, не ми е нешто посебно тешко да трчам навака натака по цел ден... или садови да исперам. А и башка си имам направено распоред кој ми одговара на мене.
децата ми се разлика 13 месеци... кога беа мали не ми требаше помош ни сега. Во никој случај не се жалам од нешто.
Единствено ми треба едно пола саат неделно сама на кеј, да се ѕверам у небо широко и високо...