Домаќинка или Вработена?

• Креатор на темата Креатор на темата Филозофка
  • Време на започнување Време на започнување
Да да сега па јас излегов кучката зошто си ја зборувам вистината ај чисти си ја дефекацијата :pos2:таму и чути си.

Која вистина? Дека невработените жени се прости селанки, а тие што се вработени се многу паметни затоа што мислат дека е трошење време и пари да имаш фамилија и деца? (ти ова го изјави бај д веј, не јас)

Дете... нека ти биде онака како што посакуваш, не ти брани никој ништо. Ама немаш право да скокаш наоколу како петле и да ги навредуваш оние што не размислуваат како тебе. Можеш ти да бидеш и ЦЕО на Сони, но домашната култура тоа не може да ти ја надомести.

Јас само сакам да им оддадам почит на сите жени кои секојдневно успеваат и да бркаат кариера и да не го запостават домот (да бидеме реални во домот мажите не им помагаат којзнае колку)..респект едноставно:toe:

Вработена фул тајм. Домаќинка парт тајм, со парт тајм платена помош (читај:чистачка). Парт тајм време за себе. Не можам и не сакам да постигнам се и не се занесвам дека сум супер домаќинка. Не си поставувам обврски и цели кои не можам да ги завршам. Си го пазам здравјето и гледам да не се преморувам, туку работам колку што можам и сакам. Наречете ме себична, ми е гајле.

Поише привлекува жена која работи зошто не ти е толку достапна, вака зборам зошто за домакинките постои некое општо мислење дека само се ко робинки, а тоа мене не ми е интересно

Ок горе доле сите одговорија дека сакаат вработени домаќинки, тоа да речеме дека е во ред...
НО?!?
Дали така едноставно е остварливо и возможно ова?
Сепак да работиш 8 часа и од работа турбо дома да факаш се и сешто уште цел ден наместо одмор?
Каде е тука мажот? Дали и тој треба да помага или не?
Како сето тоа се издржува ајде да чујам малце конструктивни пристапи:smir:
Што го мешате мажот? Прашањето е за жената, домаќинка или вработена, не за мажите.

Инаку реално гледано, жените стануваат се пооптеретени и пооптеретени, така да ако имаат и работа (кариера) + домашните обврски без помош од останатите членови на семејството (маж, керка, син) нема шанса во се да се успешни, гарант едната страна ке страда.

Поише привлекува жена која работи зошто не ти е толку достапна, вака зборам зошто за домакинките постои некое општо мислење дека само се ко робинки, а тоа мене не ми е интересно

Abe posekako ke bidis rob, ili na domot ili na korporativniot sistem. Nema sloboda. Slobodata koja nie ja percepirame kako takva e samo iluzija...

Jas predpocitam da sum 'robinka' doma, nekoja saka da 'robuva' vo nekoja kompanija. Sekoj spored svoite potrebi.

Донекаде и точно.Општо мислење е дека тие што се домаќинки,дома се не им е многу тешко,па затоа пага се на нивниот грб и не смеат да се пожалат дека се уморени па нели `дома` се,а тоа не е исто што и работење надвор.

Е мојата баба велеше домашната работа не се признава,жената била благословена цел ден да работи по дома и пак да не може да стаса се.Е затоа е подобро да одиш на нива да работиш сите ке ти признаат отколку дома да бидеш домаќинка.
И јас се согласувам со неа,порасни ги децата малце и ајде на работа.

Sakam zena koja ke raboti t.e. ke zarabotuva mnogu, site pari ke gi nosi doma, nema iskacanja, nema soping, da gotvi onaka kako sto mene mi se bendisue ( od na majka mi receptite :):)), da cisti po doma, da pegla, da pere, da se grizi za decata, da bide pametna, da ne bide histericna i vecno nezadovolna od zivotot, da ne zbori koga ne se bara toa od nea, da bide verna, cesna, sekogas da bide raspolozena za seks i etc..... a jas po cel den da sedam, setam, pijam pivo, zdrigam i da mudruvam.... :):):):)

Их. Ова го велат ама ич нема врска:) До сега на ниеден не му имам готвено, а на бајаги сум им бвлегла во срце
Dzigeru, kolku pati do sega si bila mazena ma? :):):)

Понуди за брак се важат бе?:))

...da, ali samo u son...:helou:

"zenite cesto neznaat shto sakaat, no mnogu dobro znaat kako da go postignat toa"
:helou:

PS.gi zamoluem anamkite od ergelata na kajgana, da ne prakaat skrieni poraki bez potreba, posho bogatstvo e na edno mesto da se procitaat razlichni mislenja...ne se site sterotip ala kajgana:smir:

Домажинка бе...нека седи дома и нека прави ручек. Вака...ако е вработена...ке треба да пазиш на колегите шо ке ја шмекаат...:)

Abe posekako ke bidis rob, ili na domot ili na korporativniot sistem. Nema sloboda. Slobodata koja nie ja percepirame kako takva e samo iluzija...

Jas predpocitam da sum 'robinka' doma, nekoja saka da 'robuva' vo nekoja kompanija. Sekoj spored svoite potrebi.

Ако желбата ти е да седиш дома седи не ти брана сигурно има многу момци што сакаат жената да им е врзана дома

Донекаде и точно.Општо мислење е дека тие што се домаќинки,дома се не им е многу тешко,па затоа пага се на нивниот грб и не смеат да се пожалат дека се уморени па нели `дома` се,а тоа не е исто што и работење надвор.

Е мојата баба велеше домашната работа не се признава,жената била благословена цел ден да работи по дома и пак да не може да стаса се.Е затоа е подобро да одиш на нива да работиш сите ке ти признаат отколку дома да бидеш домаќинка.
И јас се согласувам со неа,порасни ги децата малце и ајде на работа.

Е ова болдираново е многу паметно и сосема се согласувам

Od мене за домаќински работи е слободен!
Ни ѓубре не треба да ми фрла.

Некогаш кога е дома (одмор ден, два) знае ручек да направи, некогаш во недела исто така....ама не можам да кажам дека ми значи ручекот нешто посебно...

Многу мрзам кога некој му се меша у штипки.

Кај мене е вака:

Станувам (секогаш маж ми праи кафе прво, јас другите 10), јас ги носам децата во школо и градинка, трчам на работа, после тоа трчам во градинка, па пак во школо, па правам ручек, па седам на компј., па се шетаме некаде, па се прибираме и правам вечера, па децата си легнуваат, па јас гледам ЦСИ а маж ми е на компј. и натака не ти кажувам.

Немам подочњаци, по толку трчање ни линијата не ми е загрозена....

Помош од никого не ми треба.

И на сето ова,да дојде да ги дигне нозете пред тв и да ти рече дека си глупа зошто си жена,што би му направила?:)
Двајцата сме недомаќини,родени еден за друг.Кога ќе ме фатат живците знам сите алишта да му ги фрлам низ соба и да си испаднам.Кога сум расположена знам да здробам шопска и да направам ручек на кој ќе дрмнеме по една жта.Несакам јас да се ребрам он да гледа фудбал,затоа и постои компромис.Кога сме расположени чистиме по дома,кога не сме двајцата се излежаваме.Кога се враќаме од работа,двајцата одмараме.Ако му се јаде,има раце и нозе да си зготви,ако ми се јаде исто така.
Не сум тип на жена која ќе седи дома,ниту сакам ниту можам.

...ja ne sum ova, ja ne sum ona...ja sakam vaka, ja nesakam onaka...

ma dajte molim vas...pa ne ste sami na svetov vie:smir:

...ea, zena...zena kao prvo treba da prasha sho saksh denes-utre za ruchek doruchek, ako ne ja biva za gotvenje da pojde kaj nekoja postara zenska, da ja poduchi malce kao se gotvi, posho patot na ljubovta na mazot e preku stomakot, a na zenata preku ocite nejzini, zatoa dva soveta od mene ...

1-sekogash bidete sredeni, poishe ke ve cenat i sakaat
2-ne zimajte "zena egoista"-sho neznae da gotvi zasho vi se "iba mamata":pos2:

ја со факултет неам работа пошо ко мене со лопата да ги ринеш професори по философија
а со средно имаат работа увелико
и жената треба да е вработена за да го рани мужот
а тој да филозофира ко мене.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom