Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Јас сум Македонски државјанин кој студира во Америка и по една година татко ми ќе има грин карта. Дали знае некој колку ќе треба да чекам за да можам да добијам грин карта преку татко ми?
(Имам над 21 година)
Фала многу.
Јас сум Македонски државјанин кој студира во Америка и по една година татко ми ќе има грин карта. Дали знае некој колку ќе треба да чекам за да можам да добијам грин карта преку татко ми?
(Имам над 21 година)
Фала многу.
Незнам како да ги контактирам. Мислиш на Македонска амбасада во Америка?а шо не пратиш ти еден мејл директно у амбасада![]()
Незнам како да ги контактирам. Мислиш на Македонска амбасада во Америка?
Ок, им испратив емаил. Благодарам.Не туку американската амбасада у мкд
конзуларен оддел consularskopje@state.gov или +389 2 310-2000 од 8 до 5
во моментов се разгледуваат молбите од 2006-2007 година.Ако сега си пуштиш барање ќе ја разгледаат по 6-7 години.Знам дека е тешко да се поверува но е така. Тука може да следиш до каде се! http://www.travel.state.gov/visa/bulletin/bulletin_5900.htmlЈас сум Македонски државјанин кој студира во Америка и по една година татко ми ќе има грин карта. Дали знае некој колку ќе треба да чекам за да можам да добијам грин карта преку татко ми?
(Имам над 21 година)
Фала многу.
Ако ако, кога тогаш ќе добие.Колку што знам една пријателка исто така е на мастер во сад преку интершип, нејзината сестра е таму со државјанство, пред две години ја зеде и мајка и таму. И направи зелена карта и сеа мајкава и прави документи на пријателкава што е на интершип. Сеуште нема перманент ј1...
Ако ако, кога тогаш ќе добие.